CRNA KRONIKA

TNT i plastični eksploziv u osječkom podrumu!

Slažete se, svašta se nađe u podrumu!?

    Objavljeno 25.05.2018
    Alan Srčnik

    TNT i plastični eksploziv nađeni su u podrumu obiteljske kuće u Osijeku! Slažete se, svašta se nađe u podrumu!? Bude tu kakav stari bicikl, nekoliko vijaka, matica, zahrđala pumpa … i opa, TNT.

    Evo policijskog priopćenja u cijelosti …

    PRIOPĆENJE

    – Prilikom čišćenja podruma obiteljske kuće u Osijeku, građanka je u prijepodnevnim satima 24. svibnja pronašla više od dva kilograma plastičnog eksploziva „PEP 500“ i više od jednog i pol kilograma „TNT“ eksploziva. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je preuzeo eksploziv – kaže se u priopćenju.

    Policija uz to dodaje i kako se ponašati …

    PRAVILA ‘IGRE’

    – Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak. Pozivamo građane, koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu izišli su na mjesta pronalaska te uništili granatu i preuzeli bombe, eksploziv i minu

    Pronađena ručna bomba, eksploziv TNT, nagazna mina, minobacačka granata, …

    U prijepodnevnim satima 4. travnja građanin je na poljoprivrednoj površini u blizini mjesta Bolman pronašao minobacačku granatu – izvještava PU Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

    Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

    Poradi zarade u trgovanju s dionicama nepoznatoj osobi je u više navrata putem Interneta uplatio gotovo 10.000 eura i na taj način je umjesto zarade novac izgubio.

    Sedamdesetjednogodišnjak prevaren za gotovo 10.000 eura

    Od siline udara vozač koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom na mjestu događaja smrtno je stradao.

    U prometnoj nesreći u Čepinu smrtno je stradao 44-godišnji vozač osobnog automobila