GOSPODARSTVO

Topljenje ceste oštetilo desetke vozila u Australiji!

Rastopljeni asfalt na sjeveru Australije oštetio je desetke vozila nakon što su im gume "potonule" na cesti, što je prouzročilo prometni kaos!

  Objavljeno 05.07.2018
  Antonela Verković

  Topljenje ceste, točnije asfalta na sjeveru Australije oštetio je desetke vozila nakon što su im gume “potonule” na cesti. Događaj je prouzročio prometni kaos i izazvao gnjev vozača.

  Cesta u Tablelandsu južno od Cairnsa u Queenslandu počela se topiti u utorak. Vlasti su cestu bile prisiljene zatvoriti i poduzeti hitne radove.

  Državna vlada ponudila je u četvrtak kompenzaciju priopćivši da bi do 60 vozača moglo imati pravo na nju zbog štete nanesene njihovim vozilima.

  TOPLJENJE CESTE – POSLJEDICE

  Vozači su izjavili da su bili prisiljeni napustiti svoja vozila nakon što su gume potonule u rastopljeni asfalt. Neki su također prijavili štetu na odbojnicima i karoseriji.

  Fotografije objavljene na društvenim medijima prikazuju gume u potpunosti prekrivene katranom.

  Do topljenja asfalta došle je zbog promjene vremena  jer je nakon kiše i hladnoće zavladao val vrućine.

  (Hina)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Ovo je nekoć bilo najprometnije i sigurnosno najopasnije raskrižje cesta u našoj županiji - stoga je novoizgrađeni kružni tok sjajna vijest :)

  ‘Čepinski ipsilon’ je prošlost – novoizgrađeni kružni tok pušten u promet!

  Jučer je u promet pušten novoizgrađeni kružni tok na raskrižju županijskih cesta iz smjerova Osijeka, Našica i Đakova u centru Više…

  Najvažnija promjena odnosi se na znatno pojeftinjenje vozačkih ispita, ali će se, s druge strane, kršenje prometnih pravila teže kažnjavati.

  Nova pravila u prometu od danas

  S prvim danom 2018. na snagu su stupila nova pravila u prometu, koja bi posebno zanimljiva trebala biti mladim vozačima Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Osjećamo prepun Podrumčić, posebno u subotu i nedjelju! Jer, pred nama su koncert i Pub kviz! A btw ... danas se mijenjaju piva na 'tap-u' :)

  Podrumčić update: Danas pivska srijeda! U subotu koncert- Deda i gosti! U nedjelju – Pub kviz!!!

  Radna mjesta koja su trenutno u ponudi po odabiru stručnjaka sa specijaliziranog portala za traženje poslova ...

  Tko kaže da posla nema?! Što kažete na posao u Zvečevu? Mmm! Ili pak predviđanje rizika na putovanjima?

  Sajam je okupio nevjerojatan broj djece, ali i starijih, zainteresiranih za tehnološke i tehničke novotarije, a prolazeći silan broj različitih radionica ...

  FOTO: Zaključen TehniCOOLum – Posljednjeg dana stigli i Motomrazovi