ŽIVOT

Treba vam nešto slatko i još k tome alkoholno da ublaži ponedjeljak? Imamo rješenje!

Danas je, nekima, posljednji radni ponedjeljak ove godine! Kako ga drugačije obilježiti nego slasticom?! A s obzirom na to da je radni dan bio zaista dug, dodajemo i malo alkohola...

Objavljeno 17.12.2018
Antonela Verković

Božić je sve bliže, Advent je odavno počeo, mirisi raznoraznih slastica šire se gradom danima… Kad je pravo vrijeme za slastice ako ne sad?

Upravo zato smo, dragi čitatelji, odlučili podijeliti vam jedan slatki recept za kraj radnog ponedjeljka (nadamo se da je do sada već posao završen, barem većini vas).

Legice u kuhinji blogerice su iz našeg grada kod kojih smo naletjeli na ovaj zanimljiv i kreativan desert koji nam se odmah svidio… Izvrsnih recepata one imaju na pretek, ali nekako smo smatrali da je kombinacija čokolade i alkohola za današnji dan – kao stvorena 😉

Ipak, mnogima je ovo zadnji radni ponedjeljak, to treba proslaviti! Mislimo mi i na sve one kojima nije, stoga im ovom slasticom želimo ublažiti naporan radni dan…

Pređimo na stvar!

BAILEY’S KREMA S KEKSIMA

Bailey's krema s keksima

Sastojci:
  • 20-25 komada čokoladnih čajnih kolutića
  • 115 grama tamne čokolade (sitno nasjeckane)
  • 120 ml mlijeka
  • 500 ml slatkog vrhnja ili vrhnja za šlag
  • 70 ml likera Bailey’s

Usitnite čokoladne kekse. Možete ih potpuno usitniti u multipraktiku ili kuh.čekićem, no ja sam izabrala da ostanu u većim komadićima što se pokazalo kao pun pogodak.

Čokoladu stavite u posudu te prelijte vrelim mlijekom. Promiješajte dok se čokolada ne otopi. (Izgledat će jaaako rijetko, kao čokoladno mlijeko, no bez brige, biti će sve ok). Ostavite sa strane da se ohladi na sobnu temperaturu.

Koristeći mikser izmiksajte slatko vrhnje (pazite da ne premiksate) s Bailey’s likerom, te ga podijelite na dva jednaka dijela.

Jedan dio ostavite kako je (samo liker), a u drugi dio (polako!) dodajte čokoladno mlijeko i to u par navrata, povezivajući ga s vrhnjem. Radite to na način kao kad tučene bjelanjke dodajte u smjesu biskvita, preklapajući smjesu.

Pripremite visoke čaše, zdjelice…što god vam se čini zgodno za slaganje krema. Kreme možete slagati koristeći se žlicom ili napunite slastičarsku vrećicu.

Slagala sam prvo čokoladnu kremu pa kremu s vrhnjem i Bailey’s likerom, zatim sam posipala keksima pa opet čokoladna krema, krema s vrhnjem i Bailey’s likerom te na kraju keksi i malo čokoladnih kapljica.

recept baileys krema

FOTO i izvor recepta: Legice u kuhinji 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Video koji slijedi govori više od riječi, uživajte u predivnim kadrovima adventa i sljedećeg Božića nikako nemojte propustiti ovaj događaj! Iz općine Čepin, s ljubavlju!

Advent – iz Čepina s ljubavlju

Prosinac u Čepinu ove godine ne protječe samo u ozračju čuvenog Božićnog sajma. Naime, prva je ovo godina kada se Više…

Glasujte za drvce koje se vama najviše sviđa! Podržite vašu ekipu ili udrugu kojoj je ono namijenjeno! Nagradite jednog od dvanaest timova vašim glasom.

Za najbolje božićno drvce natječe se dvanaest timova iz Osijeka: glasujte i podijelite radost!

Advent je vrijeme radosnoga iščekivanja: pripremamo svoje srce za Božić, za dolazak Spasitelja, to je vrijeme u kojem želimo s Više…

Stigao je posljednji mjesec u godini, a to znači pregršt blagdanskih događanja u Portanovi! Advent u Portanovi, sveti Nikola, blagdanska Portastična srijeda…

Prosinac u Portanovi

U petak, 1. prosinca započeo je Advent u Portanovi – a kako to obično biva, i ovog prosinca u Portanovi Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Žabe (kao i svi ostali vodozemci) su danas najugroženija skupina kralježnjaka te je preko 40 % svih vrsta vodozemaca (od poznatih 8736) ugroženo.

Obilježavanje Svjetskog dana žaba

62-godišnjak je u tri navrata u ime kupovine „Bitcoina“ osobi koja mu se predstavila kao broker, a s kojim je komunicirao putem mobitela dostavio šifru mTokena tekućeg računa pomoću kojeg je počinitelj s njegovog računa također, u tri navrata izvršio isplatu ukupnog iznosa od 9.250 eura

Otkriven računalni prevarant

Kada neka aktivnost, kao npr. posjet omiljenom restoranu, ponavljan dovoljno često, postaje automatski i obavlja se bez mnogo svjesnog razmišljanja.

Problem s vašim omiljenim restoranom