Torta od bundeve – recept za jesenski specijalitet

Doznajte kako jednostavno i brzo napraviti tortu, odnosno štrudlu, od bundeve.
Za pripremu ovog jela potrebno je:
- polovica jedne bundeve (turkinje)
- paket kora za štrudlu
- 100 grama šećera
- 2 vanilin šećera
- maslac za premazivanje
Polovicu jedne bundeve, srednje veličine, naribati i dodati cca 100 grama šećera. Ovolika količina neće jelo učini preslatkim a ako volite slađe dodajte šećera po ukusu. Naribanu i zašećerenu bundevu ostaviti pola sata da popusti.
Kalup za tortu premazati maslacem. Složiti dva reda kora, možete ih i trgati jer se pri slaganju u krug same lome. Svaki red premazati maslacem i dodati jedan red bundeve. Posuti s pola vrećice vanilin šećera. Količina bundeve je dovoljna za četiri obilnija reda.
Zadnju gornju koru također premazati maslacem i staviti peći na 180 stupnjeva otprilike 30-40 minuta. Bitno je da gornji sloj dobije lijepu smećkastu boju.
I na kraju prepustite se uživanju u ovom slatkom jesenskom plodu..dobar tek!
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?