ŽIVOT

Tvornica Božićnih običaja dolazi na mirisima pravih domaćih medenjaka (29.11.)

Učenici će atmosferu ispuniti pripravljajući božićne slastice i napitke s mirisom cimeta i čokolade

Objavljeno 18.11.2019
Ivona Amidžić

Dana 29. studenog 2019. godine (petak), od 10.00 do 14.00 sati u Etnološkom centru baranjske baštine, svoja će vrata otvoriti Tvornica božićnih običaja.

Pod pokroviteljstvom Grada Belog Manastira, učenici smjera kuhar i konobar, Druge srednje škole Beli Manastir, atmosferu će ispuniti pripravljajući božićne slastice i napitke s mirisom cimeta i čokolade. Iz naše kuhinje širiti će se i mirisi pravih domaćih medenjaka i to u obliku našeg popularnog vlakića Ćire.

U programu će sudjelovati i OPG Bošnjak koji će predstaviti svoje božićne proizvode i praviti prave domaće medenjake, po tradicionalnoj recepturi.

Matica umirovljenika Grada Belog Manastira s malim vilenjacima iz OŠ „Dr. Franjo Tuđman“ izrađivat će božićne ukrase, adventske vjenčiće i božićne ukrase.

Kako bi naši najmlađi osjetili toplu atmosferu blagdanskog razdoblja, njegovali bogatu božićnu baštinu Baranje te se aktivno uključili od najranijih dana u društveni život grada, Tvornica božićnih običaja raduje se njihovu dolasku.
Pozivamo sve ljubitelje božićne čarolije da nam se pridruže i sami izrade svoj božićni medenjak ili pak ukras koji će krasiti božićno drvce.

Pripremamo Vam i zanimljivu izložbu starih Božićnih čestitki. Naime, nekad dok nije bilo interneta, čestitalo se čestitkama, koje su danas dio baranjske baštine. Kako su izgledale moći ćete vidjeti u našem centru.

foto: pixabay (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša