SPORT

U Osijek stiže švicarska teniska zvijezda Belinda Benčić

Sva prikupljena sredstva od kupnje ulaznica, bit će usmjerena za izgradnju javnih teniskih igrališta u Osječko-baranjskoj županiji

    Objavljeno 16.03.2021
    Ivona Amidžić

    U sklopu ovogodišnjeg Premier Tennis Showa koji će se i ove godine održati u Osijeku 6. i 7. travnja osim hrvatskih igrača zaigrat će i neka međunarodna teniska imena među kojima je Švicarka Belinda Benčić, objavili su organizatori, prenosi Radio Osijek.

    Švicarska tenisačica slovačkih korijena, uspješna i perspektivna Belinda Benčić dosad je osvojila dva juniorska Grand Slama, četiri WTA titule, bila je polufinalistica US Opena 2019., a danas je visoko rangirana kao 12. igračica svijeta.

    U sklopu ovogodišnjeg eventa na kojem će osim hrvatskih igrača zaigrati i internacionalna imena poput Belinde Benčić, poseban naglasak stavljen je na dvije velike humanitarne točke.

    U sklopu sportske ekshibicije humanitarnog karaktera Premier Tennis Show, održat će se i donatorska večera, na kojoj će se održati finale jedinstvene i rijetko viđene aukcije, za koju će vrlo posebne predmete donirati vrhunski svjetski i hrvatski sportaši. Sva prikupljena sredstva od kupnje ulaznica, bit će usmjerena za izgradnju javnih teniskih igrališta u Osječko-baranjskoj županiji, kako bi svako dijete moglo zavoljeti i pokušati igrati tenis, a samim time, razvijati motoričke sposobnosti.

    Broj ulaznica za ovaj događaj je ograničen, a prijave i registraciju za sudjelovanje u aukciji koja će se odvijati dva tjedna prije donatorske večere moći će se napraviti putem stranice aukcije.hr.

    Druga je točka #SkillsChallenge, a riječ je o jednostavnom i zabavnom izazovu za najmlađe, točnije za osnovnoškolce 5. i 6. razreda, koji će imati priliku pokazati svoje motoričke sposobnosti i ljubav prema sportu. Želja je potaknuti djecu na aktivno bavljenje sportom i općenito podići svijest o zdravijem načinu života.

    foto: screesnhot

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Najbolji svjetski gimnastičari okupit će se u našem gradu kako bi pokazali svoju izvanrednu vještinu te izbrusili formu za ovogodišnje Olimpijske igre, a mi ovom prilikom dijelimo 2x4 ulaznice, što čekaš, pokupi ih!

    Podržimo hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom kupu u Osijeku!

    Travanj će uskoro postati epicentar vrhunskog sportskog uzbuđenja! Na petnaestom rođendanu DOBRO World Cupa, najbolji svjetski gimnastičari okupit će se Više…

    Održan je svečani prijem vrhunskih sportašica i sportaša, nositelja kvalitete u sportu te predstavnika školskog i akademskog sporta

    Svečani prijem za sportaše OBŽ – Europske regije sporta

    Povodom ostvarenih zapaženih rezultata u 2023. godini, u svečanim prostorijama Osječko-baranjske županije 17. siječnja 2024. godine održan je svečani prijem Više…

    Podsjetivši na titulu Europske regije sporta 2024. godine koju je Osječko-baranjska županija osvojila, Miletić je naglasio kako su upravo sportaši i sportska udruženja zaslužni za ovo veliko priznanje

    U godinu Europske regije sporta OBŽ ulazi s dodatnim ulaganjima u sport i sportsku infrastrukturu

    Športska zajednica Osječko-baranjske županije organizirala je danas (28. prosinca 2023. godine) tradicionalni domjenak „Sarmice“ za sportaše, sportske djelatnike i partnere povodom Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje