ŽIVOT

U Osijeku otvorena humanitarna izložba Stephana Lupina za raseljenu djecu iz Ukrajine

"Trenutačno u Osijeku i okolici boravi 93 ukrajinske djece koja su zahvaljujući i naporima Grada Osijeka integrirana u sve one tokove koja su djeci potrebna..."

Objavljeno 07.04.2022
Ivona Amidžić

U Muzeju Slavonije otvorena je humanitarna izložba proslavljenog hrvatskog umjetnika Stephana Lupina “Umjetnost u vrtlogu strasti, nemira i napetosti”, a kojom će se prikupljati novčanih sredstava za potrebe integracije i socijalnog uključivanja raseljene djece iz Ukrajine smještene na području grada Osijeka.

-Trenutačno u Osijeku i okolici boravi 93 ukrajinske djece koja su zahvaljujući i naporima Grada Osijeka integrirana u sve one tokove koja su djeci potrebna: od integracije u nastavu u osnovnim školama do vrtićke skupine u našem Kulturnom centru, pa sve do predstava u našem Dječjem kazalištu koje uz uređaje za prevođenje omogućava najmlađima da uživaju i u kulturnim sadržajima – istaknuo je predsjednik osječkog Gradskog vijeća Vladimir Ham u svom pozdravnom govoru.

Pomoći se može od 5. travnja do 18. svibnja uplatom novčane donacije na za ovu humanitarnu akciju posebno otvoren račun kod Hrvatske poštanske banke:

  • IBAN: HR7623900011500227469 SWIFT/BIC:HPBZHR2X
  • Model: 00
  • Opis plaćanja: Za djecu iz Ukrajine

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek prikupljenim će sredstvima nabaviti opremu za vrtiće, škole i izvanškolske aktivnosti raseljene djece iz Ukrajine smještene na području Osijeka.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

Povodom dana planete zemlje 20.04.2024. Održana je akcija čišćenja 3. Rezolucija Zemlja. Inicijator aktivnost je Večernji list s partnerima: Grad Više…

Prema željama najmlađih i ove godine HŽ je odlučio organizirati veselo blagdansko putovanje na kojemu će se djeca družiti, pjevati i zabavljati se, a uskrsni Zeko razveselit će ih i darivati

Uskoro kreće Zeko-express

HŽ Putnički prijevoz od 16. ožujka ponovno organizira vožnje dječjih uskrsnih vlakova Zeko-express. U Zeko-expressu bit će organiziran zabavni program, Više…

Osim teoretskih predavanja, mladi planinari će proći razne vježbe koje će im pomoći ne samo za planinarstvo i odlazak u prirodu već i u samom budućem životu. 

HPD “Bršljan-Jankovac” poziva u Dječju planinarsku školu

Planinarskog društva HPD “Bršljan-Jankovac” poziva mlade u Dječju planinarsku školu. Školi je namijenjena za djecu u dobi od 7-15 godina. Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje

Jesi li se ikada osjećao/a diskriminirano/a zbog svog rodnog identiteta, ili si možda svjedočio/la takvom ponašanju u profesionalnom ili društvenom okruženju? Što misliš o suzama? Je li normalno da dečki plaču?

“Uđi u moje konversice” – radionica Info centra za mlade

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.