GOSPODARSTVO

Topljenje ceste oštetilo desetke vozila u Australiji!

Rastopljeni asfalt na sjeveru Australije oštetio je desetke vozila nakon što su im gume "potonule" na cesti, što je prouzročilo prometni kaos!

  Objavljeno 05.07.2018
  Antonela Verković

  Topljenje ceste, točnije asfalta na sjeveru Australije oštetio je desetke vozila nakon što su im gume “potonule” na cesti. Događaj je prouzročio prometni kaos i izazvao gnjev vozača.

  Cesta u Tablelandsu južno od Cairnsa u Queenslandu počela se topiti u utorak. Vlasti su cestu bile prisiljene zatvoriti i poduzeti hitne radove.

  Državna vlada ponudila je u četvrtak kompenzaciju priopćivši da bi do 60 vozača moglo imati pravo na nju zbog štete nanesene njihovim vozilima.

  TOPLJENJE CESTE – POSLJEDICE

  Vozači su izjavili da su bili prisiljeni napustiti svoja vozila nakon što su gume potonule u rastopljeni asfalt. Neki su također prijavili štetu na odbojnicima i karoseriji.

  Fotografije objavljene na društvenim medijima prikazuju gume u potpunosti prekrivene katranom.

  Do topljenja asfalta došle je zbog promjene vremena  jer je nakon kiše i hladnoće zavladao val vrućine.

  (Hina)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Najvažnija promjena odnosi se na znatno pojeftinjenje vozačkih ispita, ali će se, s druge strane, kršenje prometnih pravila teže kažnjavati.

  Nova pravila u prometu od danas

  S prvim danom 2018. na snagu su stupila nova pravila u prometu, koja bi posebno zanimljiva trebala biti mladim vozačima Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  'Čepinski ipsilon' je prošlost. Stigao je kružni tok. Razumije se, vozilo se i za vrijeme izgradnje, samo usporeno, ili uz manje obilaske ...

  Čepinčani se već voze kružnim tokom: Čepin prohodan!

  Kako je razumno pilanu otvoriti u šumi ili tik do nje, tako je i u Osijeku razumno investirati u razvojni program gdje je zaista veliki broj stručnjaka iz IT sektora ...

  I Mate Rimac jučer otvorio ured u Osijeku

  21. Osječki jesenski sajam u prvi plan stavlja pčelarstvo i sve proizvode koji su karakteristični za naše podneblje

  21. Osječki jesenski sajam – ponuda “šarenija” od jesenjeg lišća