- 20-25 komada čokoladnih čajnih kolutića
- 115 grama tamne čokolade (sitno nasjeckane)
- 120 ml mlijeka
- 500 ml slatkog vrhnja ili vrhnja za šlag
- 70 ml likera Bailey’s
Usitnite čokoladne kekse. Možete ih potpuno usitniti u multipraktiku ili kuh.čekićem, no ja sam izabrala da ostanu u većim komadićima što se pokazalo kao pun pogodak.
Čokoladu stavite u posudu te prelijte vrelim mlijekom. Promiješajte dok se čokolada ne otopi. (Izgledat će jaaako rijetko, kao čokoladno mlijeko, no bez brige, biti će sve ok). Ostavite sa strane da se ohladi na sobnu temperaturu.
Koristeći mikser izmiksajte slatko vrhnje (pazite da ne premiksate) s Bailey’s likerom, te ga podijelite na dva jednaka dijela.
Jedan dio ostavite kako je (samo liker), a u drugi dio (polako!) dodajte čokoladno mlijeko i to u par navrata, povezivajući ga s vrhnjem. Radite to na način kao kad tučene bjelanjke dodajte u smjesu biskvita, preklapajući smjesu.
Pripremite visoke čaše, zdjelice…što god vam se čini zgodno za slaganje krema. Kreme možete slagati koristeći se žlicom ili napunite slastičarsku vrećicu.
Slagala sam prvo čokoladnu kremu pa kremu s vrhnjem i Bailey’s likerom, zatim sam posipala keksima pa opet čokoladna krema, krema s vrhnjem i Bailey’s likerom te na kraju keksi i malo čokoladnih kapljica.