SPORT

Tri odličja za mlade karataše na Grand Prix Croatia 2020.

Natjecanje je okupilo 1.930 natjecatelja/ica iz 268 klubova iz 22 zemlje cijelog svijeta

    Objavljeno 20.01.2020
    Ivona Amidžić

    Ovogodišnji izuzetno cijenjeni Grand Prix Croatia 2020. u Samoboru okupio je 1.930 natjecatelja/ica iz 268 klubova iz 22 zemlje cijelog svijeta, koji su u tri dana natjecanja dokazivali svoju spremnost i uspješnost.

    Zanimljivost i ovogodišnjeg natjecanja je nazočnost karataša od kategorije cicibana (6-7 godina) do seniora (20 godina) u pojedinačnoj i ekipnim kategorijama, ali i natjecatelja s invaliditetom. Turnir je bio izuzetno važan za kategorije od kadeta do mlađih seniora iz razloga osvajanja potrebitih bodova za odlazak na Prvenstvo Europe u veljači 2020. u Budimpešti.

    Od ukupnog broja 1.930 natjecatelja u disciplini kumite nastupilo je 1.376 natjecatelja i 554 u disciplini kata.

    U toj masi izuzetno kvalitetnih natjecatelja i ove godine nastupili su mladi kata uspješnici Karate kluba Hrvatski sokol Katia Šegavčić (mlađe kadetkinje 13-14 godina), Ema Alšić (mlađe učenice 9-10 godina) i najmlađa Elena Šegavčić (cicibanke 7-8 godina). Nažalost, zbog bolesti nije nastupio naš kata uspješnik Fran Seligman.

    Kata uspješnici osvojili tri odličja zlatno i dva brončana

    Katia Šegavčić, koja je nastupila s tek zaliječenom virozom između 31 natjecateljice u kategoriji, morala je odraditi savršeno pet vrlo zahtjevnih kata kako bi se okitila zlatnim odličjem (medalja i pehar). Njezin je nastup bio briljantan.

    Ema Alšić, u konkurenciji 28 natjecateljica iz raznih zemalja, suvereno prolazi do polufinala i uzima brončano odličje. “Neznalačkom ili navijačkom odlukom sudaca gubi meč za finale u kojim bi zasigurno osvojila zlatno odličje. Njena brončana medalja je za mene kao trenera objektivno jednaka zlatnoj”, komentirao je trener.

    Elena Šegavčić, djevojčica s navršenih sedam godina, u svojoj kategoriji imala je jedanaest kvalitetnih natjecateljica, najviše iz Hrvatske, i uspjela je u svom prvom nastupu u vrlo zahtjevnoj konkurenciji osvojiti brončano odličje.

    Rezultati mladih kata uspješnika raduju jer se za tri tjedna odlazi na Prvenstvo Hrvatske u Zagreb. Tamo mladi karataši imaju priliku dokazati kako dosadašnji odlični natjecateljski rezultati nisu bili nimalo slučajni, već su rezultat odličnog rada.

    foto: Aleksandar Šegavčić

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

    Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama

    U Zagrebu je u subotu 13. 4. 2024. održano Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore u katama. KK Esseker su Više…

    Djevojke su bez obzira na debitantski nastup prikazale sigurnu izvedbu i najavile da se od njih može očekivati sve respektabilniji nastupi

    Srebro na Prvenstvu Hrvatske za seniore KK Esseker

    U Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske za seniore u katama i borbama i veterane u katama. Karate klub Esseker je Više…

    Došao sam do željenog „season besta“ i to samo 33 centimetra od norme za najveća natjecanja koju ću pokušati ostvariti već za dva tjedna u Puli, na državnom prvenstvu, rekao je Županović

    Županović do srebra i 1. kategorije sportaša!

    Marin Županović imao je vrlo uspješan nastup na Međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Jesolu. U svojoj je kategoriji F54 u Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”