ŽIVOT

U Osijeku otvorena humanitarna izložba Stephana Lupina za raseljenu djecu iz Ukrajine

"Trenutačno u Osijeku i okolici boravi 93 ukrajinske djece koja su zahvaljujući i naporima Grada Osijeka integrirana u sve one tokove koja su djeci potrebna..."

Objavljeno 07.04.2022
Ivona Amidžić

U Muzeju Slavonije otvorena je humanitarna izložba proslavljenog hrvatskog umjetnika Stephana Lupina “Umjetnost u vrtlogu strasti, nemira i napetosti”, a kojom će se prikupljati novčanih sredstava za potrebe integracije i socijalnog uključivanja raseljene djece iz Ukrajine smještene na području grada Osijeka.

-Trenutačno u Osijeku i okolici boravi 93 ukrajinske djece koja su zahvaljujući i naporima Grada Osijeka integrirana u sve one tokove koja su djeci potrebna: od integracije u nastavu u osnovnim školama do vrtićke skupine u našem Kulturnom centru, pa sve do predstava u našem Dječjem kazalištu koje uz uređaje za prevođenje omogućava najmlađima da uživaju i u kulturnim sadržajima – istaknuo je predsjednik osječkog Gradskog vijeća Vladimir Ham u svom pozdravnom govoru.

Pomoći se može od 5. travnja do 18. svibnja uplatom novčane donacije na za ovu humanitarnu akciju posebno otvoren račun kod Hrvatske poštanske banke:

  • IBAN: HR7623900011500227469 SWIFT/BIC:HPBZHR2X
  • Model: 00
  • Opis plaćanja: Za djecu iz Ukrajine

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek prikupljenim će sredstvima nabaviti opremu za vrtiće, škole i izvanškolske aktivnosti raseljene djece iz Ukrajine smještene na području Osijeka.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Naša priča s posvojenjem počela je 2016. godine, kada smo odbijeni od sustava jer smo istospolni par. Šest izgubljenih godina te djece ide na dušu politici"

Vrhovni sud odlučio: U Hrvatskoj odsad i istospolni parovi smiju posvajati djecu!

Istospolni parovi u Hrvatskoj mogu zajedno pristupiti procjeni za posvojitelje i ne smiju biti diskriminirani temeljem svoje seksualne orijentacije, rezultat Više…

Orban, koji je 3. travnja osvojio četvrti uzastopni mandat, koristio se izvršnim uredbama i ranije...

Mađarska proglasila izvanredno stanje zbog rata u Ukrajini

Mađarski premijer Viktor Orban uveo je jučer drugo izvanredno stanje, prenosi Index, ovaj put radi uklanjanja posljedica rata u Ukrajini, Više…

"Sukob je prekinuo izvoz iz ukrajinskih luka, koje su nekada izvozile ogromne količine suncokretovog ulja, kao i žitarica poput kukuruza i pšenice"

UN: Svijet bi se mogao suočiti s glađu koja će trajati godinama

Ruska invazija na Ukrajinu mogla bi uzrokovati globalnu nestašicu hrane u nadolazećim mjesecima, upozorio je UN, prenosi Index. Glavni tajnik Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

„Predivnu sortu imamo, imamo znanja, imamo izuzetne rezultate, imamo struku koja nas podržava, ali na koncu, moramo se najviše uzdati u sebe"

Konferencija “GO – Graševina Osijek”: Graševina – lokomotiva koja će vući sve hrvatske sorte!

Spektakularne letjelice, koreografije vještih pilota i izložena oprema spremna je opet privući Osječane i ostale posjetitelje i ispuniti im poslijepodne dobrom zabavom

Ovog ljeta na nebo iznad Slavonije vraća se Osijek Air Show

Upozorenje DHMZ-a za osječku regiju: "BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima"

JOŠ JEDNO UPOZORENJE za sjever, sutra i istok, Hrvatske, prijete velika tuča i jaki udari vjetra!