SPORT

Tomas: “Za prolaz moramo biti bolji nego protiv Slaven Belupa”

Najbolje bi bilo kada bismo pobijedili sa što više razlike, ali bilo kakva pobjeda bi pred uzvrat puno značila, istaknuo je Stjepan Tomas

    Objavljeno 26.07.2023
    Matija Ivanković

    Nogometaši Osijeka u četvrtak 27. srpnja od 20 sati na Opus Areni počinju svoj ovosezonski europski put za koji se nadamo da će imati što više stanica. Ona prva, u drugom pretkolu kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu donosi im sudar protiv mađarskog ZTE-a, tamošnjeg osvajača Kupa, koji će biti nemali izazov za momčad Stjepana Tomasa.

    Očekujem sličnu utakmicu onoj protiv Slaven Belupa jer ZTE igra napadački nogomet, teže igre, a uz to su disciplinirani i organizirani, s dobrim pojedincima. Bit će teško i zahtjevno, pa za pozitivan rezultat moramo biti bolji nego protiv Slaven Belupa. Vjerujem u igrače i u momčad, ulazak u utakmicu mora biti kao prošlu subotu, moramo dominirati i držati visoki ritam svih 90 minuta. Kada sam tek došao govorio sam o ritmu, neću odstupati od toga i tražit ću od momčadi da bude na toj razini, rekao je Stjepan Tomas.

    Imamo rješenje za sve

    Neke promjene u momčadi bit će uvjetovane izostankom Stefanosa Evangeloua i upitnim nastupom Adriana Leona Barišića.

    Analizirali smo suparnika, znamo s kojim igračima i na koji način moramo igrati. Nakon zadnjeg treninga ćemo odlučiti o promjenama, ali znamo mane i vrline suparnika i postavit ćemo se na način da pred svojim navijačima igramo na pobjedu. Situacija nije ugodna, ali naći ćemo rješenje. Imamo rješenje za sve, širok roster i ako Barišić ne bude mogao onaj koji dobije priliku dostojno će ga zamijeniti.

    Kada je riječ o rezultatu kojeg priželjkuje kod Tomasa nema puno okolišanja.

    Bio bih zadovoljan pobjedom. Naravno, najbolje bi bilo da to bude sa što više razlike, ali bilo kakva pobjeda bi pred uzvrat puno značila, poručio je strateg Bijelo-plavih.

    Održati razinu s otvaranja

    Uz trenera, utakmicu protiv ZTE-a je najavio i Marko Malenica. Krenuo se s osvrtom na prošlu utakmicu.

    Atmosfera je fenomenalna, stadion je akustičan. Očekujemo da će biti još i bolje nego na otvaranju, vjerujem da će doći još i veći broj ljudi, da napunimo stadion do kraja, a na nama je da im uzvratimo još i boljom utakmicom nego protiv Slaven Belupa. Tada smo bili na visokoj razini i sada tu razinu treba održati, rekao je Malenica.

    Jedinica Osijeka i jedan od dokapetana momčadi osvrnuo se i na atmosferu u svlačionici.

    Atmosfera u momčadi je stvarno odlična, vidjelo se to i protiv Slaven Belupa. Novi igrači su digli našu igru na još kvalitetniju razinu i očekujem da ćemo protiv ZTE-a nastaviti u ovom ritmu i odigrati puno bolje nego na proljeće. Nogometna groznica u gradu? Osjeti se nogometna groznica, a naša je obaveza da ona potraje što duže, zaključio je Malenica.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    Policija će snimati prije, tijekom i poslije utakmice, ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati. Na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu

    Nogometna utakmica između Hrvatske i Turske u Opus Areni

    Na stadionu Opus Arena u četvrtak, s početkom u 20,45 sati, odigrat će se nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO Više…

    Vezano uz prošlu utakmicu između NK Osijek i GNK Dinamo, klub navijača Bijelo-plavi je poslao priopćenje za medije kojeg u cijelosti prenosimo

    Priopćenje Kluba navijača Bijelo-plavi

    Ponukani sramotno tendencioznim suđenjem na posljednjoj utakmici našeg NK Osijeka protiv GNK Dinamo na Opus Areni, osjećamo dužnost stati u Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Grad na Dravi ponosan je na svoje nogometašice koje su, treba spomenuti, 25. naslovom izborile i nastup u UEFA Ligi prvakinja.

    ŽNK Osijek izborio 25. titulu državnog prvaka

    Županović je svojim konkurentima ponovno dokazao da je daleko najbolji u ovoj disciplini o čemu svjedoči i rezultat kojega je ostvario

    AK Slavonija – Žito – Još jedna uvjerljiva Županovićeva pobjeda

    U Zagrebu je održano Podravka prvenstvo Hrvatske u štafetama. Predstavnici AK Slavonija-Žito na ovom su natjecanju osvojili dvije medalje!

    Atletika – Srebro i bronca na državnom u štafetama