ŽIVOT

U Hrvatskoj 1790 novih slučajeva zaraze, 18 umrlih

U samoizolaciji su trenutno 29.984 osobe

    Objavljeno 27.03.2021
    Darija Kovačić

    U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 1790 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je 18 osoba, izvijestio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite.

    Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 9790. Među njima se na bolničkom liječenju nalazi 1148 pacijenata, od kojih je 121 osoba na respiratoru.

    Od kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj do danas, ukupno je zabilježena 265.901 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih je 5872 preminulo. Ukupno se oporavilo 250.239 osoba od toga 1034 u posljednja 24 sata.

    U samoizolaciji su trenutno 29.984 osobe. Do danas je ukupno testirana 1,519.731 osoba, od toga 8291 u posljednja 24 sata.

    Ukupno je do danas cijepljeno 341.656 osoba, od kojih je 260.126 cijepljeno s jednom dozom, dok je 81.530 osoba cijepljeno s dvije doze. Ukupno je do danas utrošeno 423.186 doza cjepiva, navodi se u priopćenju Nacionalnog stožera civilne zaštite.

    (Hina)

    Foto: unsplash

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Medicinski stručnjaci upozoravaju na važnost cijepljenja protiv gripe kako bi se zaštitili od ozbiljnih komplikacija. Gripa je ozbiljna bolest od koje može oboljeti svaka osoba. Može dovesti do teških, ponekad i po život opasnih komplikacija.

    Gripa nije tek sezonska bolest, zaštita ranjivih skupina je imperativ!

    Gripa se često smatra rutinskom respiratornom infekcijom koja prolazi za nekoliko dana i ne ostavlja ozbiljne posljedice. U stvarnosti situacija Više…

    Aktivno je 373 slučaja, a u izolaciji je 65 osoba. Porast oboljelih je od kraja kolovoza zabilježen u Hrvatskoj i u ostatku EU. Cijepljenje se posebno preporuča nekim skupinama.

    HZJZ objavio nove preporuke za cijepljenje protiv korone

    Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je privremene preporuke za cijepljenje protiv koronavirusa ove jeseni. Prema podacima HZJZ-a, u Više…

    Stožer prestaje s radom, a odluke vezane uz eventualnu potrebu pridržavanja određenih mjera zaštite, s obzirom na to da virus i dalje egzistira među pučanstvom, donosit će Ministarstvo zdravstva

    Vlada proglasila kraj epidemije, Capak i Beroš objavili što se sve mijenja

    Vlada je na današnjoj sjednici proglasila kraj epidemije koronavirusa. Stožer prestaje s radom, a odluke vezane uz eventualnu potrebu pridržavanja Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

    Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

    Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

    FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

    Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

    [FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje