GOSPODARSTVO

U Osijeku otvoren dSpace, svjetski lider na području simulacija i validacije softvera za ugradbene elektroničke sustave

dSPACE nudi cjelovito i integrirano okruženje za razvoj ugradbenog softvera i sustava. dSPACE alate uspješno koriste svi vodeći svjetski proizvođači automobila za razvoj i testiranje elektroničkih kontrolnih jedinica

    Objavljeno 17.10.2023
    Darija Kovačić

    Tvrtka dSPACE, svjetski lider na području simulacija i validacije softvera za ugradbene elektroničke sustave s više od 2.400 zaposlenih širom svijeta, u prostorima osječkog Eurodoma otvorila je svoj novi ured. Uz dSPACE-ov ured u Zagrebu ovo je druga lokacija u Hrvatskoj.  U trenutku osnutka osječki ured dSPACE-a zapošljava petnaest razvojnih inženjera, a u planu je proširenje i dodatno zapošljavanje na novih dvadesetak pozicija tijekom sljedeće poslovne godine.

    Direktor dSPACE-a Hrvatska, Elmar Schmitz, tom je prilikom izjavio: „Iznimno smo zadovoljni da smo kao globalno vodeća tvrtka sveukupno do sada u Hrvatskoj zaposlili više od 140 vrhunskih inženjera. I dalje nastavljamo rasti, a novim uredom u Osijeku širimo svoje prisustvo u Hrvatskoj. Rastući timovi u Zagrebu i Osijeku podržavaju održivi rast dSPACE grupe. U Osijeku, kao i u Zagrebu, nalazimo visokokvalificirane zaposlenike koji s nama rade na razvoju rješenja za budućnost mobilnosti i automobilske industrije“.

    dSPACE nudi cjelovito i integrirano okruženje za razvoj ugradbenog softvera i sustava. dSPACE alate uspješno koriste svi vodeći svjetski proizvođači automobila za razvoj i testiranje elektroničkih kontrolnih jedinica. Između ostalog, dSPACE nudi i opsežni portfelj rješenja za razvoj i testiranje električnih motora, baterijskih sustava, gorivih ćelija i infrastrukture za punjenje.

    Voditelj jednog od tehničkih odjela dSPACE-a Hrvatska, Mario Đuras, dodao je: “Ideja za osnutak naše osječke podružnice rođena je sredinom prošle godine kada su nam pristupila trojica inženjera i pitali nas zapošljavamo li u Osijeku. Kroz razgovor s njima uvidjeli smo potencijal Sveučilišta u Osijeku i lokalnog tržišta rada. To su bili Eugen Šimara, Marko Kuprešak i Frane Mikulić. Brzo nakon njihovog uvođenja u posao pridružilo nam se još nekoliko njihovih kolega i to nas je uvjerilo da je Osijek tržište na kojem želimo biti. Kroz suradnju s lokalnim obrazovnim ustanovama želja nam je da mladi stručnjaci prepoznaju dSPACE kao mjesto koje će odabrati za početak svog profesionalnog razvoja. Osim rada s vrhunskim tehnologijama i u međunarodnoj okolini prednost rada u dSPACE-u vidimo u cjelokupnom paketu uvjeta i benefita za naše zaposlenike. Naglasak stavljamo na životno – radni balans, trajnu edukaciju zaposlenika i razvoj njihove karijere. Potičemo otvorenu komunikaciju u tvrtki i uzajamno poštovanje svih zaposlenika i voditelja. Vjerujem da je dSPACE mjesto na kojem svaki inženjer može razviti svoj puni potencijal“.

    Kao tehnološki lider u simulaciji i validaciji dSPACE kreira vrhunske pouzdane alate i rješenja koja njihovim korisnicima omogućuju da na tržište plasiraju svoje inovacije učinkovito, dosljedno i na vrijeme. dSPACE omogućuje današnjim pionirima tehnologija i mobilnosti da svakodnevni život učine sigurnijim, lakšim i čistijim.

    FOTO: dSPACE engineering

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    "Ključni motiv za ulazak u ovaj projekt je povećan broj novoosnovanih poslovnih subjekata na području Grada Osijeka"

    Grad Osijek osigurao besplatne softvere za podupiranje poslovanja osječkih poduzetnika

    Osječki poduzetnici od danas imaju na raspolaganju 1001 besplatnu licencu softvera, putem kojega s lakoćom mogu voditi Financijsko poslovanje, Statistiku Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Poslove nude Vetti group, Konzum plus, Amrest Adria d.o.o., Vital Group d.o.o., Gi Group Staffing Solutions budite prvi koji će se javiti na ove oglase!

    Poslodavci traže djelatnike – slobodna radna mjesta

    Iskoristite svibanjsku Portastičnu srijedu i shopping obavite po najpovoljnijim cijenama! Koji će popusti biti aktualni u ovu Portastičnu srijedu pogledajte u našoj objavi

    Danas je Portastična srijeda u Portanovi

    Izuzetno mala potrošnja vode na navedenoj slavini uzrokovala je ustajalost vode i nesukladan uzorak analize.

    Sanacija javne slavine u ulici Ivana Gorana Kovačića