GOSPODARSTVO

U Osijeku izdvojeno 12 milijuna kuna za izgradnju reciklažnih dvorišta

Piližota je, komentiravši kritike Osječana zbog poskupljenja odvoza komunalnog otpada rekao da je Osijek je grad s najjefitnijom uslugom u OBŽ i jeftiniji od velike većine gradova u Hrvatskoj...

  Objavljeno 10.01.2019
  Antonela Verković

  Danas su u gradskom poglavarstvu zamjenik gradonačelnika Boris Piližota i predsjednik uprave ”Osijek-Koteksa” Zoran Škorić potpisali ugovor o gradnji dva nova reciklažna dvorišta na području grada.

  Na potpisivanju ugovora za izgradnju prva dva reciklažna dvorišta, vrijedna 5,5 milijuna kuna, bez PDV-a, dogradonačelnik Boris Piližota (SDP) podsjetio je da jedinice lokalne samouprave, s više od 100 tisuća stanovnika, imaju zakonsku obvezu izgraditi četiri reciklažna dvorišta, a Osijek trenutno ima jedno.

  Uz dva danas ugovorena, u tijeku je procjena prihvatljivosti i kvalitete projekta izgradnje još jednog reciklažnog dvorišta, čije se odobrenje očekuje u svibnju, nakon čega će se raspisati natječaj za odabir izvođača radova.

  Sa četiri reciklažna dvorišta grad će biti ravnomjerno pokriven, bit će dostupnija građanima i u njima će se moći odlagati 48 različitih vrsta otpada, rekao je Piližota.

  Vić je najavio i kako će kroz nekoliko tjedana Osijek dobiti prvo mobilno reciklažno dvorište za udaljenije dijelove grada i prigradska naselja.

  Riječ je o kontejneru montiranom na kamionu gdje će djelatnik Unikoma kontrolirati odlaganje otpada. Raspored vožnje mobilnog dvorišta bit će objavljen uskoro na web stranici Unikoma…

  KOMENTAR NA POSKUPLJENJE KOMUNALNOG OTPADA

  Direktor izvođača radova tvrtke “Osijek-Koteks” Zoran Škorić kazao je da je rok za dovršetak radova šest mjeseci, dodavši kako tvrtka već ima iskustva s ovakvim projektima, jer su prošle godine izgradili četiri reciklažna dvorišta, u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

  Pližota je komentirao i negativne kritike Osječana i gradske oporbe zbog poskupljenja odvoza komunalnog otpada. Rekao je da iako sve jedinice lokalne samouprave, unatoč zakonskoj obvezi, još nisu objavile svoje cjenike, Osijek je grad s najjefitnijom uslugom u Osječko-baranjskoj županiji i jeftiniji od velike većine gradova u Hrvatskoj.
  Ukoliko se, kada svi objave cjenike, nađe netko jeftiniji, mi ćemo i dalje biti najpovoljniji, a pod tim mislim na cijenu i uslugu, koju grad Osijek pruža sugrađanima, jer smo najviše u Hrvatskoj odmakli glede selektiranja otpada, i već sada smo na 28 posto, ustvrdio je Piližota.

  Gradskoj oporbi koja, kako kaže, “obnaša vlast na državnoj razini”, poručio je da kod nadležnih državnih institucija provjere kada će jednicama lokalne samouprave, pa i gradu Osijeku, biti isplaćena naknada za prikupljanje i obradu za određenih vrsta selektiranog otpada, na što se čeka više od godinu dana.

  Ako to mogu riješiti i ako ostvarimo svoja prava, odgovorno tvrdim da ćemo za taj iznos umanjiti cijene našim sugrađanima, dodao je Piližota.

  FOTO: Boris Piližota (Facebook)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Gradsko poduzeće odlučilo se u zakup od 25 000 kn mjesečno dati hotel

  U ponedjeljak u 12 znat ćemo kome Unikom daje ZOO hotel u zakup

  Na temelju članka 6. stavka 1. Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora (“Narodne novine” br. 125/11, 64/15 i 112/18) Više…

  ''Ruše se opasna, oštećena i trula stabla koja će biti zamijenjena novim lipama i to već u idućih nekoliko tjedana.''

  Unikom objašnjava zašto uklanja i orezuje lipe

  Naš tekst ”Drvengrad ostaje bez hlada” potaknuo je velik broj komentara na koje je reagirao i sam Unikom (više na Više…

  Naime, nakon većeg broja komentara na Facebook stranici OsijekNEWS-a imali su potrebu odgovoriti ...

  Unikom reagirao na komentare čitatelja teksta o rezidbi u Drvengradu

  Drvengrad ostaje bez hlada – naslov je teksta OsijekNEWS-a, a na kojeg je reagirao i sam Unikom, gradsko poduzeće koje Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  "Vukovarci će dobiti 50 novih radnih mjesta", izjavio je Krešimir Bubalo, član Uprave Peveca

  Tvrtka Pevec potpisala ugovor o izgradnji prodajnog centra u Vukovaru

  Za početak skupite 'alat' koji vam je potreban za čišćenje unutrašnjosti. To su razne krpe i spužve, usisavač, sredstvo za čišćenje platna ili kože ...

  Proljeće je! ‘Detox’ je potreban i vašim ljubimcima – automobilima!

  Donacijom Grada Osijeka osječkom KBC-u u iznosu od 262.000 kuna opremljena je sala za liječenje urolitijaze na Zavodu za urologiju

  Donacijom Grada Osijeka opremljen Zavod za urologiju osječkog KBC-a