ŽIVOT

U Osijeku predstavljena kampanja “Postani policajac/policajka”

Kampanja je provedena s ciljem informiranja i privlačenja novih polaznika obrazovnog programa za policijskog službenika/cu. Tom prigodom na trgu su prezentirani oprema i rad svih rodova policije

Objavljeno 09.05.2024
Matija Ivanković

Na Trgu Vatroslava Lisinskog u Osijeku Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska uprava osječko-baranjska u četvrtak su održali „Dan otvorenih vrata“ u sklopu kojeg je provedena promocija kampanje „Postani policajac/policajka“.

Kampanja je provedena s ciljem informiranja i privlačenja novih polaznika obrazovnog programa za policijskog službenika/cu. Tom prigodom na trgu su prezentirani oprema i rad svih rodova policije, dok su ispred utvrde „Bastion“ policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije uprizorili vrlo atraktivnu akciju uhićenja „kriminalne skupine“.

Potporu događaju u ime Grada Osijeka iskazao je predsjednik Gradskoga vijeća Tihomir Florijančić, koji je pozvao mlade sugrađane da se prijave i svoju karijeru usmjere prema policijskom zvanju.

,,Naša domovina, posebice grad Osijek, može se podičiti sigurnošću. Sigurnost s jedne strane stvara pretpostavke za ugodno življenje u našem gradu, a s druge strane za ulaganja gospodarstvenika, kojih je svakim danom sve više”, kazao je Florijančić.

Sudeći prema interesu učenika koji su došli na Dan otvorenih vrata PU OBŽ pogledati pokazne policijske vježbe, policiji neće nedostajati kadra za popunu svojih postrojbi.

Zadovoljstvo odazivom iskazao je i načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece, koji je istakao velik interes mladih u Osječko-baranjskoj županiji za zvanje policajca.

,,Ovdje se uvijek javlja najviše kandidata, što nas izuzetno raduje. Biti policajac je poziv koji živite 24 sata. To je nešto posebno, humano i lijepo gdje služite građanima i svom narodu”, poručio je Bece.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Donosimo lokacije 24-satnog nadzora brzine policije, pogledajte gdje će vas dočekati!

ROADPOL – Akcija prometne policije na području cijele policijske uprave

U organizaciji mreže prometnih policija, Roadpol-a, u razdoblju od 15. do 21. travnja sukladno smjernicama ROADPOL-a na području cijele Policijske Više…

U dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske 9. ožujka od 9 do 12 sati održat će se prodaja nađenih i napuštenih predmeta, putem javne dražbe

Važna obavijest za građane

U dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske 9. ožujka od 9 do 12 sati održat će se prodaja nađenih i napuštenih predmeta, putem javne dražbe. Naime, Više…

Suradnja u sprječavanju krijumčarenja osoba, roba i opojnih droga u zaštiti državne granice, sprječavanje nezakonitog lova i ribolova, kao i ostalih nezakonitih radnji na području JUPP Kopački rit.

Suradnjom policijskih službenika i djelatnika parka prirode protiv svih oblika kažnjivih djela

Policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir u suradnji s djelatnicima Službe čuvara prirode Javne ustanove parka prirode Kopački rit, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Očekuju nas Igraonice za kerovce koje će voditi Alenka Medak, a ove godine Povratak otpisanih imat će i Šank za kerovce, kako i čime će se sve na njemu častiti najdlakaviji gosti eventa morat ćete saznati uživo.

[NAJAVA] 9. Povratak otpisanih

Okupljenima na pitanja su odgovarali uvaženi gosti doc. dr.sc. Ida Somolanji Tokić i Mirjana Kulić, ravnateljica dječjeg vrtića Vukovar 1.

[FOTO] Forum građana – “Obrazovanje pravo, a ne dar!” održan u Osijeku

Događaj će po prvi put u Hrvatskoj, a i šire, jer izvan SAD-a sličan gotovo da i ne postoji, publici omogućiti uvid u svijet kaskaderstva

Hrvatsku će okupirati filmski heroji! Postajemo epicentar adrenalina! Prvi u Europi imamo Festival kaskaderstva