ŽIVOT

U KBC-u Osijek svečano otvorena nova zgrada Objedinjenog hitnog bolničkog prijma, dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija

U prizemlju smješten objedinjeni hitni bolnički prijam sa svim sadržajima, a na prvom i drugom katu nalazi se 21 ambulanta dnevne bolnice, odnosno jednodnevna kirurgija, hitna laboratorijska dijagnostika, dvije operacijske sale, kao i sala za liječenje boli, opservacija i radiološka dijagnostika.

Objavljeno 05.12.2023
Darija Kovačić

U KBC-u Osijek u ponedjeljak je svečano otvorena nova zgrada Objedinjenog hitnog bolničkog prijma, dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija vrijedna 22,5 milijuna eura.

Novi objekt prostire se na 8500 četvornih metara unutar koji je u prizemlju smješten objedinjeni hitni bolnički prijam sa svim sadržajima, a na prvom i drugom katu nalazi se 21 ambulanta dnevne bolnice, odnosno jednodnevna kirurgija, hitna laboratorijska dijagnostika, dvije operacijske sale, kao i sala za liječenje boli, opservacija i radiološka dijagnostika.

Svečanome otvorenju nazočili su predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, ministar zdravstva Vili Beroš, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić te ravnatelj KBC-a Osijek doc. dr. sc. Željko Zubčić.

– 22,5 milijuna eura samo je dio ulaganja u našem mandatu od preko 66 milijuna eura u zdravstvo u Osječko-baranjskoj županiji, stoga će danas biti uručeno i pet ugovora koji su vezani za smanjenje stakleničkih plinova i za KBC Osijek i druge zdravstvene ustanove, jedan naš konkretni doprinos da imamo što manje ugljičnog otiska i od strane zdravstvenih ustanova, što također pozdravljam – poručio je premijer Plenković.

– U našem mandatu će u zdravstveni sustav biti uloženo preko 2,2 milijarde eura, doista veliko dostignuće i na ovaj način pišemo povijest. Činjenica da danas svjedočimo otvaranju ove velebne zgrade, dokaz je kako doprinosimo dostupnosti i kvaliteti zdravstvene zaštite – kazao je ministar zdravstva Beroš.

– Većina zgrada KBC-a stara preko je 100 godina i ponekad je nemoguće osigurati sve uvjete koji su zakonom propisani, ali i koje zaslužuju naši sugrađani, pa smo unazad nekoliko godina izdvojili preko 700.000 eura za pomoć KBC-u i mislim da nema odjela kojem nismo pomogli kako bi bili što bolji uvjeti i za rad, ali i za pružanje usluge našim pacijentima. Ovaj novi OHBP će ispuniti sve europske i zakonske odredbe, ali stvoriti uvjete rada svima koji rade u KBC-u te najviše standarde i uvjete za liječenje naših sugrađana – rekao je zamjenik župana koji obnaša dužnost župana OBŽ Lukić.

– Ovaj objekt će podići kvalitetu zdravstvene zaštite u gradu Osijeku i Osječko baranjskoj županiji, ali i na istoku Hrvatske. Posebno me veseli strateški mega projekt novog KBC-a Osijek, koji ide planiranom dinamikom i koji će staviti grad Osijek na vrh zdravstvene zaštite ne samo Osječko-baranjske županije nego i istoka Hrvatske, na čemu želim zahvaliti predsjedniku Vlade. Dio zemljišta za tu namjenu je dao i Grad Osijek, a Grad svake godine iz svog proračuna izdvaja značajna sredstva za naš KBC i to ćemo nastaviti raditi u budućnosti – istaknuo je gradonačelnik Radić.

– Ovaj objekt nema samo značaj za našu ustanovu, Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju već ima i za svih pet županija Slavonije i Baranje, cijelu istočnu regiju Republike Hrvatske te za pacijente koji dolaze na liječenje u KBC Osijek iz Bosanske Posavine – rekao je ravnatelj KBC-a Osijek Zubčić.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Peto izdanje utrke održano je po teškim vremenskim uvjetima, ali su trkačice i trkači, njih tristotinjak, još jednom pokazali da imaju veliko srce te su uspjeli prikupiti 2552 eura

Trčanjem za Dan grada Osječani prikupili preko 2000 eura za KBC Osijek

Osječanke i Osječani uvijek rado pokazuju svoju humanitarnu stranu. Tako su i krajem prošle godine, za Dan grada Osijeka, spojili Više…

Uređaj predstavlja jednu od najsuvremenijih dijagnostičkih metoda, koja omogućuje preciznu i točnu dijagnostiku, čak i najmanjih tumora veličine dva do tri milimetara

Osječki KBC dobio najsuvremeniji PET/CT uređaj vrijedan 2,8 milijuna eura

Klinički bolnički centar dobio je novi PET/CT uređaj za Klinički zavod za nuklearnu medicinu i zaštitu od zračenja, vrijednosti 2,8 Više…

U svrhu daljnje zaštite hospitaliziranih bolesnika preporučeno je i dalje pridržavanje mjera prevencije respiratornih infekcija

Ponovno dopušteni posjeti u KBC Osijek ali uz mjere prevencije

Od 3. siječnja su posjete osječkom KBC-u bile zabranjene no to se od sutra mijenja te su tako posjete opet Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

[FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI

Projekt je pokrenut s ciljem usmjeravanja darovitih učenika u STEM područja, ali i jačanje kompetencija nastavnog osoblja koje će raditi s darovitim učenicima.

U Osijeku održana Završna konferencija Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske

Budite spremni na pitanja o osnivanju EU-a, njenim članicama, važnim zakonima i propisima,ali i temama slavnih ličnosti. Uskoro nam se bliže izbori za EU parlament pa je ovo prilika da se informiramo  i o ovoj temi.

Kviz večer o znanju povijesti, institucijama, politici, kulturi i zemljama Europske unije