CRNA KRONIKA

U Bilju ukrao ribu i meso

Pravnoj osobi počinjena je materijalna šteta oko 8 000 kuna

  Objavljeno 29.04.2021
  Darija Kovačić

  U vremenu od 26. do 28. travnja, na području općine Bilje, nepoznati počinitelj je provalio u kuću te ukrao oko 130 kilograma smrznute ribe i suhomesnatih proizvoda. Pravnoj osobi počinjena je materijalna šteta oko 8 000 kuna.

  Iz Pu OBŽ izvijestili su kako će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeto posebno izvješće i nastavljaju traganje za nepoznatim počiniteljem.

  Vozaču prijeti ponovno polaganje vozačkog ispita

  Jučer, 28. travnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 8 vozača (6 vozača osobnog automobila i 2 vozača bicikla) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

  Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 19,50 sati, u Branjini. U kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin iz Draža kojem je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,26 grama po kilogramu.

  Vozač je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

  “Sukladno članku 229. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozaču je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao, do donošenja odluke o prekršaju, budući je već dva puta pravomoćno kažnjen za prekršaj opisan u članku 199. stavku 8.(vožnja pod utjecajem alkohola iznad 1,5 grama po kilogramu) istoga Zakona”, izvijestili su iz Policije,

  Za počinjene prekršaje propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

  Po pravomoćnosti presude, sukladno članku 286. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozaču će se rješenjem ukinuti i oduzeti vozačka dozvola, a ponovo će moći polagati vozački ispit istekom roka od dvije godine od dana izvršnosti rješenja.

  “Ističemo da je zbog prethodno počinjenog prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola (1,72 grama po kilogramu), temeljem presude Općinskog suda u Osijeku, 30-godišnjaku izrečena novčana kazna u iznosu od 7 200 kuna i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Zaštitna mjera traje od 27. siječnja do 27. listopada 2021. godine”, napomenuli su iz PU OBŽ.

  Foto: ilustracija/unsplash

   

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Policija traga za nepoznatim počiniteljem

  Ukradenim karticama podigao novac s bankomata

  Jučer, 17. svibnja, oko 16 sati, u trgovačkom centru u Osijeku, nepoznati počinitelj je iz ruksaka 57-godišnje hrvatske državljanke ukrao Više…

  Provale u trgovački centar, autobus, skladište, škole...

  Policija riješila slučajeve lanca krađa i provala: Počinitelj je maloljetan…

  Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik počinio četiri kaznena djela teška krađa i jedno kazneno djelo krađa. Prošle Više…

  U Bizovcu krađa goriva iz radnih strojeva u Tenji iz parkiranog automobila ukradena torbica

  Oružana pljačka u Osijeku

  Jučer, 26. travnja, oko 20 sati, u Osijeku, nepoznati počinitelj ušao je u trgovačku radnju u Osijeku te uz prijetnju Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Policija traga za nepoznatim počiniteljem

  Ukradenim karticama podigao novac s bankomata

  Uvidom u sadržaj PCR testova, policijski službenici su utvrdili da su krivotvoreni...

  Krivotvorili PCR testove pa pokušali prijeći granicu i ući u Republiku Hrvatsku

  Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, a jedna prometna nesreća dogodila na području Belog Manastira

  Prometne nesreće izazvali pijani vozači