GOSPODARSTVO

U Antunovcu otvoren Poduzetnički inkubator i akcelerator vrijedan 21,4 milijun kuna

Projekt je na raspolaganju cijeloj Županiji

  Objavljeno 08.06.2019
  Ivona Amidžić

  U Gospodarskoj zoni u Antunovcu jučer, 7. lipnja 2019. godine, održana je završna konferencija i službeno otvorenje Poduzetničkog inkubatora i akceleratora Antunovac (PIA).

  Poduzetnički inkubator i akcelerator se prostire na 3.179 kvadratnih metara izgrađenog i infrastrukturno opremljenog prostora. Obuhvaća 34 uredska i dva proizvodno-poslovna prostora, konferencijsku dvoranu, dva co-working prostora i druge sadržaje.

  “Izgradnja objekta završena je prije mjesec dana, a u tijeku je javni poziv za zakup poslovnih prostora na koji se svakodnevno javljaju poduzetnici. Poslovanje u objektu je već započela Agencija RODA kao poduzetnička potporna institucija te LAG Vuka – Dunav. Tako je ovaj centar i prije otvorenja počeo s osnovnom funkcijom, a to je potpora razvoju malog i srednjeg poduzetništva na širem osječkom području te Osječko-baranjske županije. Već je odrađeno niz radionica i edukacija za male poduzetnike, pa među zakupcima poslovnih prostora imamo i mlade i one koji će tek otvarati svoje tvrtke. Objekt je tehnološki visoko opremljen, čime su otvorena vrata i inovativnim tvrtkama koje trebaju takvu uslugu”, kazala je direktorica Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. Nataša Tramišak.

  Projekt je na raspolaganju cijeloj Županiji

  Pomoćnica ministara gospodarstva Ana Mandac naglasila je da su povjerenje, stabilnost i kontinuitet temeljna obilježja brze i kvalitetne izgradnje PIA.

  Načelnik Općine Antunovac Davor Tubanjski rekao je kako Općina Antunovac veliku pozornost posvećuje razvoju poduzetništva, jer se jedino zapošljavanjem može potaknuti ostanak mladih obitelji na ovom području, kao i daljnji razvoj.

  “Prije četiri godine nastala je ideja o izgradnji, a u protekle dvije godine projekt je u cijelosti realiziran te s 3.200 kvadrata prostora i svim sadržajima nadilazi općinu i na raspolaganju je cijeloj Županiji. PIA je pravo mjesto za mlade poduzetnike i sve druge koji žele raditi, koji imaju viziju kako započeti posao u poduzetništvu i obrtništvu te kako raditi za sebe, druge radnike i društvo”, rekao je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

  PIA je osmišljen u svrhu jačanja poduzetničkog okruženja u Općini Antunovac sa širim područjem te jačanje regionalne konkurentnosti kroz poboljšanje dostupnosti poduzetničko poslovne infrastrukture malim i srednjim poduzetnicima.

  Ciljevi projekta su višestruki, osim izgradnje poduzetničkog inkubatora i akceleratora za podršku razvoju poduzetništva na području Općine Antunovac i Osječko-baranjske županije, omogućit će se pružanje usluga novih tehnologija, inovativne usluge virtualnog asistenta i inkubatora poslovnih ideja te aditivne tehnologije 3D printera.

  (Osječko-baranjska županija)

  foto: youtube (screenshot)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Sportski inkubator jedinstveni je projekt, zasad prvi takav u Hrvatskoj :D

  Prvi sportski inkubator osnovat će se u Osječko-baranjskoj županiji

  Sportaše i predstavnike klubova koji su nositelji kvalitete sporta, sportaše s ostvarenim visokim međunarodnim rezultatima, vrhunske sportaše I. i II. Više…

  "Certifikat znači da tvrtka koja ga dobije nije imala niti jedan negativan događaj u svom poslovanju"

  Poslovni susret bonitetno izvrsnih tvrtki s područja Osijeka

  Analitičko-bonitetna kuća Bisnode HR u suradnji s Gradom Osijekom organizirala je u Poduzetničkom inkubatoru BIOS poslovni susret bonitetno izvrsnih tvrtki Više…

  Želiš otvoriti tvrtku? Zanima te kako? FT1P (fali ti 1 papir)? Koji su papiri potrebni za otvaranje? Odgovori čekaju...

  Predavanje “Od ideje do tvrtke”

  Neprofitna organizacija Code Cats, poduzetnički inkubator BIOS, Tinako web design i računalna tvrtka Code Consulting Ltd. u četvrtak, 12. prosinca 2019. godine Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Polaznici će se svakoga tjedna susresti s novom temom, upoznati brojne divlje životinje te naučiti činjenice i zanimljivosti o njihovom načinu života

  Ljetna škola u ZOO vrtu

  "Dok ne bude država imala kontrolu nad prozvodnjom pšenice i dok ne budemo imali zaštitnu cijenu, morat ćemo se prilagođavati pravilima koja nameću otkupljivači"

  Počela žetva pšenice: Naša je pšenica kvalitetnija i zdravija od njemačke ili francuske…

  Postotak je sada 15,4 posto, ali upozorava se na mogući porast na razinu iz 2008., kada je u nekim članicama zabilježena stopa od 50 posto

  EK pozvala države članice EU-a da se bore protiv nezaposlenosti među mladima