SPORT

Tri bronce za AK „Slavonija-Žito“ na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske u višebojima

Atletski klub „Slavonija-Žito“ Osijek i na ovom natjecanju osvaja državna odličja, za što su zaslužni kadet Stjepan Tarcal, junior Karlo Salaj te seniorka Dorotea Šešum

  Objavljeno 28.02.2023
  Matija Ivanković

  Proteklog je vikenda (25.-26. 2. 2023. g.), za kraj dvoranske sezone, u Zagrebu održano Dvoransko prvenstvo Hrvatske u višebojima.

  Atletski klub „Slavonija-Žito“ Osijek i na ovom natjecanju osvaja državna odličja, za što su zaslužni kadet Stjepan Tarcal, junior Karlo Salaj te seniorka Dorotea Šešum.

  Stariji kadet Stjepan Tarcal okušao se u petoboju, gdje nakon svih disciplina (60m s preponama, skok u dalj, skok u vis, bacanje kugle (4kg) te 800m) ostvaruje 2456 bodova i osvaja brončanu medalju. Zanimljivo je istaknuti da je Tarcalova „najjača“ disciplina skok s motkom, gdje dominira na državnoj razini, no da je talentiran i u trčanju pa je tako, dosadašnjim državnim odličjima u skoku s motkom i štafeti 4x300m, dodao i jednu broncu s višeboja.

  U petoboju je nastupila i seniorska sprinterica Dorotea Šešum. Nakon dulje natjecateljske pauze te posvećenosti fakultetskim i trenerskim obvezama, ove se godine vratila u natjecateljske vode. Čini se da je to bila dobra odluka jer je i njoj, po završetku svih petobojskih disciplina, također pripala bronca s 2855 ostvarenih bodova.

  Najvše je posla imao stariji junior Karlo Salaj, aktualni državni prvak u skoku s motkom među juniorima. On je nastupio u sedmoboju (60m, skok u dalj, bacanje kugle (6kg), skok u vis, 60m prepone, skok s motkom te 1000m), u čemu je osvojio 2673 bodova koji su bili dostatni za još jednu brončanu medalju za AK „Slavonija-Žito“.

  Ukupno su osvojene tri državne medalje, čime su u Klubu, s obzirom na kompleksnost višeboja, više nego zadovoljni.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Izbornik nacionalne vrste Mladen Katalinić među one koji će predstavljati našu državu na tom natjecanju uvrstio je i troje članova AK Slavonija-Žito.

  Troje naših natjecatelja na Prvenstvu Balkana u atletici za seniore

  Hrvatska atletska reprezentacija sudjelovat će predstojećeg vikenda, dakle 25. i 26. svibnja, na Prvenstvu Balkana za seniorke i seniore kojemu je domaćin Više…

  Opet se vraćamo na priču koja nas čini osobito ponosnima, a to je spoznaja da Mia trenutno ima drugi rezultat u svijetu u kategoriji U-20, a prvi u Europi!

  Još jedan fantastičan nastup Mije Wild!

  Samo nekoliko dana nakon odličnog nastupa u Grazu, naša preponašica i hrvatska reprezentativka Mia Wild sjajno je odradila svoje utrke Više…

  U Zagrebu je održan međunarodni atletski Memorijal Goran Subotić „Tratinčica“ u organizaciji AK Agram, sportaši AK Slavonija Žito su bilo odlični!

  Medalje za Saru, Roka i dvojicu Ivana

  U Zagrebu je održan međunarodni atletski Memorijal Goran Subotić „Tratinčica“ u organizaciji AK Agram. Već smo spomenuli u prethodno objavljenom Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Ova je značajna sportska manifestacija još jednom potvrdila da su Osječani jako dobri domaćini i organizatori pa i u ovome sportu često imaju priliku ugostiti europske i svjetske strijelce u brojnim streljačkim disciplinama

  EPSO 2024 – Osijek je opet bio odličan domaćin i organizator

  Dizački klub Slavonija povela je čak deset dizača i dizačica i opet se vratila kući s velikim uspjesima

  DK Slavonija na prvenstvu Hrvatske za juniore u Zadru

  Neponovljiva kombinacija sporta, druženja, učenja i zabave u Ljetnom sportskom kampu "AKSO"!

  Ljetni sportski kamp Atletskog kluba “Slavonija-Žito” Osijek