SPORT

Trčite za mentalno zdravlje!

Filozofski fakultet Osijek povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja organizira utrku Trčimo za mentalno zdravlje uz potporu Grada i Županije...

    Objavljeno 26.09.2022
    Iven Jurić

    Filozofski fakultet Osijek povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja, 9. listopada organizira utrku Trčimo za mentalno zdravlje pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

    Cilj manifestacije je podići svijest o važnosti mentalnog zdravlja te naglasiti zaštitne čimbenike u njegovom očuvanju također se promovira pozitivan učinak tjelesne aktivnosti na zdravlje i psihološku dobrobit.

    Utrka u duljini od 5km održat će se sa startom i ciljem na osječkoj Kopici (istočni ulaz) s početkom u 17 sati, suorganizator je Sportsko rekreacijski klub RUN4FUN i Studentski zbor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

    Manifestaciju podupiru i Odsjek za psihologiju FFOS-a te TZ Grada Osijeka i županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo.

    Prijave za utrku vrše se do 30. rujna ili do ispunjenja limita od 300 sudionika koji su uplatom startnine osigurali svoje mjesto!

    Startnina/kotizacija za sudjelovanje u utrci iznosi 30,00 kn te uključuje:

    • majicu za trčanje (Decathlon) s logom utrke
    • startni paket s poklonima sponzora
    • elektroničko mjerenje vremena (čip) i objava rezultata
    • medalju za sudjelovanje
    • okrijepu na stazi (voda)
    • medalje za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji
    • točeno pivo za sudionike utrke
    • organizaciju utrke

    Više o utrci možete saznati na Facebook stranici Trčimo za mentalno zdravlje!

    Prijave možete napraviti na: https://stotinka.hr/hrv/utrka/5169

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Sudionici će pred sobom imati 4350 m trkačkog  izazova. Ruta kojom će se utrka odvijati je kružna, start utrke je u 10,00 kod Vodenih vrata na ulazu u Tvrđu.

    [NAJAVA] Osječki meandar, memorijalna utrka u sklopu akcije “Zdravko je krenuo”

    GSSR „Sport za sve“ Osijek, Akademija za umjetnost i kulturu  (AUK) i Zajednica osječkog sporta (ZOS) zajedničkim snagama  organiziraju gradsku Više…

    Posljednja runda, kako bi rekli drifteri, HR PRO natjecanja i napeta borba za postolja i titulu najuspješnijih po klasama u ovoj sezoni, StreetRaceri koji žare i pale od klase 15 do 9, a najbrži jure i debelo ispod!

    30. Jubilarni Osijek Street Race Show

    Što reći? Ove objave već godinama počinjemo i završavamo sa onom starom: svi sve znate.. Jer doslovno već sve znate… Više…

    Iako je utrka u Zadru rasprodana, tim Studentskog zbora Kineziološkog fakulteta Osijek u suradnji s Red Bull Croatia organiziraju utrku ni više ni manje nego u OSIJEKU

    Wings for life u Osijeku!

    Wings for Life World Run doista je jedinstvena i globalna utrka za trkače i sudionike u invalidskim kolicima. Iako je Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.