ŽIVOT

U jednom danu izrađeno preko 13 tisuća životopisa

Nova Europass platforma, dostupna na 29 jezika, služi kao potpora građanima Europe da lakše naprave korak dalje u svojem profesionalnom razvoju

  Objavljeno 04.07.2020
  Ivona Amidžić

  Prvi dan na novoj Europassovoj platformi, pokrenutoj 1. srpnja kao besplatni online alat i pomoć u predstavljanju vještina, planiranju učenja i karijere, izrađeno je 13.600 životopisa, a posjetilo ju je više od 95 tisuća korisnika.

  Nova Europass platforma, dostupna na 29 jezika, služi kao potpora građanima Europe da lakše naprave korak dalje u svojem profesionalnom razvoju, priopćila je u četvrtak Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU).

  Mogućnosti nove Europassove platforme i izrada vlastitog Europass profila

  Nova Europassova platforma omogućava jednostavno pretraživanje različitih mogućnosti za učenje ili zaposlenje širom Europe, dobivanje personaliziranih prijedloga obrazovnih programa ili poslova u skladu s profilom i interesima.

  Također, omogućava izradu i uređivanje životopisa, motivacijskih pisama i prijava za posao, dijeljenje profila s poslodavcima, obrazovnim ustanovama ili karijernim savjetnicima, pretraživanje informativnih članaka o obrazovanju, osposobljavanju i volontiranju, planiranju karijere i radu u inozemstvu.

  Kako je istaknuto u priopćenju, planira se i daljnja nadogradnja platforme što će korisnicima ponuditi razne dodatne mogućnosti.

  Izravan kontakt s budućim poslodavcem i obrazovnim programima

  “Na platformi možete pronaći brojne informacije o zaposlenjima i obrazovnim programima u Europi i odmah možete uspostaviti direktan kontakt s budućim poslodavcem ili ustanovom za obrazovanje i prijaviti se. Budite samouvjereni i predani i predstavite se u najboljem svjetlu”, poručio je europski povjerenik za rad i socijalna prava Nicolas Schmit.

  Na novoj Europassovoj platformi pojedinci mogu kvalitetnije predstaviti svoje interese, postignuća i vještine u jedinstvenom online profilu što im omogućuje jednostavno praćenje vlastitoga profesionalnog razvoja, upoznavanje različitih mogućnosti za učenje ili zapošljavanje širom Europe. Poslodavcima će pak, stoji u priopćenju AMPEU-a, ponuditi jasan uvid u vještine i postignuća potencijalnih kandidata za posao širom Europske unije.

  “Novi Europass je alat koji vam može pomoći u planiranju sljedećega koraka u karijeri. Ako se ne možete odlučiti između raznovrsnih mogućnosti koje se nude, Europass će vam ponuditi tečajeve i poslove prema vašem profilu i koji bi vam mogli odgovarati. Ova platforma je najbolji alat za upravljanje vlastitom karijerom tijekom cijeloga života”, rekao je potpredsjednik Europske komisije za zaštitu europskoga načina života Margaritis Schinas.

  Europass je uspostavljen 2004. kako bi europskim građanima omogućio predstavljanje vještina i znanja na jasan i razumljiv način, usporediv u svim europskim zemljama. Od 2005. do danas u svijetu je izrađeno oko 150 milijuna Europass životopisa. Nacionalni Europass centar u Hrvatskoj djeluje pri Agenciji za mobilnost i programe Europske unije i dostupan je za sve dodatne informacije o novoj platformi.

  (Hina)

  foto: pixabay

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Hrvatska zdravstvena platforma spasila život u Belgiji, a tek je u testnoj fazi

  Pametni Hrvati u Belgiji spašavaju živote, zašto ne i u Hrvatskoj?

  Hrvatska IT tvrtka Typeqast, u partnerstvu s belgijskom tvrtkom Sensinx, razvila je online tehnologiju praćenja bolničkog inventara, kojoj je cilj Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Broj trenutno oboljelih aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 561

  Danas zabilježeno 28 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2

  Zadnji dan bez novopozitivnih osoba na području Osječko-baranjske županije zabilježen je prije 47 dana (18. lipnja)

  Dobre vijesti! Napokon dan bez novopozitivnih na koronavirus

  Iako se na razvoju cjepiva protiv Covida-19 intenzivno radi, još uvijek nije u potpunosti razvijeno i odobreno za uporabu...

  Postoji mogućnost nestanka šprica kad se pojavi cjepivo za Covid-19