GOSPODARSTVO

Trenutno su u Hrvatskoj otvorena 802 hotela i 407 kampova…

Hrvatska u prvih dvadeset dana srpnja bilježi više od 1,5 milijuna dolazaka turista

  Objavljeno 23.07.2020
  Ivona Amidžić

  Hrvatska u prvih dvadeset dana srpnja bilježi više od 1,5 milijuna dolazaka turista, koji su ostvarili više od 11 milijuna noćenja, što je oko odnosno više od polovice dolazaka odnosno noćenja od početka godine, objavila je u srijedu Hrvatska udruga turizma (HUT) u najnovijem newsletteru “Croatia Tourism & Travel Weekly”.

  Naime, Hrvatsku je od početka godine posjetilo više od 3,2 milijuna turista, koji su ostvarili više od 18 milijuna noćenja.

  HUT u svojoj tjednoj publikaciji navodi kako je u posljednjih tjedan dana ostvareno gotovo pet milijuna noćenja, a posljednja četiri dana zaredom bilježi se više od 630.000 noćenja dnevno.

  U newsletteru ističu kako hrvatska obala u srpnju ima najbolju epidemiološku sliku, što potvrđuje i rast broja gostiju na cijeloj obali, uključujući i Dalmaciju.

  Po podacima HUT-a, među obalnim županijama rekorder je Zadarska županija, koja je dosegnula razinu od gotovo 62 posto dolazaka (200 tisuća) i više od 67 posto (dva milijuna) prošlogodišnjih noćenja u srpnju.

  Najviše inozemnih gostiju je iz Njemačke, potom Slovenije, Češke, Austrije i Poljske.

  Trenutno su u Hrvatskoj otvorena 802 hotela i 407 kampova i svakodnevno se otvaraju novi turistički objekti i sadržaji u destinacijama diljem obale, ističu iz HUT-a.

  Po podacima koje iznose, turisti su od početka godine najviše noćenja ostvarili u objektima u domaćinstvu, više od 7 milijuna, zatim u kampovima 3,4 milijuna noćenja te u hotelima 2,6 milijuna noćenja.

  “U gotovo pet mjeseci otkada je u Hrvatskoj zabilježen prvi slučaj zaraze COVID-19, koji je bio uvezen, još nema službenih informacija da se iti jedan od državljana drugih država zarazio u komercijalnom smještaju u Hrvatskoj”, stoji u newsletteru HUT-a.

  Hrvatska i dalje, u usporedbi sa svojim glavnim konkurentima na Mediteranu, ima najbolju epidemiološku sliku i najmanje aktivnih slučajeva, odnosno situacija u ključnim turističkim destinacijama na obali i priobalju i dalje je iznad nacionalnog prosjeka i premašuje razinu najsigurnijih EU članica. Hrvatska nastavlja biti najsigurnija, najbliža i najprihvatljivija destinacija za odmor na Mediteranu svim gostima iz EU, ističu iz HUT-a.

  Podsjećaju i da je Hrvatska turistička zajednica odlučila uložiti dodatnih milijun kuna u komunikacijsku kampanju s ciljem brzog i pravovremenog obavještavanja javnosti o svim novonastalim promjenama u segmentu putovanja s naglaskom na Hrvatsku kao sigurnu i dostupnu turističku destinaciju.

  foto: screenshot

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Jedino je pozitivno da su agencije većinom uspjele rezervacije za ovu godinu u dogovoru s klijentima prebaciti za 2021.

  Putničkim agencijama ljeto nije donijelo više posla

  Putničkim agencijama ljeto nije donijelo više posla te se pad njihova prometa i dalje procjenjuje na oko 90 posto, s Više…

  Ne isključuje mogućnost da maratonski samit u Bruxellesu ne urodi plodom...

  Plenković od “štedljivih zemalja” očekuje kompromis o europskom proračunu

  Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u nedjelju kako od “štedljivih zemalja” očekuje kompromis o europskom proračunu i planu za Više…

  Od početka pandemije koronavirusa rastu upozorenja na opasnost od neodgovarajućih maski za lice i zaštitnih odijela koji se pojavljuju na tržištu

  Igračke i dalje najčešće prijavljena kategorija opasnih proizvoda u EU

  Igračke su i dalje najčešće prijavljena kategorija opasnih proizvoda u EU, ali od početka pandemije koronavirusa rastu i upozorenja na opasnost od Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada - Top 10 poslovnih prilika koje traže radnike

  U potrazi ste za novim poslom? Donosimo dobre vijesti…

  Donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada - Top 10 poslovnih prilika koje traže radnike

  Koronakriza ni vas nije štedjela? Pregledajte ove poslovne prilike

  Iako su im iz resornog ministvarstva poručili da nemaju razloga za strah, neki od njih boje se za svoju budućnost...

  Mljekari strahuju: Tko će nakon Megglea otkupljivati njihovo mlijeko?