SPORT

Toyota Yaris Challenge kup 2020.-2022.

16 planiranih utrka TYC u Hrvatskoj, Slovenijij, BiH i Srbiji

  Objavljeno 03.09.2019
  Ivona Amidžić

  Još od 1957. godine Toyota je uspješan natjecatelj u području auto-moto sportova uključujući FIA World Rally prvenstvo (WRC) te Svjetsko prvenstvo izdržljivosti (WEC). Za Toyotu, aktivnosti povezane s automobilskim sportom imaju posebnu značenje. Ekstremni uvjeti automobilskih sportova otkrivaju puni potencijal vozila, potencijal koji ne vidimo u svakodnevnoj vožnji.

  Auto-moto sportovi omogućuje da se testiraju ultimativne granice vozila s ciljem da se u budućnosti stvaraju “uvijek-bolji” automobili. U Toyoti vjeruju da sportska vožnja pod ekstremnim uvjetima  pruža brojne mogućnosti za razvoj automobila, ali i za napredak ljudi uključenih u održavanje, promociju i prodaju tih automobila.

  “Izuzetno smo ponosni što možemo objaviti početak suradnje Toyota Croatia d.o.o. s partnerom Bonum Motus d.o.o. na regionalnom projektu TOYOTA YARIS CHALLENGE.

  Želja nam je da se ovim TYC kup natjecanjem u Hrvatskoj opet pokrene interes publike za ovakav format mono-kup natjecanja ali i za auto sport natjecanja u cjelini.

  Također TOYOTA YARIS CHALLENGE natjecanjem želimo zainteresirati i mlađe generacije potencijalnih vozača i gledatelja, kako u TYC kup natjecanju tako i u svim ostalim granama auto sporta, te da nastavimo dugogodišnju tradiciju auto sport natjecanja u Hrvatskoj.”

  Zašto baš TOYOTA YARIS CHALLENGE kao mono kup?

  To je format natjecanja u auto sportu koje nudi svima iste polazišne uvijete, identična vozila istih težina i performansi i gdje svi imaju iste svekolike uvijete za pokazati svoje vozačke vještine i mogu ih usporediti s drugim vozačima na istom natjecanju, na istoj stazi i u identičnim vremenskim uvjetima.

  Ovo je idealan format natjecanja, za vozače početnike u auto sportu ali i za iskusne vozače, da usporede svoje vozačke vještine s dugogodišnjim kolegama i konkurentima iz različitih klasa i disciplina. Mono kup natjecanja privlačan je gledateljima, medijima, sponzorima te je financijski i organizacijski najpristupačniji format auto sport natjecanja – prema omjeru uloženo/dobiveno s aktualnim modelom trkaćeg kup vozila.

  Kako je zamišljen TYC?

  •  24 identična automobila TOYOTA YARIS 1.5 VVTi 111KS 3v TYC edition
  •  24 licencirana vozača/8 trkaćih timova s 3 automobila u timu
  •  6 vikend natjecanja u sezoni u sklopu HAKS kalendara PH/CEZ/EP
  •  12 kružnih/brdskih utrka u regiji  u sklopu PH/CEZ/EP (HR, SLO, BIH, SRB)
  •  3 natjecateljske sezone (2020. – 2022.)
  •  Pripremna sezona 2019. – priprema i testiranje natjecateljskog vozila, potpisivanje ugovora s vozačima, potpisivanje ugovora sa sponzorima i partnerima

  Prvo revijalno/najavno natjecanje po rasporedu je na automotodromu Grobnik u Studenome 2019. godine.

  Planirane utrke TYC?

  planirane_utrke_03092019_osijeknews

  foto: pixabay (ilustracija)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima je jedno od tri veslačka natjecanja u Republici Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije FISA-e činjenica koja daje potvrdu visoke tehničke i natjecateljske razine natjecanja

  Iktusu dva srebra i dvije bronce na ergometrima

  Ivan je otputovao motiviran i spreman, no bolovi u leđima uzeli su danak – nije uspio preskočiti početnu visinu (5,00m) te je na ovom natjecanju ostao bez plasmana

  Dvoransko prvenstvo Balkana za seniore: Horvat s lakšom ozljedom bez plasmana

  Najuspješniji pojedinac bio je motkaš Karlo Salaj koji je novim osobnim rekordom (4,10m) skočio do naslova viceprvaka države

  Dvoransko prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore: najuspješniji Karlo Salaj i štafete 4x400m