ŽIVOT

U Osječko-baranjskoj županiji 100 novopozitivnih, četiri osobe umrle

Anušić: Cijepljenje izvrsno organizirano, kontinuirano dolaze nove doze

    Objavljeno 08.05.2021
    Darija Kovačić

    U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo (NZZJZ) obrađeno je 415 uzoraka od kojih je 100 bilo pozitivno na koronavirus, a četiri osobe su umrle, izvijestio je u subotu osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

    Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 49 naselja, a najviše ih je, njih 45, je s područja Osijeka, zatim sedam s područja Đakova, te po pet iz Belog Manastira i Donjeg Miholjca. Po tri su iz Bilja, Čeminca, Čepina, Našica, Semeljaca i Valpova, a po dvije su s područja Bizovca, Darde, Kneževih Vinograda i Podgorača. Po jedna novopozitivna osoba je s područjaBelišća, Donje Motičine, Draža, Đurđenovca, Erduta, Ernestinova, Feričanaca, Koške, Marijanaca, Petrijevaca, Popovca i Punitovaca.

    Na bolničkom liječenju nalazi se 125 osoba. Njih 98 liječi se u KBC-u, od kojih su 32 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 27pacijenata.

    Umrle su četiri osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 75 i 80 godina. Na području županije u samoizolaciji je 1.593 osobe.

    Anušić: Cijepljenje izvrsno organizirano, kontinuirano dolaze nove doze 

    Punktove za cijepljenje u dvorani osječkoj Gradski vrt u subotu su obišli župan Ivan Anušić, načelnik županijskog Stožera Ivan Hampovčan, ravnatelj županijskog Doma zdravlja Mato Lukić, voditelj epidemiološke službe NZZJZ Tomislav Dijanić i glavna sestra i pomoćnica ravnatelja Doma zdravlja za sestrinstvo Dragica Pavlović.

    „Cijepljenje je na području županije izvrsno organizirano, kontinuirano dolaze nove doze cjepiva i raspoređuju se po punktovima. Pozivam građane da se prijave za cijepljenje jer jedino s kvalitetnom procijepljenošću možemo očekivati normalizaciju života kojeg nam je nametnula pandemija“, rekao je župan Anušić.

    „Dosad nam je došlo oko 85 tisuća cjepiva sva četiri proizvođača i cjepiva dolaze u kontinuitetu.  Od 2. travnja otvorili smo punktove i na njima je cijepljeno oko 28 tisuća osoba“,  rekao je Dijanić. Podsjetio je da su  Dom zdravlja i NZZJZ od 1. travnja organizirali 11 punktova u županiji na kojima se dnevno može procijepiti oko 2.500 osoba.

    „Danas u  dvorani Gradski vrt cijepimo drugu dozu Moderne. Trenutno je na području županije otvoreno osam punktova i pozivam građane da se prijave putem svojih liječnika kako bi cijepljenjem pridonijeli društveno odgovornom ponašanju u vrijeme pandemije. Od prošlog tjedna smo krenuli s trećom fazom, no kada ima osoba iz druge faze, odnosno starijih od 65 i kroničnih bolesnika, on imaju prednost prilikom naručivanja“, rekla je Dragica Pavlović.

    Policijski službenici proveli su 13 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje u Beketincima. Obavili su i 95 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja mjera, priopćio je Stožer.

    (Hina)

    Foto: unsplash

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Peto izdanje utrke održano je po teškim vremenskim uvjetima, ali su trkačice i trkači, njih tristotinjak, još jednom pokazali da imaju veliko srce te su uspjeli prikupiti 2552 eura

    Trčanjem za Dan grada Osječani prikupili preko 2000 eura za KBC Osijek

    Osječanke i Osječani uvijek rado pokazuju svoju humanitarnu stranu. Tako su i krajem prošle godine, za Dan grada Osijeka, spojili Više…

    Uređaj predstavlja jednu od najsuvremenijih dijagnostičkih metoda, koja omogućuje preciznu i točnu dijagnostiku, čak i najmanjih tumora veličine dva do tri milimetara

    Osječki KBC dobio najsuvremeniji PET/CT uređaj vrijedan 2,8 milijuna eura

    Klinički bolnički centar dobio je novi PET/CT uređaj za Klinički zavod za nuklearnu medicinu i zaštitu od zračenja, vrijednosti 2,8 Više…

    U svrhu daljnje zaštite hospitaliziranih bolesnika preporučeno je i dalje pridržavanje mjera prevencije respiratornih infekcija

    Ponovno dopušteni posjeti u KBC Osijek ali uz mjere prevencije

    Od 3. siječnja su posjete osječkom KBC-u bile zabranjene no to se od sutra mijenja te su tako posjete opet Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

    Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

    Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

    FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

    Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

    [FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje