GOSPODARSTVO

Turističke agencije upoznaju Slavoniju i Baranju

''Ovdje se uvijek ima što vidjeti i što raditi, od vinarija do Kopačkog rita koji za Osijek treba biti kao Sljeme za Zagreb''

  Objavljeno 09.02.2019
  Antonela Verković

  U dvodnevni posjet Osječko-baranjskoj županiji stigli su jučer predstavnici turističkih agencija iz cijele Hrvatske, ali i susjedne Srbije – stoji u priopćenju OBŽ.

  Studijsko putovanje prilikom kojeg obilaze turističke lokalitete organizirano je u okviru projekta „Central Danube Tour – Enhancing the tourism development in the Central Danube cross-border region“, a započeli su ga jučer u Baranji. Partneri projekta su JU Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije, Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu Autonomne pokrajine Vojvodine, Upravni odjel za poljoprivredu i  ruralni razvoj Osječko-baranjske županije, Dunavski centar za kompetenciju i Grad Ilok, a uz Županijsku razvojnu agenciju njihov je boravak na području naše županije organizirala Turistička-zajednica Osječko-baranjske županije. U Osijeku su se susreli s pročelnicom Upravnog odjela za kontinentalni turizam Osječko-baranjske županije Tatjanom Roth i županom Ivanom Anušićem.

  agencije

  – Ovakvi susreti samo su jedna od aktivnosti na kojima svakodnevno radimo u vezi turističke ponude i razvijanja turizma u Slavoniji i Baranji, razmijenili smo iskustva koja će nama pomoći da bolje usmjerimo svoju turističku ponudu prema krajnjim korisnicima usluga ovih agencija, a oni će moći iz prve ruke govoriti o bogatoj ponudi naše regije – rekao je župan Anušić i dodao kako najveći turistički događaj za Slavoniju tek slijedi, a to su Dani hrvatskog turizma koji će biti u Osijeku i Osječko-baranjskoj i ostalim slavonskim županijama.

  Projekt Central Danube Tour ukupne je vrijednosti 575.856,20 €, traje 20 mjeseci i upravo se aktivnostima tijekom idućih mjesec dana privodi kraju.

  – Cilj projekta je poticanje razvoja turizma u prekograničnom područja putem povećanja kvalitete i raznolikosti turističke ponude kroz stvaranje i promociju zajedničke prekogranične turističke destinacije Srednjeg Podunavlja, uz stvaranje novih prekograničnih tematskih ruta, umrežavanje, povećanje znanja i kapaciteta dionika te valorizaciju turističkog potencijala cijele prekogranične regije – rekla je Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

  agencije kopački rit

  – Imamo mnoge sličnosti koje možemo ponuditi i domaćim i stranim turistima, a ovo studijsko putovanje samo je dio projekta koji završava za mjesec dana – kaže Mislav Matišić, koordinator projekta te najavljuje predstavljanje na turističkim sajmovima u Berlinu, Beogradu i Zagrebu.

  Sudionici studijskog putovanja s oduševljenjem govore o turističkim potencijalima koje su upoznali i koje će zasigurno uvrstiti u ponudu svojih agencija.

  agencije turistički posjet

  – Dalmatinac sam, ali Slavonija i Baranja je jedno od mjesta gdje se osjećam kao doma. Kada govorimo o turističkim biserima Hrvatske najčešće spominjemo Hvar, Dubrovnik, Opatiju, međutim na području Osječko-baranjske županije, bez obzira u koje doba godine došli, uvijek se ima što vidjeti i što raditi, od vinarija do Kopačkog rita koji za Osijek treba biti kao Sljeme za Zagreb – rekao je Dan Vidošević iz agencije B Travel.

  Studijsko putovanje nastavlja se do kraja vikenda, danas će obići Aljmaš i Erdut, a iduća će dva dana boraviti u Vojvodini.

  tvrđa agencije OBŽ

  hotel osijek agencije obž

  FOTO: Osječko-baranjska županija (priopćenje)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Samo tijekom prošle godine je s tržišta SAD-a ostvareno više od 580 tisuća dolazaka i 1.6 milijuna noćenja :D

  Hrvatska je među ‘top 5’ najpopularnijih destinacija na američkom tržištu!

  Direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić izjavio je da je Hrvatska među ‘top 5’ najpopularnijih destinacija na američkom tržištu Više…

  Prije više godina, kada je Ministarstvo turizma odlučivalo, zaključili su kako Josipovac pripada u drugu kategoriju. I od tada Josipovčani plaćaju 210 kuna. Sada smo tu nepravdu eto ispravili - ustvrdio je Galić

  Gradsko vijeće: ‘Turistički krevet’ u Osijeku ostao 300 kuna, Galić amandmanom ispravio nepravdu u Josipovcu

  Gradsko vijeće Grada Osijeka odlučilo je o iznosu paušala za iznajmljivače po svakom raspoloživom krevetu. Za grad se plaća 300 Više…

  Prva inovativna turistička ponuda u Hrvatskoj prilagođena slijepim i slabovidnim osobama :)

  Obogaćivanje turističke ponude za slijepe i slabovidne osobe

  Područje općine Erdut koje se nalazi nedaleko od Osijeka, uz samu granicu s Republikom Srbijom, poznato je po povijesnim lokalitetima, Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Belišćanski HDZ-ovci motivirani, tvrde, zahtjevima zabrinutih građana grada Belišća, šalju slike šlepera sa smećem!?

  Belišće se guši u nepoznatom smeću?

  Izgradnju sufinancira Europska unija, no po projektu kojeg su radili zajednički agencija Roda ('antunovačka RRA') i općina Antunovac

  Nataša Tramišak na ‘Fejsu’ objavila kako teku radovi u Antunovcu

  Grad Osijek objavljuje javnu raspravu o prijedlogu urbanističkog plana uređenja kompleksa “Gradski vrt”

  Plan uređenja kompleksa “Gradski vrt”