ŽIVOT

U iščekivanju F-16, MIG-21 danas probija ‘zvučni zid’ nad Slavonijom!

Nacijo, dragi Slavonci i svi drugi, ne bojte se! To 'pucaju naši'!

Objavljeno 11.04.2018
Nikolina Ćosić

Kada stignu u Hrvatsku, izraelski avioni američke proizvodnje – F-16 BARAK, bit će svakako najmoćnije letačko oružje regije. Ali, obzirom da stižu tek kroz koju godinu u Hrvatsku, načelno tek u ljeto 2020. godine, možemo reći da su MIG-21 trenutno – barem dvije godine brži! Jer, postojeća ‘eskadrila’ danas (srijeda, 11.4.) će ‘probijati zvučni zid’ nad Slavonijom. BUUUM!

Hrvatska ‘eskadrila’ ruske prozivodnje, u okviru planiranih zadaća HRZ-a, danas će iznad Slavonije, ali i oko Zagreba i Siska, jer avioni to brzo prelete, ‘zum-zum’, imati redovite letačke aktivnosti, javili su priopćenjem iz MORH-a. Aktivnosti će se provoditi na visini od 10.000 metara, uz sve sigurnosne mjere, ali se iznad Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije, u vremenu od 9 do 16 sati, očekuje ‘probijanje zvučnog zida’.

Stoga nacijo, dragi Slavonci i svi drugi, ne bojte se! To ‘pucaju naši’!

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Upozorava MORH...

Danas moguće probijanje zvučnog zida

U sklopu planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Eskadrila borbenih aviona iz sastava 91. zrakoplovne baze tijekom današnjeg dana, 14. veljače Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Osijek na javnim zelenim površinama ima 25 tisuća stabala, jedini je grad u Hrvatskoj koji ima više parkova nego trgova - 22 parka i 15 trgova i jedini grad u Europi koji krasi secesijski park - Sakuntalin park

Arheološki muzej – Osijek domaćin Prvog nacionalnog stručnog skupa urbanog šumarstva

Cesting svake godine ulaže u imovinu te ove godine nabavljaju i kamion Unimog, jedan posipač i traktor John deere, a strojevi bi trebali stići sljedećega tjedna.

Cesting – Zimska služba spremna!

Svaki se dan nešto zanimljivo događa...

Što Vas danas sve očekuje u Osijeku?