SPORT

Treći OSIJEK FENCING CAMP 2022, dvorana Gradski vrt – Atletski tunel

Kamp je zamišljen kao osnovna priprema za nadolazeću sezonu 2022/2023 za mlađe kategorije hrvatskog mačevalačkog sporta. Od najmlađih U9 do U 17 za disciplinu mač.

    Objavljeno 20.08.2022
    Petar Tauković

    Mačevalački kamp će trajati od 22-27. kolovoza 2022. cjelodnevno od 8,00 do 19,30 sati (pauze za ručak). Sparing meč svih polaznika i gostiju iz regije biti će organiziran u subotu 27.8.2022.

    I ove godine se okupljaju mladi mačevaoci osječkog i drugih hrvatskih klubova te iz inozemstva.

    Kamp je zamišljen kao osnovna priprema za nadolazeću sezonu 2022/2023 za mlađe kategorije hrvatskog mačevalačkog sporta. Od najmlađih U9 do U 17 za disciplinu mač. Osječki sportaši su svi uključeni u rad kampa bez obzira na kategoriju.

    Slobodan je pristup i svim ostalim mladim građanima Osijeka koji bi imali želju naučiti nešto o ovom sportu i priključiti se, sve informacije na kampu od ponedjeljka u 8.30 ili upitom na mail [email protected]

    Na kampu će biti 50 sportaša, a po jakosnim i starosnim grupama raditi će treneri:
    Tri hrvatska trenera (Osječani Branko Lozančić, Zdenko Kurtović, Zagrebački trener Marin Fabijanić), te iz Sjeverne Makedonije Tomi Aleksandrovski.

    U petak od 16.00 do 19.00 održat ćemo ekipni sparing turnir (ujedno vježbanje mladih sportaša za tu vrstu borbi) a zadnjeg dana u subotu od * 10.00 sati nadalje okupiti će se svi sudionici na pojedinačnom sparing turniru koji bi trebao biti svojevrsni ispit za polaznike.

    Također u subotu u sklopu natjecanja biti će i sparing turnir veterana koji organiziramo dijelom i u cilju pripreme Branka Lozančića koji će nastupiti za RH na Svjetskom veteranskom prvenstvu u listopadu, javljaju organizatori.

    Dolaze i gosti iz Mađarske, S. Makedonije i Srbije.

    Cilj prethodne obuke i sparing turnira je izvršiti uvid u tehničku i taktičku kvalitetu prvenstveno mladih sportaša, uočiti greške, raditi individualno i biti spreman za sezonu.

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Sedmo izdanje Kupa grada Osijeka u mačevanju, odnosno, 7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom Više…

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Ovaj vikend, 20. i 21.4.2024. s početkom u 13:30, organizator, Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek, uz predstavnike Županije, Grada Osijeka Više…

    “Ne možemo ni pobrojati sve ovogodišnje medalja, a u travnju u Osijek dovodimo kremu svjetskog mačevanja”

    Osječki mačevaoci ovog vikenda u Zagrebu pokupili osam medalja

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir ovog se vikenda  iz Zagreba vratio s čak osam medalja. Trinaest mačevalaca i mačevalki iz Osijeka Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.