GOSPODARSTVO

Turističke agencije upoznaju Slavoniju i Baranju

''Ovdje se uvijek ima što vidjeti i što raditi, od vinarija do Kopačkog rita koji za Osijek treba biti kao Sljeme za Zagreb''

  Objavljeno 09.02.2019
  Antonela Verković

  U dvodnevni posjet Osječko-baranjskoj županiji stigli su jučer predstavnici turističkih agencija iz cijele Hrvatske, ali i susjedne Srbije – stoji u priopćenju OBŽ.

  Studijsko putovanje prilikom kojeg obilaze turističke lokalitete organizirano je u okviru projekta „Central Danube Tour – Enhancing the tourism development in the Central Danube cross-border region“, a započeli su ga jučer u Baranji. Partneri projekta su JU Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije, Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu Autonomne pokrajine Vojvodine, Upravni odjel za poljoprivredu i  ruralni razvoj Osječko-baranjske županije, Dunavski centar za kompetenciju i Grad Ilok, a uz Županijsku razvojnu agenciju njihov je boravak na području naše županije organizirala Turistička-zajednica Osječko-baranjske županije. U Osijeku su se susreli s pročelnicom Upravnog odjela za kontinentalni turizam Osječko-baranjske županije Tatjanom Roth i županom Ivanom Anušićem.

  agencije

  – Ovakvi susreti samo su jedna od aktivnosti na kojima svakodnevno radimo u vezi turističke ponude i razvijanja turizma u Slavoniji i Baranji, razmijenili smo iskustva koja će nama pomoći da bolje usmjerimo svoju turističku ponudu prema krajnjim korisnicima usluga ovih agencija, a oni će moći iz prve ruke govoriti o bogatoj ponudi naše regije – rekao je župan Anušić i dodao kako najveći turistički događaj za Slavoniju tek slijedi, a to su Dani hrvatskog turizma koji će biti u Osijeku i Osječko-baranjskoj i ostalim slavonskim županijama.

  Projekt Central Danube Tour ukupne je vrijednosti 575.856,20 €, traje 20 mjeseci i upravo se aktivnostima tijekom idućih mjesec dana privodi kraju.

  – Cilj projekta je poticanje razvoja turizma u prekograničnom područja putem povećanja kvalitete i raznolikosti turističke ponude kroz stvaranje i promociju zajedničke prekogranične turističke destinacije Srednjeg Podunavlja, uz stvaranje novih prekograničnih tematskih ruta, umrežavanje, povećanje znanja i kapaciteta dionika te valorizaciju turističkog potencijala cijele prekogranične regije – rekla je Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

  agencije kopački rit

  – Imamo mnoge sličnosti koje možemo ponuditi i domaćim i stranim turistima, a ovo studijsko putovanje samo je dio projekta koji završava za mjesec dana – kaže Mislav Matišić, koordinator projekta te najavljuje predstavljanje na turističkim sajmovima u Berlinu, Beogradu i Zagrebu.

  Sudionici studijskog putovanja s oduševljenjem govore o turističkim potencijalima koje su upoznali i koje će zasigurno uvrstiti u ponudu svojih agencija.

  agencije turistički posjet

  – Dalmatinac sam, ali Slavonija i Baranja je jedno od mjesta gdje se osjećam kao doma. Kada govorimo o turističkim biserima Hrvatske najčešće spominjemo Hvar, Dubrovnik, Opatiju, međutim na području Osječko-baranjske županije, bez obzira u koje doba godine došli, uvijek se ima što vidjeti i što raditi, od vinarija do Kopačkog rita koji za Osijek treba biti kao Sljeme za Zagreb – rekao je Dan Vidošević iz agencije B Travel.

  Studijsko putovanje nastavlja se do kraja vikenda, danas će obići Aljmaš i Erdut, a iduća će dva dana boraviti u Vojvodini.

  tvrđa agencije OBŽ

  hotel osijek agencije obž

  FOTO: Osječko-baranjska županija (priopćenje)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Sadržaji ovog Centra će promovirati sve turističke atrakcije istoka Hrvatske... :)

  VIDEO: Vrkić na Facebooku pokazao kako će izgledati budući Centar za posjetitelje Tvrđa

  Budući Centar za posjetitelje nalazit će se u sjeveroistočnom dijelu kod križanja Trpimirove ceste i Europske avenije. Staru austro-ugarsku konjušarnicu preuredit će Više…

  Kao i svake godine najatraktivniji je svakako šaptač rajčicama Goran Karačić ispred čijeg je štanda red bio najduži

  Brojni posjetitelji na Festivalu bioraznolikosti: Cilj – stvaranje banke sjemena

  Pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije 23. veljače održao se Festival bioraznolikosti u prostorijama Gradske četvrti Gornji grad. Festival je izazvao veliki interes građana koji su Više…

  Naši ljudi odlaze u Njemačku, a Nijemci oduševljeni upravo onim što mi možemo ponuditi!

  Nijemcima se sviđa Slavonija!

  Hrvatska turistička ponuda s naglaskom na Zagreb i Slavoniju, predstavlja se od 20. do 24. veljače na bavarskom turističkom sajmu f.re.e, Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Udahnuli nekoliko puta, restartirali računalo ... a onda?

  PC anarhija – što kada vas računalo ne sluša?

  Kako to već biva kad ste roditelj - i za Uskrs darivate djecu tj. kupujete igračke koje nosi zec :D

  Što pokloniti našim najdražima za Uskrs? Mi znamo!

  Eon Lighting ima sve potrebne mogućnosti osvjetljenja

  Novootvorena trgovina EON Lighting u Mallu Osijek