OSJEČANI

Tuljanovi nasljednici nastavili tradiciju

Mateju Nađu bilo je to prvo silvestarsko kupanje, Marku Jakovljeviću četvrto, a Stjepan Horvat (koji se predstavio kao Kolumbo Kolumbović) okupao se šesti put

Objavljeno 01.01.2020
Petar Tauković

Nastavljena je tradicija kupanja na Silvestrovo u osječkoj Zimskoj luci. Iako prvi put, zbog zdravstvenog oporavka, nije bio prisutan Duško Rudež – Čovjek tuljan koji je 32 godine kupanjem u Dravi Osječanima čestitao novu, u hladnu su Dravu skočila trojica mladića.

Pozdravljeni od više stotina Osječana okupali su se u podne. Mateju Nađu bilo je to prvo silvestarsko kupanje, Marku Jakovljeviću četvrto, a Stjepan Horvat (koji se predstavio kao Kolumbo Kolumbović) okupao se šesti put.

„Zdravo je, ljudi! Ima puno benefita, ali treba se nagovoriti, a benefiti će doći sami po sebi. Treba volje i hrabrosti, ali kad si postavite cilj, nije problematično”, rekao je Matej Nađ i otkrio da se pripremao tako što se više od godine dana tuširao hladnom vodom.

Marko Jakovljević rekao je da je hladno kao i inače. „Moj prijatelj Stjepan prvi se odlučio za kupanje pa sam mu se iduće godine pridružio”, rekao je Marko koji je, inače, za blagdane u Osijek došao iz Njemačke jer je zaposlen na frankfurtskoj zračnoj luci.

A posebno raspoložen bio je kupač s najviše iskustva, Kolumbo Kolumbović (Stjepan Horvat). „Dolazim iz Indije. Treniram na Sjevernom polu, tamo se kupam u hladnoj vodi. Kako je Tuljan uvijek govorio, nek vam je sretna Nova godina i čuvao vas Bog”, poručio je Kolumbović.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Na Žalost ove godine neće biti ni fizički na zaleđenoj rijeci Dravi jer nam je najvažnije njegovo stanje uma. Fizički je u punoj snazi i kupa se svaki dan vježba i puno pozdravlja svoje sugrađane Osječane

“Čovjek tuljan” ove godine neće biti prisutan na tradicionalnom zimskom skoku u Dravu za Silvestrovo

Ove godine na Silvestrovo “Čovjek tuljan” ipak po prvi puta neće biti prisutan na tradicionalnim skoku u zaleđenu rijeku Dravu Više…

Tradiciju su nastavili trojica mlađih kupača koji su na Silvestrovo skočili u ledenu Dravu, a prisutni Duško Rudež poželio je sugrađanima sretnu i bolju novu godinu. 

Tuljan preskočio ovogodišnji hladni skok u Dravu, no tradicija ostala – zamijenili ga mlađi kupači

Rudež je s kupanjem na Silvestrovo počeo sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća nakon što mu je liječnik preporučio plivanje u Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"Liječnici znaju provesti cijele smjene od 12 sati s maskom na licu, tako da se ljudi definitivno mogu naviknuti na nošenje maske"

Liječnik savjetuje kako se naviknuti na svakodnevno nošenje maski

Broj sudionika je ograničen, a prijave se primaju do 25. srpnja... Pridružite se :D

Poziv srednjoškolcima za sudjelovanje u projektu “Mir je moj đir”

Studentima je u prehrani najvažniji okus, pa okruženje i kontrola tjelesne težine

Hrvatski studenti zadovoljni cijenom, ali ne i kvalitetom prehrane