GOSPODARSTVO

Turističke agencije upoznaju Slavoniju i Baranju

''Ovdje se uvijek ima što vidjeti i što raditi, od vinarija do Kopačkog rita koji za Osijek treba biti kao Sljeme za Zagreb''

  Objavljeno 09.02.2019
  Antonela Verković

  U dvodnevni posjet Osječko-baranjskoj županiji stigli su jučer predstavnici turističkih agencija iz cijele Hrvatske, ali i susjedne Srbije – stoji u priopćenju OBŽ.

  Studijsko putovanje prilikom kojeg obilaze turističke lokalitete organizirano je u okviru projekta „Central Danube Tour – Enhancing the tourism development in the Central Danube cross-border region“, a započeli su ga jučer u Baranji. Partneri projekta su JU Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije, Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu Autonomne pokrajine Vojvodine, Upravni odjel za poljoprivredu i  ruralni razvoj Osječko-baranjske županije, Dunavski centar za kompetenciju i Grad Ilok, a uz Županijsku razvojnu agenciju njihov je boravak na području naše županije organizirala Turistička-zajednica Osječko-baranjske županije. U Osijeku su se susreli s pročelnicom Upravnog odjela za kontinentalni turizam Osječko-baranjske županije Tatjanom Roth i županom Ivanom Anušićem.

  agencije

  – Ovakvi susreti samo su jedna od aktivnosti na kojima svakodnevno radimo u vezi turističke ponude i razvijanja turizma u Slavoniji i Baranji, razmijenili smo iskustva koja će nama pomoći da bolje usmjerimo svoju turističku ponudu prema krajnjim korisnicima usluga ovih agencija, a oni će moći iz prve ruke govoriti o bogatoj ponudi naše regije – rekao je župan Anušić i dodao kako najveći turistički događaj za Slavoniju tek slijedi, a to su Dani hrvatskog turizma koji će biti u Osijeku i Osječko-baranjskoj i ostalim slavonskim županijama.

  Projekt Central Danube Tour ukupne je vrijednosti 575.856,20 €, traje 20 mjeseci i upravo se aktivnostima tijekom idućih mjesec dana privodi kraju.

  – Cilj projekta je poticanje razvoja turizma u prekograničnom područja putem povećanja kvalitete i raznolikosti turističke ponude kroz stvaranje i promociju zajedničke prekogranične turističke destinacije Srednjeg Podunavlja, uz stvaranje novih prekograničnih tematskih ruta, umrežavanje, povećanje znanja i kapaciteta dionika te valorizaciju turističkog potencijala cijele prekogranične regije – rekla je Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

  agencije kopački rit

  – Imamo mnoge sličnosti koje možemo ponuditi i domaćim i stranim turistima, a ovo studijsko putovanje samo je dio projekta koji završava za mjesec dana – kaže Mislav Matišić, koordinator projekta te najavljuje predstavljanje na turističkim sajmovima u Berlinu, Beogradu i Zagrebu.

  Sudionici studijskog putovanja s oduševljenjem govore o turističkim potencijalima koje su upoznali i koje će zasigurno uvrstiti u ponudu svojih agencija.

  agencije turistički posjet

  – Dalmatinac sam, ali Slavonija i Baranja je jedno od mjesta gdje se osjećam kao doma. Kada govorimo o turističkim biserima Hrvatske najčešće spominjemo Hvar, Dubrovnik, Opatiju, međutim na području Osječko-baranjske županije, bez obzira u koje doba godine došli, uvijek se ima što vidjeti i što raditi, od vinarija do Kopačkog rita koji za Osijek treba biti kao Sljeme za Zagreb – rekao je Dan Vidošević iz agencije B Travel.

  Studijsko putovanje nastavlja se do kraja vikenda, danas će obići Aljmaš i Erdut, a iduća će dva dana boraviti u Vojvodini.

  tvrđa agencije OBŽ

  hotel osijek agencije obž

  FOTO: Osječko-baranjska županija (priopćenje)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Reportaža na 10 stranica !!! :)

  OBŽ: Francuski magazin Le Figaro objavio veliku reportažu o Slavoniji

  Jedan od najutjecajnijih francuskih medija, magazin Le Figaro objavio je u svom tjednom izdanju veliku reportažu o Slavoniji na 10 Više…

  Mi nismo na obali ... ! :)

  OBŽ javlja: Turizam u Osječko-baranjskoj županiji u srpnju bilježi rekordne brojke

  Jedinstvena turistička ponuda na istoku Hrvatske gostima pruža mogućnost uživanja u kulturnom, aktivnom, gastro i eno, vjerskom, zdravstvenom i ciklo Više…

  Osječko-baranjska županija je najuspješnija hrvatska županija u energetskoj obnovi javnih zgrada

  Počinje energetska obnova još 10 zgrada u Osječko-baranjskoj županiji

  Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić potpisao je ugovore za radove na energetskoj obnovi 10 zgrada javne namjene u okviru projekta Energetska Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Proizvodnja povrća u Hrvatskoj pada, količina uvoza raste

  HGK: Tradicionalno povrće za zimnicu sve se manje proizvodi u Hrvatskoj

  Trenutno raspoloživa radna mjesta, po odabiru stručnjaka sa specijaliziranog portala za traženje poslova – Posao.hr-a

  Poslovi, poslovi: Tražite posao? Donosimo novitete iz Posao.hr ‘kuhinje’