KULTURA

Tko su „Njih dve“? Ne propustite novi zanimljivi filmski tjedan u Uraniji

U novom filmskom tjednu na program kina Urania premijerno stižu čak četiri nova naslova!

Objavljeno 24.11.2021
Ivona Amidžić

Tko su „Njih dve“? Duhovita, zabavna i veoma atraktivna priča o ženi koja je opsjednuta karijerom i njezinom alter-egu kojem nedostaje ljubav – „Nas dve” je cabaret predstava koju možete pogledati u kinu Urania ovaj petak 26. studenog s početkom u 20 h.

Jedna od njih dvije bombardira publiku receptima, savjetima i novim metodama za uspjeh u društvu. Druga, nježnija verzija nje same, pjesmom se bori za ljubav, romantiku i „ono malo duše”. Dvije potpuno različite žene spaja jedno kabaretsko večer u kojem „spontano” pjeva, glumi i nazdravlja životu.

U ovim urbanim vremenima, gdje zbog karijere sve više žena zanemaruje prirodu, materinstvo i ljubav, ovaj cabaret je podrška prirodno lijepoj i nježnoj ženi. Tekst i režija su djelo Tatjane Kecman koja i glumi u predstavi, a pjeva Ana Radonjić. Tatjanu je naša publika imala priliku upoznati u predstavama 10 naprema jedan i Pomahnitali, a ne sumnjamo kako ćete biti oduševljeni i ovom predstavom. Ulaznice po cijeni od 70 kn je potrebno unaprijed rezervirati, a na ulazu je potrebno predočiti covid potvrdu.

utorak 30. studenog s početkom u 19 h očekuje vas i još jedan BRUTALNO! dobar show u izvedi stand up komičara iz Rijeke Aleksa Curaća Šarića, momka iz standardne i Osječanima omiljene Lajnap ekipe. Teme poput muško-ženskih odnosa, kako odgoditi dijete kada ono nije tvoje te stvari koje su toliko jasnije kada si odrastao, a nimalo kad si klinac su sve što već godinama obilježava Aleksov stil komedije. Ulaznice po cijeni od 50 kn je potrebno unaprijed rezervirati, a na ulazu je potrebno predočiti covid potvrdu.

U novom filmskom tjednu na program kina Urania premijerno stižu 4 nova naslova. Encanto: Naš čarobni svijet je nova Disneyjeva sinkronizirana i animirana priča o obitelji Madrigal koja živi skrivena u magičnom mjestu Encanto. Od redatelja i producenta Reitman dolazi sljedeće poglavlje u izvornom Ghostbusters svijetu Istjerivači duhova: NaslijeđeZbornica je nova domaća drama i dugometražni prvijenac Sonje Tarokić koja priča o pedagoginji Anamariji koja suočena s restrikcijama školskog sistema ulazi u vlastitu borbu s problematičnim profesorom povijesti, nesvjesna da upravo tako postaje sve sličnija kolegama u zbornici. Na program Kino kluba dolazi nova francuska komična drama Trijumf o ne baš uspješnom glumcu Etienneu koji vodi glumačku radionicu u zatvoru, kada mu se pruži prilika svoju živopisnu grupicu povesti na turneju po Francuskoj.

Ne propustite pogledati ni sinkronizirani crtić o najpoznatijem Velikom crvenom psu na svijetu, deseti igrani film kultnog redatelja Wesa Andersona Francuska depeša, nastavak velikog regionalnog kino hita Južni vjetar: Ubrzanje, portret Tome Zdravkovića Toma te u Kino klubu satiričnu ljubavnu priču s političkim komentarima Čovjek koji je prodao svoju kožu, crnu komediju s Mads Mikkelsenom u glavnoj ulozi Jahači pravde i povijesnu dramu Nečista krv – grijeh predaka (Dragan Bjelogrlić).

Napominjemo da se svi programi provode uz poštivanje Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija: svi prostori se redovno dezinficiraju, smanjen je kapacitet dostupnih sjedala u dvorani, svaki gledatelj bi trebao dezinficirati ruke, a maske su obavezne u svim prostorijama kina. Sukladno najnovijim preporukama, dozvoljena je konzumacija hrane i pića za vrijeme projekcije. Hvala na razumijevanju!

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Novi filmski tjedan donosi mnoge zanimljive naslove

U kinu Urania: „Zovem se Greta Thunberg i želim da počnete paničariti!“

„Zovem se Greta Thunberg i želim da počnete paničariti!“ su riječi kojima je 15-godišnja Greta Thunberg započela svoj glasoviti govor u Više…

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, uz ograničen broj sjedećih mjesta i uz pridržavanje epidemioloških mjera

Novi Venom i šesta Filmska RUNDA u kinu Urania

Jesen u zraku rundi kratkih filmova je u kinu Urania donijela potpuno novu dimenziju koju smo odlučili zadržati i ove Više…

U ovome tjednu nastavlja se i program Rendez-vous au Cinema povodom 100. godišnjice Francuskog instituta u Hrvatskoj

Martini, protresen, a ne promiješan, u novom filmskom tjednu kina Urania…

Vodka Martini, shaken not stirred jedino je piće koje ćemo od četvrtka piti uz novi nastavak James Bonda: Za smrt nema Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ovo je tek početak ovakvih i sličnih projekata s kulturnim ustanovama grada Pečuha...

Kulturna suradnja Osijeka i Pečuha realizirana Land art instalacijom Nikole Fallera u Pečuhu

Danas dođite na dva besplatna zanimljiva događanja u Kulturnom centru Osijek povodom Dana filozofije

Radionica i projekcija filma u KC povodom Dana filozofije

Opća skupština Ujedinjenih naroda definirala je toleranciju ne samo kao moralnu dužnost već i kao pravnu i političku obvezu za pojedinca, društvene skupine i države

Tribina u povod Međunarodnoga dana tolerancije na FFOS-u