KULTURA

U kinu Urania: „Zovem se Greta Thunberg i želim da počnete paničariti!“

Novi filmski tjedan donosi mnoge zanimljive naslove

Objavljeno 03.11.2021
Ivona Amidžić

„Zovem se Greta Thunberg i želim da počnete paničariti!“ su riječi kojima je 15-godišnja Greta Thunberg započela svoj glasoviti govor u rujnu 2019. godine, kojim je otvorila UN-ov summit o klimi i osudila svjetske vođe da su propustili poduzeti snažne mjere u borbi protiv klimatskih promjena.

“Ukrali ste moje snove i djetinjstvo ispraznim riječima” – nastavila je mlada aktivistica u svom žestokom govoru, kojemu je prethodio njen glasovit školski štrajk za klimu u ljeto 2018., koji je u samo nekoliko mjeseci prerastao u globalni pokret, a Greta – tiha djevojka iz autističnog spektra postaje zaštitno lice borbe za spas klime na Zemlji.

Od subote u Kino klubu gledatelji kina Urania moći će pogledati dokumentarnu biografiju Greta, za koji se djevojka nada da će probuditi ljude te da će se klimatska kriza napokon početi tretirati kao stvarna kriza, što je prvi korak ka sigurnoj budućnosti svijeta.

Od četvrtka premijerno na program stiže i prvi dio nove Marvel sage Vječnici o besmrtnim superjunacima koji izlaze iz tajnosti kao nasljednici Osvetnika, psihološki triler o mladoj djevojci koja se misteriozno može vratiti u šezdesete godine prošlog stoljeća gdje susreće svog idola Posljednja noć u Sohou te povijesnu dramu Nečista krv – grijeh predaka koji prati priču o Hadži Trifunu (Dragan Bjelogrlić) uglednom srpskom trgovcu koji pokušava očuvati mir s turskim vlastima.

Ne propustite pogledati ni portret Tome Zdravkovića koji prikazuje njegove početke i vrhunac slave Toma, istinit i provokativan novi film Branka Schmidta A bili smo vam dobri, dugoočekivanu spektakularnu avanturu Denisa Villeneuvea Dina te crtiće Nesavršeni robot Ron100% vuk i Obitelj Addams 2: Izlet. U Kino klubu i dalje ostaju domaći hit dokumentarac bračnog para Rostuhar Ljubav oko svijeta, kao i romantične drame Supernova i Okus gladi.

Napominjemo da se svi programi provode uz poštivanje Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija: svi prostori se redovno dezinficiraju, smanjen je kapacitet dostupnih sjedala u dvorani, svaki gledatelj bi trebao dezinficirati ruke, a maske su obavezne u svim prostorijama kina. Sukladno najnovijim preporukama, dozvoljena je konzumacija hrane i pića za vrijeme projekcije. Hvala na razumijevanju!

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku, umirovljeničku i NK Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 25 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 20 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 200 kn). Detaljni cjenik ulaznica možete pročitati na LINKU.

foto: kino Urania

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu na program kina Urania premijerno stižu čak četiri nova naslova!

Tko su „Njih dve“? Ne propustite novi zanimljivi filmski tjedan u Uraniji

Tko su „Njih dve“? Duhovita, zabavna i veoma atraktivna priča o ženi koja je opsjednuta karijerom i njezinom alter-egu kojem Više…

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, uz ograničen broj sjedećih mjesta i uz pridržavanje epidemioloških mjera

Novi Venom i šesta Filmska RUNDA u kinu Urania

Jesen u zraku rundi kratkih filmova je u kinu Urania donijela potpuno novu dimenziju koju smo odlučili zadržati i ove Više…

U ovome tjednu nastavlja se i program Rendez-vous au Cinema povodom 100. godišnjice Francuskog instituta u Hrvatskoj

Martini, protresen, a ne promiješan, u novom filmskom tjednu kina Urania…

Vodka Martini, shaken not stirred jedino je piće koje ćemo od četvrtka piti uz novi nastavak James Bonda: Za smrt nema Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ovo je tek početak ovakvih i sličnih projekata s kulturnim ustanovama grada Pečuha...

Kulturna suradnja Osijeka i Pečuha realizirana Land art instalacijom Nikole Fallera u Pečuhu

U novom filmskom tjednu na program kina Urania premijerno stižu čak četiri nova naslova!

Tko su „Njih dve“? Ne propustite novi zanimljivi filmski tjedan u Uraniji

Danas dođite na dva besplatna zanimljiva događanja u Kulturnom centru Osijek povodom Dana filozofije

Radionica i projekcija filma u KC povodom Dana filozofije