CRNA KRONIKA

Tužiteljstvo BiH drži da nema uvjeta za izručenje Mamića Hrvatskoj – tisak

U Osijeku nepravomoćno osuđeni Mamić, u BiH i dalje na sigurnom!?

    Objavljeno 04.07.2018
    Alan Srčnik

    Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine ocjenjuje da nema uvjeta za izručenje Zdravka Mamića Hrvatskoj i takvo mišljenje proslijeđeno je Sudu BiH koji treba donijeti konačnu odluku o takvom zahtjevu hrvatskog pravosuđa, objavio je u srijedu sarajevski “Dnevni avaz”.

    OSIJEK

    Pozivajući se na svoje neimenovane izvore u državnom tužiteljstvu list navodi da je u utorak poslan prijedlog Sudu BiH da se odbije zahtjev za izručenje bivšeg izvršnog direktora “Dinama” koji je pred sudom u Osijeku nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora.

    Mamić je početkom lipnja, uoči izricanja presude, pobjegao u Bosnu i Hercegovinu i ondje dobio utočište na temelju činjenice da  uz hrvatsko ima i bosanskoheregovačko državljanstvo.

    Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa je zahtjev za Mamićevo izručenje uputilo tijelima vlasti u BiH 18. lipnja, a pravorijek u ovakvim slučajevima donosi Sud BiH.

    MINISTARSTVO PRAVOSUĐA BIH

    Konačna odluka o tome hoće li netko biti izručen drugoj državi na temelju sudske odluke uvijek je u rukama ministra pravosuđa BiH.

    “Avaz” konstatira kako je mišljenjem Tužiteljstva BiH po kojemu ne postoje zakonski uvjeti za Mamićevo izručenje Hrvatskoj, olakšan posao Sudu BiH koji sada može samo konstatirati tu činjenicu.

    “Više nema nikakvih izgleda da se Mamića izruči Zagrebu čime se saga o najtraženijem hrvatsko-bosanskom bjeguncu, kako stvari stoje, privodi kraju”, piše list.

     

    (Hina)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Potres se osjetio i u većem dijelu Hrvatske, osobito u Dalmaciji te u Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori...

    Razoran potres u BiH, poginula djevojka – Tlo stalno podrhtava, stižu nove informacije

    Snažan potres magnitude 6.1 prema Richteru pogodio je sinoć u 23 sata i 7 minuta Bosnu i Hercegovinu. Poginula je Više…

    Uhićena je i Nataša Sekulić, sučeva prijateljica, koju je Mamić također spominjao u svojim optužbama na račun suca Vekića i drugih osječkih sudaca...

    Uhićen sudac Vekić kojeg je Mamić optužio za kriminal. Uhićena i sučeva prijateljica

    Osječki sudac Zvonko Vekić, osumnjičen za primanje mita od bjegunca Zdravka Mamića, jutros je uhićen u novoj akciji policije i Više…

    Prema USKOK-u Mamić je sudcima dao najmanje 370.000 eura...

    Svjedoci vidjeli Mamićevo podmićivanje suca: “Braco, evo paprike da bude bolja hrana”

    Cure novi detalji o uhićenim sucima, koje su, kako sumnja USKOK, podmićivala braća Zdravko i Zoran Mamić, prenosi Index. Dvojici Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Nepoznati počinitelj je 60-godišnjoj djelatnici pravne osobe na službeni mobitel poslao poruku upozorenja da paket ne može biti isporučen jer nedostaje neki od podataka, nakon čega je ona u dostavljenu poveznicu unijela bankovne podatke tvrtke!?

    Tvrtka oštećena za gotovo 3.500 eura

    72-godišnjak je kod sebe imao pravi arsenal exploziva, streljiva, dijelova za pravljenje bombi...

    Osječaninu oduzeta hrpa eksploziva, oružja, streljiva koje je nelegalno posjedovao

    Stupila je u kontakt s nepoznatom osobom s ciljem povrata izgubljenog novca te joj ustupila svoje osobne podatke i broj mobitela, skinuo joj je 10 500 eura!!

    60-godišnjakinja Prevarena putem Interneta