GOSPODARSTVO

U Kaštelanskoj ulici 22 nova parkirališna mjesta i 15 novih stabala

Uz parking je posađeno i 15 novih stabala a i u drugim dijelovima grada se pokušavaju iznaći rješenja po pitanju nedostatnih parkirnih mjesta

    Objavljeno 26.11.2023
    Matija Ivanković

    U Kaštelanskoj ulici na Jugu 2 izgrađeno je novo parkiralište na javnoj zelenoj površini s ukupno 22 parkirališna mjesta od kojih je jedno parkirališno mjesto namijenjeno osobama s invaliditetom.

    Radovi su vrijedni 32 000 eura, trajali su mjesec dana, a u subotu ih je obišao zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin.

    – Drukčiji su bili standardi u vrijeme kada su ova naselja građena, uglavnom je to bilo jedno parkirno mjesto po stanu ili čak negdje i manje od jednoga. Međutim, danas su navike naših sugrađanki i sugrađana, kao i standard u konačnici, takvi da po stanu ide više od jednog automobila i onda se pojavljuje nedostatak parkirnih mjesta, posebno u ovakvim planskim stambenim naseljima. U većini naselja na području grada Osijeka nedostaje parkirnih mjesta, no ovdje smo to uspjeli jednim dijelom riješiti – rekao je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin.

    Naglasio je kako je uz parking posađeno i 15 novih stabala te da se i u drugim dijelovima grada pokušavaju iznaći rješenja po pitanju nedostatnih parkirnih mjesta.

    Zamjenik gradonačelnika Vulin rekao je i kako su na području Gradske četvrti Jug 2 u tijeku i radovi na sanaciji kolnika u Opatijskoj ulici, te sanacija kružnog toka na raskrižju Opatijske i Kirove ulice što je investicija Hrvatskih cesta.

    – U ovoj godini na području ove gradske četvrti iz gradskog proračuna imamo investicije u ukupnom iznosu od 260 000 eura. U prošloj godini to je bilo ukupno 235.000 eura, a općenito izdvajamo u odnosu na početak mandata 10 posto više sredstava za prioritete gradskih četvrti i mjesnih odbora – rekao je Vulin.

    Igor Pandžić, predsjednik Gradske četvrti Jug 2 kazao je kako je nedostatak parkinga bio kroničan problem u ovoj ulici te da je izgradnja novih 22 parkirališna mjesta pokazatelj dobre suradnje Grada i gradske četvrti.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Parkiranje u 2023 će biti povoljnije u najskupljoj, prvoj zoni nego do sada ali i skuplje u trećoj zoni naplate parkiranja u gradu Osijeku

    Elektromodul objavio koliko će koštat parkiranje u Osijeku u Eurima

    “U skladu s promjenom hrvatske nacionalne valute kune u eure, ovim putem obavještavamo javnost kako će od 2. siječnja 2023. Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Djelatnici Društva Vodovod Osijek d.o.o. izvest će radove hitne sanacije kanalizacijskog kolektora u Ulici Sv. Roka, na križanjima sa Ružinom i Ilirskom ulicom

    Vodovod – hitna sanacija kanalizacijskog kolektora u ulici Svetog Roka – zatvara se dionica ulice

    Potpuno se zatvara za promet Kapelska ulicu, u dijelu od od Mlinske do Kolodvorske, a radovi i nova privremena regulacija prometa će trajati do 31. srpnja 2024.

    Obavijest o promjeni u privremenoj regulaciji prometa u Kapelskoj ulici koja se zatvara za promet

    Riječ je o inženjerskom uredu u kojemu Infobipovi zaposlenici primarno razvijaju najnovija SaaS cloud komunikacijska rješenja za globalno tržište.

    [FOTO] Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku