CRNA KRONIKA

Tragedija na snijegom zametenom Papuku

Policija identificirala smrznuta tijela muškaraca nađena na Papuku...

    Objavljeno 27.01.2021
    Ivona Amidžić

    Policija je utvrdila da su dvojica muškaraca, čija su smrznuta tijela pronađena u ponedjeljak u šumi između naselja Slatinski Drenovac i Velika na planini Papuk, s područja Požeško-slavonske županije. Pronašli su ih radnici zimske službe probijajući snježne zapuhe na Papuku. Istraga još traje, prenosi Radio Osijek.

    Utvrđeno je da je riječ o 26–godišnjaku i 38–godišnjaku s područja Požeško-slavonske županije, priopćila je policija. Tijela dvojice muškaraca pronađeni su na Papuku u blizini planinarskog doma Jankovac, na nadmorskoj visini od približno 600 metara u predjelu gdje je tog dana palo 30-tak centimetara snijega. Međusobno su bila udaljena otprilike 4 do 5 kilometara.

    Oba su tijela, po nalogu Županijskog državnog odvjetnika u Bjelovaru, prevezena na odjel patologije u virovitičku Opću bolnicu radi obdukcije i utvrđivanja identiteta. Lokalni su mediji objavili da je jedan muškarac iz Požege, a drugi iz Češljakovaca kraj Kaptola. Neslužbeno navode da na tijelima nisu pronađeni tragovi nasilja, a točan uzrok smrti saznat će se u srijedu nakon obdukcije.

    Pretpostavlja se da je riječ o smrzavanju jer nisu bili odjeveni i obuveni za zimski boravak u šumi. Nisu poznati razlozi zašto se dvojac nekoliko dana zadržao na Papuku.
    Kako je policija ranije priopćila, tijelo prve osobe pronašli su jučer oko 9, 45 sati djelatnici tvrtke koja se bavi čišćenjem snijega ralicom, dok je drugo tijelo pronašao 41-godišnjak oko 15 sati na drugoj lokaciji, dolaska do šumskih radnih strojeva.

    Za dva mlada čovjeka kobna je bila ljepota papučkog gorja. Rutom od Velike do Slatinskog Drenovca, krenuli su u nedjelju, po južini. A onda je sasvim nenadano, Papuk pokazao nemilu ćud. Ledena oluja u trenutku je sve zamela.
    “Ovdje je surovo, ovo je bio slučaj za pothlađivanje, veliki snijeg i veliki vjetar, nisu imali previše šanse ako nisu bili dobro organizirani”, rekao je Miroslav Mesić, čuvar Parka prirode Papuk, član HGSS-a. A to sigurno nisu. Nisu ponijeli čak ni identifikacijske dokumente. Potvrđuje to i očevid koji je na mjestu pronalaska obaju tijela provela virovitička Policijska uprava i Županijsko državno odvjetništvo. “Pronađena smrznuta muška tijela bila su oskudno odjevena, potpuno neprimjereno zimskim uvjetima”, rekla je glasnogovornica Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru Martina Semeraj.

    foto: unsplash

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Provaljivali su u razne objekte, a oštećenim pravnim i fizičkim osobama nastala je ukupna materijalna šteta veća od 4.600 eura

    Evidentirane provale na području četiri policijske postaje

    Nepoznati su počinitelji od 23. do 29. siječnja na području četiri policijske postaje (I. PP Osijek s ispostavom Čepin, PP Više…

    Dva nepoznata maskirana muškarca ušla su u kuću 64-godišnjakinje te su nju i trudnu snahu tukli rukama i nogama tražeći novac

    Brzom reakcijom policije isti dan uhićeni razbojnici koji su tukli dvije žene

    Operativno dežurstvo Policijske postaje Našice je 24. siječnja u 9,30 sati zaprimilo dojavu da su 64-godišnjakinju iz Bokšića napale nepoznate Više…

    Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PU osječko-baranjska u koordinaciji s USKOK-om.

    USKOK uhićuje u Osječko-baranjskoj županiji i Zagrebu

    O uhićenjima i pretresima u Osječko-baranjskoj županiji i Zagrebu zbog organiziranog kriminala i stjecanja protupravne imovinske koristi vrlo kratkim priopćenjima Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Nepoznati počinitelj je 60-godišnjoj djelatnici pravne osobe na službeni mobitel poslao poruku upozorenja da paket ne može biti isporučen jer nedostaje neki od podataka, nakon čega je ona u dostavljenu poveznicu unijela bankovne podatke tvrtke!?

    Tvrtka oštećena za gotovo 3.500 eura

    72-godišnjak je kod sebe imao pravi arsenal exploziva, streljiva, dijelova za pravljenje bombi...

    Osječaninu oduzeta hrpa eksploziva, oružja, streljiva koje je nelegalno posjedovao

    Stupila je u kontakt s nepoznatom osobom s ciljem povrata izgubljenog novca te joj ustupila svoje osobne podatke i broj mobitela, skinuo joj je 10 500 eura!!

    60-godišnjakinja Prevarena putem Interneta