ŽIVOT

U OBŽ zbog velikog broja poziva ugrožen rad hitne službe

"Molimo građane da za pitanja o Covidu koriste broj 113 - U suprotnom zbog zagušenosti linija postoji opasnost da vezu ne dobiju građani koji su u drugim izvanrednim situacijama"

Objavljeno 09.11.2020
Ivona Amidžić

U Osječko-baranjskoj županiji 98 je pozitivnih na koronavirus, dvije su preminule, a zbog velikog broja telefonskih poziva bio je ugrožen rad Hitne službe.

U osječkom KBC je od 297 uzoraka, njih 98 bilo pozitivno na koronavirus, a najviše novooboljelih  je s područja Osijeka, njih 41.

Iz Županijskog stožera Civilne zaštite upozorili su da je bio ugrožen rad Hitne službe jer se na njihov dežurni telefon u Osijeku u zadnja 24 sata javilo 320 građana, a većina poziva odnosila se na pitanja u vezi s Covidom-19.

“Na taj način ugrožen je normalan rad ove službe jer zbog zagušenosti linija postoji opasnost da vezu ne dobiju građani koji su u drugim izvanrednim situacijama. Molimo građane da za pitanja o Covidu koriste broj 113 koji je aktivan upravo za pitanja u vezi koronavirusa. U tijeku su pripreme za otvaranje još jednog call-centra u Zavodu za javno zdravstvo koji će odgovarati na te upite“, priopćio je Stožer.

Budući da je zbog pozitivnog nalaza dosadašnji načelnik županijskog Stožera Petar Lagator u izolaciji, župan Ivan Anušić novim načelnikom imenovao je Ivana Hampovčana.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo od početka epidemije do sada na području županije pozitivan nalaz na koronavirus utvrđen je kod 4.539 osoba, a do sada je izliječeno 3.071.

Na liječenju u KBC-u je 134 pacijenta oboljelih od Covida-19 od kojih je 29 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 28 oboljelih .

„U Respiracijskom centru KBC-a preminule su dvije muške osobe iz Osijeka, rođene 1946. i 1956. Uz Covid-19 imali su i druga teška oboljenja. Na području županije trenutno je u samoizolaciji 4.885 kontakata pozitivnih osoba“, priopćio je Stožer.

Policija je provela 15 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi. Tijekom vikenda službenici Ravnateljstva civilne zaštite, policije i Državnog inspektorata proveli su 87 nadzora, uglavnom noćnih klubova i ugostiteljskih objekata. Pri tomu su zatekli nekoliko nepravilnosti koje su odmah otklonjene.

„Primjetno je kako je primjena epidemioloških mjera sve kvalitetnija te se smanjuje broj osoba na javnim okupljanjima i u objektima“, naglašavaju iz Stožera.

(Hina)

foto: unsplash

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Peto izdanje utrke održano je po teškim vremenskim uvjetima, ali su trkačice i trkači, njih tristotinjak, još jednom pokazali da imaju veliko srce te su uspjeli prikupiti 2552 eura

Trčanjem za Dan grada Osječani prikupili preko 2000 eura za KBC Osijek

Osječanke i Osječani uvijek rado pokazuju svoju humanitarnu stranu. Tako su i krajem prošle godine, za Dan grada Osijeka, spojili Više…

Uređaj predstavlja jednu od najsuvremenijih dijagnostičkih metoda, koja omogućuje preciznu i točnu dijagnostiku, čak i najmanjih tumora veličine dva do tri milimetara

Osječki KBC dobio najsuvremeniji PET/CT uređaj vrijedan 2,8 milijuna eura

Klinički bolnički centar dobio je novi PET/CT uređaj za Klinički zavod za nuklearnu medicinu i zaštitu od zračenja, vrijednosti 2,8 Više…

U svrhu daljnje zaštite hospitaliziranih bolesnika preporučeno je i dalje pridržavanje mjera prevencije respiratornih infekcija

Ponovno dopušteni posjeti u KBC Osijek ali uz mjere prevencije

Od 3. siječnja su posjete osječkom KBC-u bile zabranjene no to se od sutra mijenja te su tako posjete opet Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje