ŽIVOT

U opatijskoj izgradnja zgrade s 25 stanova te planiranih 25 parkirališnih mjesta

Riječ je o deset garsonijera te po pet jednosobnih, dvosobnih i trosobnih stanova

Objavljeno 09.11.2020
Ivona Amidžić

U Opatijskoj ulici u Osijeku započela je izgradnja višestambene zgrade sa 25 stambenih jedinica te planiranih 25 parkirališnih mjesta. Radove koje izvodi tvrtka Nucleus d.o.o. Osijek, obišao je danas zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

“Riječ je o deset garsonijera te po pet jednosobnih, dvosobnih i trosobnih stanova. Zgrada u potpunosti zadovoljava sve uvjete energetske učinkovitosti i možemo reći da se svrstava u zgrade gotovo nulte energije, a važno je istaknuti i da će imati omogućen pristup za osobe s invaliditetom. Radovi se odvijaju prema predviđenoj dinamici i u rokovima, a vrijednost je ovog projekta 9,6 milijuna kuna. Završetak izgradnje planiran je početkom proljeća odnosno krajem ožujka iduće godine”, naglasio je Boris Piližota.

Zamjenik gradonačelnika podsjetio je i kako je Grad Osijek posljednju stambenu zgradu izgradio također na Jugu 2, krajem 2014. godine, u Umaškoj ulici. Potom se Grad Osijek orijentirao na kupnju stanova na tržištu pri čemu je kupljen veći broj stambenih jedinica, no kako u posljednje vrijeme nije bilo značajnog interesa sugrađana za prodaju stanova, ponovno se krenulo u izgradnju.

“Tako smo se odlučili za izgradnju stanova na dvije lokacije, ovdje na Jugu 2 te u Tenji. U ove dvije višestambene zgrade Grad Osijek planira uložiti ukupno 34 milijuna kuna u razdoblju od 2020. do 2022. Riječ je o 20 milijuna kuna iz kreditnih sredstava od 2020. do 2022., nadalje devet milijuna kuna od prodaje gradskih stanova te još pet milijuna kuna iz općih prihoda”, kazao je zamjenik gradonačelnika.

Inače Grad Osijek, do sada je sudjelovao u izgradnji osam višestambenih zgrada, s ukupno 186 stambenih jedinica. Na Listi kandidata za davanje gradskih stanova u najam nalazi se 176 kandidata, a natječaj za utvrđivanje Liste raspisuje se svake dvije godine. Grad Osijek trenutno u najmu ima 649 stanova.

“Tako ćemo s ovom stambenom zgradom u Opatijskoj ulici te sa zgradom za koju će ubrzo krenuti javna nabava, a potom i radovi u Tenji, riješiti jedan značajan dio kandidata i obitelji te stambeno zbrinuti one koji su trenutno na Listi prvenstva”, zaključio je Boris Piližota.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Vrata u kući pružaju privatnost i sigurnost za ukućane. Mogu se zaključati, sprječavajući neovlašteni pristup i pružajući osjećaj sigurnosti za stanare. Ovo je posebno važno u područjima s visokom stopom kriminala ili za domove s vrijednim stvarima

Sobna vrata: Značajan dio Vašeg doma

Sobna vrata bitna su komponenta svakog doma jer imaju više važnih funkcija. Proći ćemo samo neke od važnih aspekata sobnih Više…

Radovi na obnovi osječke Tvrđe napreduje punom parom, prošetali smo njenim ulicama i provjerili kako će izgledati spoj moderne gradnje s onom povijesnom...

FOTO: Tvrđa- spoj povijesne gradnje s modernom

Osječka Tvrđa već se mjesecima nalazi u fazi obnove, većina ulica već je poprimila svoj novi izgled, dok je Trg Više…

Gradi se vrtić za više od 100 djece, stanovi za socijalno potrebite u vrijednosti 21 milijun kuna, opremanje zgrade NK Slavonac...

U Tenji će se graditi novi vrtić i rekonstruirati škola. U tijeku izgradnja višestambene zgrade i Sportskoga centra

Prigodom obilježavanja Dana Mjesnog odbora Tenja osječki gradonačelnik Ivan Radić sastao se u ponedjeljak s tamošnjim vijećnicima, i to u Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje