KULTURA

U kinu Urania: „Zovem se Greta Thunberg i želim da počnete paničariti!“

Novi filmski tjedan donosi mnoge zanimljive naslove

Objavljeno 03.11.2021
Ivona Amidžić

„Zovem se Greta Thunberg i želim da počnete paničariti!“ su riječi kojima je 15-godišnja Greta Thunberg započela svoj glasoviti govor u rujnu 2019. godine, kojim je otvorila UN-ov summit o klimi i osudila svjetske vođe da su propustili poduzeti snažne mjere u borbi protiv klimatskih promjena.

“Ukrali ste moje snove i djetinjstvo ispraznim riječima” – nastavila je mlada aktivistica u svom žestokom govoru, kojemu je prethodio njen glasovit školski štrajk za klimu u ljeto 2018., koji je u samo nekoliko mjeseci prerastao u globalni pokret, a Greta – tiha djevojka iz autističnog spektra postaje zaštitno lice borbe za spas klime na Zemlji.

Od subote u Kino klubu gledatelji kina Urania moći će pogledati dokumentarnu biografiju Greta, za koji se djevojka nada da će probuditi ljude te da će se klimatska kriza napokon početi tretirati kao stvarna kriza, što je prvi korak ka sigurnoj budućnosti svijeta.

Od četvrtka premijerno na program stiže i prvi dio nove Marvel sage Vječnici o besmrtnim superjunacima koji izlaze iz tajnosti kao nasljednici Osvetnika, psihološki triler o mladoj djevojci koja se misteriozno može vratiti u šezdesete godine prošlog stoljeća gdje susreće svog idola Posljednja noć u Sohou te povijesnu dramu Nečista krv – grijeh predaka koji prati priču o Hadži Trifunu (Dragan Bjelogrlić) uglednom srpskom trgovcu koji pokušava očuvati mir s turskim vlastima.

Ne propustite pogledati ni portret Tome Zdravkovića koji prikazuje njegove početke i vrhunac slave Toma, istinit i provokativan novi film Branka Schmidta A bili smo vam dobri, dugoočekivanu spektakularnu avanturu Denisa Villeneuvea Dina te crtiće Nesavršeni robot Ron100% vuk i Obitelj Addams 2: Izlet. U Kino klubu i dalje ostaju domaći hit dokumentarac bračnog para Rostuhar Ljubav oko svijeta, kao i romantične drame Supernova i Okus gladi.

Napominjemo da se svi programi provode uz poštivanje Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija: svi prostori se redovno dezinficiraju, smanjen je kapacitet dostupnih sjedala u dvorani, svaki gledatelj bi trebao dezinficirati ruke, a maske su obavezne u svim prostorijama kina. Sukladno najnovijim preporukama, dozvoljena je konzumacija hrane i pića za vrijeme projekcije. Hvala na razumijevanju!

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku, umirovljeničku i NK Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 25 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 20 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 200 kn). Detaljni cjenik ulaznica možete pročitati na LINKU.

foto: kino Urania

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova