ŽIVOT

U Meksiku raste populacija jaguara

Pridonijelo mu je i povećanje površine šuma, staništa u kojemu Panthera onca najčešće obitava

Objavljeno 15.06.2018
Alan Srčnik

Populacija jaguara u Meksiku porasla je za 20 posto u posljednjih osam godina i sada ima 4.800 primjeraka, zahvaljujući naporima za očuvanje te divlje mačke, najveće u Americi, navodi se u izvješću objavljenom u četvrtak.

“Za taj porast je, među ostalim, zaslužan program očuvanja jaguara koji se počeo provoditi 2005.”, rekao je u priopćenju Gerardo Ceballos, stručnjak u Ekološkom institutu Nezavisnog meksičkog sveučilišta.

Pridonijelo mu je i povećanje površine šuma, staništa u kojemu Panthera onca najčešće obitava, dodaje. Oko 90 posto jaguara živi u amazonskoj prašumi.

Zaštita te divlje mačke s točkastim krznom koja može težiti više od sto kilograma, dobila je velik podstrek nedavnom odlukom četrnaesterih latinskoameričkih zemalja da osnuju regionalnu agenciju za očuvanje te vrste, rekla je Maria Jose Villanueva, ravnateljica meksičkog ureda Međunarodnog fonda za zaštitu prirode (WWF).

(Hina)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša