ŽIVOT

Tražiti posao je posao!

U školi vas nisu učili kako biti bez posla i tražiti posao, no to znanje morate i možete skupiti na različitima mjestima

Objavljeno 01.02.2019
Antonela Verković

Prvi puta ste na tržištu rada, nemate iskustva i informacija o tomu kako aktivno tražiti posao? Ili ste duže vrijeme nezaposleni, a mislite da ste davali sve od sebe kako biste to promijenili?  Pretraživali ste sve stranice s aktualnim natječajima, prijavljivali se, bili na testiranjima i razgovorima za posao… i ništa?

Pored toga, izgubili ste povjerenje u sve što je povezano s natječajima za posao, otvorenim zamolbama, a i motivacija vam nije više visoka?

Nažalost, ili nasreću, nemate izbora. Kolikogod bilo teško,  motivaciju morate izgraditi, održati ili osnažiti, i na sljedeći intervju ući i sa maksimalnim samoupouzdanjem, oboružani znanjem i unaprijeđenih vještina, reći “Dobar dan”.

Ali prije toga dođite na radionicu pod nazivom Tražiti posao je posao, koja će se održati u ponedjeljak, 4. veljače 2019. u 13 sati, u prostoru Info-centra za mlade Osijek, Kralja Zvonimira 15.

Radionica je namijenjena onima koji žele iskoristiti sve najnovije informacije i poboljšati svoje vještine u traženju posla. Prilika je to da kroz kratke praktične primjere i interakciju sa voditeljima, sve što ste čuli prilagodite sebi i svojoj situaciji.

ŠTO ĆETE NAUČITI?

– osvijestiti  svoje snage i slabosti i iskoristiti to znanje kako biste usmjerili svoju potragu za onim poslovima u kojima ćete biti dobri te osnažiti motivaciju,

– bolje se pripremiti, naći prave natječaje, prilagoditi životopis i zamolbe, online profile te saznati neke inovativne i kreativne “trikove” kojima ćete “zabljesnuti” na razgovoru.

U opuštenom i neformalnom razgovoru još ćete moći čuti osobna  iskustva voditelja; što je sve potrebno raditi i poduzimati kako biste došli do poslovnih prilika, kako iskoristiti poticaje države za samozapošljavanje i što sve očekuje one koji se odluče ići tim putem.

Radionicu će voditi stručnjak u području upravljanja ljudskim potencijalima, zadužen za selekciju kandidata kod odabira zaposlenika u privatnoj tvrtki i savjetnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri Osijek.

PRIJAVA:

Prijaviti se možete putem poveznice https://docs.google.com/forms/d/1jiaxbiz7e0dB-kXruIBcdIBZGYYA1WqSjesmXZb8m1o/viewform?edit_requested=true  ,

e-mailom ([email protected]) ili u inbox facebook stranice Info-centar za mlade Osijek.

U školi vas nisu učili kako biti bez posla i tražiti posao, no to znanje morate i možete skupiti na različitima mjestima. Ovo je radionica i stručnjaci koji će vam u tomu pomoći. Vidimo se!

Radionicu Tražiti posao je posao provodi PRONI Centar za socijalno područavanje, kroz projekt Regionalni info-centar za mlade Osijek, koji je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ovaj događaj namijenjen je širokom spektru sudionika - od odgojitelja, učitelja, pedagoga i psihologa do sportskih djelatnika i roditelja, kao i svima onima koji se bave odgojem i edukacijom djece

[NAJAVA] Svjetski priznati stručnjak dr. Ranko Rajović ponovno u Osijeku (dijelimo kotizaciju)

Dr. Ranko Rajović, ugledni stručnjak u području edukacije i razvoja djece, uskoro dolazi održati seminar u Osijeku pod nazivom “Kako Više…

Radna mjesta ovaj tjedan nude; Gi Group Staffing Solutions, Konzum, Tvrtka "From Sarajevo To Red Africa, Kristal... provjerite, možda se u ovim ponudama nalazi vaše buduće radno mjesto!

Ponuda slobodnih radnih mjesta u OBŽ – pogledajte!

Gi Group Staffing Solutions traži Agente u call centru za privatne korisnike u Rijeci i Osijeku. Kvalifikacije uključuju poznavanje rada Više…

Radionicom se želi potaknuti građane i građanke na odgovornije, informiranije i aktivnije korištenje interneta i medijskog sadržaja. Na radionici će se razgovarati o važnosti informiranja, prepoznavanju dezinformacija i AI sadržaju kao i o primjeni medijske i političke pismenosti u superizbornoj godini

Radionica u Osijeku: Navigiranje morem (dez)informacija

Gong poziva sve građane i građanke Osječko-baranjske županije da u super izbornoj godini sudjeluju na radionici Navigiranje morem informacija – Medijska Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje