GOSPODARSTVO

U Cvjetkovoj ulici obnovljeni vodoopskrbna mreža i sustav odvodnje

Investicija je to Grada Osijeka i osječkog Vodovoda vrijedna oko 2,3 milijuna kuna. Postavljeni novi kanalizacijski i vodoopskrbni cjevovodi. Rekonstruirani su i svi vodovodni i kanalizacijski priključci.

  Objavljeno 24.11.2022
  Matija Ivanković

  U Cvjetkovoj ulici u Donjem gradu završili su radovi na rekonstrukciji i izgradnji vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje s cjelovitom rekonstrukcijom svih prometnih površina. Investicija je to Grada Osijeka i osječkog Vodovoda vrijedna oko 2,3 milijuna kuna.

  Radove je u četvrtak obišao gradonačelnik Ivan Radić sa suradnicima podsjetivši kako su na području Osijeka u tijeku i druge velike vodnokomunalne investicije.

  Rekonstruira se i vodoopskrbna mreža te sustav odvodnje u Čvrsničkoj ulici, Stadionskom naselju i u Svilajskoj, Vrijednost tih radova je gotovo osam milijuna kuna. Uskoro kreće realizacija velikog projekta, takozvanog Projekt Osijek 4, vrijednog preko 100 milijuna kuna. Projekt obuhvaća rekonstrukciju i izgradnju vodoopskrbne i kanalizacijske mreže u Gundulićevoj, Sljemenskoj, Kolodvorskoj i Kapelskoj ulici, te u dijelu Vukovarske i Stepinčeve, kao i izgradnju vodovodne mreže u Višnjevcu – izvijestio je gradonačelnik.

  Dodao je kako su pri kraju radovi na izgradnji pročistača otpadnih voda, najvećeg i najmodernijeg u Hrvatskoj, te da bi do proljeća iduće godine trebao biti pušten u rad. Taj je projekt vrijedan gotovo 230 milijuna kuna, od čega se 73 posto financira europskim sredstvima, dok je 10 posto financirano iz državnog proračuna, 10 posto sredstvima Hrvatskih voda, a preostalih 7 posto osiguravaju Grad Osijek i Općina Čepin.

  Puno ulažemo u sve dijelove grada, pa tako i u Donji grad. Nedavno smo obnovili Mostarsku ulicu, vrijednost radova je gotovo milijun kuna. Sanirali smo i Gupčevu ulicu. Postavit ćemo rasvjetu u Lađarskoj, Ciglarskoj i u Ulici Vrbik. Nedavno smo u Donjem gradu otvorili i reciklažno dvorište, vrijedno četiri milijuna kuna. Za Dan ove gradske četvrti otvorili smo i promenadu, a do kraja iduće godine ostvarit ćemo stoljetni san mnogih generacija Osječana te spojiti Gornji i Donji grad investicijom vrijednom preko 100 milijuna kuna – kazao je gradonačelnik Radić.

  Marko Eljuga, član Uprave Vodovoda, pojasnio je kako je dužina zahvata na sustavu vodoopskrbe iznosila 200 metara, a na sustavu odvodnje 150 metara, te da su postavljeni novi kanalizacijski i vodoopskrbni cjevovodi. Rekonstruirani su i svi vodovodni i kanalizacijski priključci, a nakon što je Vodovod završio radove, sanirani su nogostup i kolnik u cjelovitoj dužini ulice.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Radi se i novim metodama, bez raskopavanja, a prema u siječnju potpisanom ugovoru radi se sanacija kanalizacijskih cijevi ukupne dužine 7.577 metara i 188 kanalizacijskih otvora, vrijednost projekta je 24,26 milijuna kuna

  Našice i okolne općine realiziraju projekt vodoopskrbe i odvodnje vrijedan 208 milijuna kuna

  U Našicama je potpisan još jedan ugovor u okviru Aglomeracije Našice, i to o izgradnji linijskih objekata, odnosno dogradnji vodnokomunalne Više…

  “Korisnike vodne usluge javne vodoopskrbe molimo da sve uočene eventualne probleme u vodoopskrbi prijave isporučitelju – tvrtki Vodovod-Osijek d.o.o.”

  Vodovod – Osijek d.o.o. provodi postupak ispiranja vodoopskrbne mreže

  Vodovod – Osijek d.o.o. obavještava stanovnike grada Osijeka i prigradskih naselja da će provoditi redoviti postupak ispiranja vodoopskrbne mreže prema Više…

  Što to nikako ne smijete pustiti kroz odvod te kako si pomoći kad se problem ipak pojavi?

  Vaše neugodnosti i probleme s cijevima ne moraju osjetiti svi susjedi!

  Ljudi često puštaju ostatke hrane niz odvod bez razmišljanja o posljedicama. Neke stvari ondje zaista ne bi smjele završiti, a Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Riječ je projektu kojim je obuhvaćena rekonstrukcija stare austrougarske konjušnice. Na cijelom prostoru zasađeno 86 stabala, oko 1100 ukrasnih trava, te 1800 raznih grmlja i zelenila.

  Završila izgradnja “Centra za posjetitelje Tvrđa” vrijednog 18,8 milijuna kuna

  Jučer objavljenim natječajima traže se kandidati za prvih 127 radnih mjesta od ukupno 139 radnih mjesta koliko je najavljeno (137 radnih mjesta za državne službenike te 2 radna mjesta za policijske službenike)

  Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je prvi dio natječaja za prijam u državnu službu

  "Mirovinsko" se vraća na staro mjesto u rednom vremenu od 08:00 - 16:00 sati u novo obnovljenoj i moderno uređenoj zgradi

  Područna služba Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Osijeku od 28. studenoga na novoj/staroj lokaciji