ŽIVOT

U Osječko-baranjskoj županiji 71 novopozitivna osoba

Na bolničkom liječenju nalazi se 56 osoba, njih 44 liječi se u KBC-u, od kojih je devet na respiratoru

Objavljeno 04.03.2021
Ivona Amidžić

U posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo obrađeno je 476 uzoraka od kojih je 71 bio pozitivan na koronavirus, izvijestio je u četvrtak osječko-baranjski županijski Stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima koronavirusom 29 živi na području Osijeka, 20 ih je s područja Valpova, pet iz Belišća, a po dvije osobe su iz Đakova, Koške i Našica. Po jedna novopozitivna osoba je s područja Erduta, Belog Manastira, Bilja, Bizovca, Čepina, Ernestinova, Magadenovca, Marijanaca, Semeljaca, Trnave i Vladislavaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 56 osoba. Njih 44 liječi se u KBC-u, od kojih je devet na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je12 pacijenata.  Na području županije u samoizolaciji je 929 osoba, naveli su iz županijskog Stožera.

Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Nataša Turić izvijestila je na konferenciji za novinare da je od 27. prosinca 2020. u Osječko-baranjsku županiju stiglo 17.706 doza cjepiva. Na području županije od 10. veljače provodi se druga faza cijepljenja u kojoj se procjepljuju osobe starije životne dobi i osobe s kroničnim bolestima, a obiteljskim liječnicima do sada je distribuirano 9.216 doza.

Podsjetila je kako je od ponedjeljka, 1. ožujka, pokrenut nacionalni sustav prijavljivanja zainteresiranih za masovno cijepljenje.

„Osim prijava liječnicima obiteljske medicine, građanima je dostupna i prijava preko internetske stranice: cijepise.zdravlje.hr, a naš županijski Zavod je dodatno otvorio dvije telefonske linije (031 225 762, 031 225 769) te će naši djelatnici ispunjavati prijave na internetskoj stranici za sve stanovnike županije koji su zainteresirani za cijepljenje.  I strani državljani koji žive u našoj županiji mogu putem ova dva call centra iskazati interes za cijepljenje“, naglasila je Turić.

Policijski službenici proveli su tri provjere osoba u samoizolaciji prema dojavama građana i utvrdili dva kršenja na području Osijeka i Belog Manastira. Samoinicijativno su provjerili još sedam osoba u samoizolaciji i sve su zatečene na mjestu prebivališta. Obavili su i 127 nadzora ugostiteljskih objekata i nisu utvrdili kršenja mjera.

„Nakon otvaranja terasa ugostiteljskih objekata, službenici Državnog inspektorata rade nadzor njihova rada te upozoravaju ugostitelje na moguća kršenja“,  rekao je načelnik županijskog Stožera Ivan Hampovčan.

(Hina)

foto: unsplash

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Peto izdanje utrke održano je po teškim vremenskim uvjetima, ali su trkačice i trkači, njih tristotinjak, još jednom pokazali da imaju veliko srce te su uspjeli prikupiti 2552 eura

Trčanjem za Dan grada Osječani prikupili preko 2000 eura za KBC Osijek

Osječanke i Osječani uvijek rado pokazuju svoju humanitarnu stranu. Tako su i krajem prošle godine, za Dan grada Osijeka, spojili Više…

Uređaj predstavlja jednu od najsuvremenijih dijagnostičkih metoda, koja omogućuje preciznu i točnu dijagnostiku, čak i najmanjih tumora veličine dva do tri milimetara

Osječki KBC dobio najsuvremeniji PET/CT uređaj vrijedan 2,8 milijuna eura

Klinički bolnički centar dobio je novi PET/CT uređaj za Klinički zavod za nuklearnu medicinu i zaštitu od zračenja, vrijednosti 2,8 Više…

U svrhu daljnje zaštite hospitaliziranih bolesnika preporučeno je i dalje pridržavanje mjera prevencije respiratornih infekcija

Ponovno dopušteni posjeti u KBC Osijek ali uz mjere prevencije

Od 3. siječnja su posjete osječkom KBC-u bile zabranjene no to se od sutra mijenja te su tako posjete opet Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša