ŽIVOT

U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata deset osoba pozitivno

U slavonskim županijama 13 novozaraženih u zadnja 24 sata

Objavljeno 21.07.2020
Ivona Amidžić

U Osječko-baranjskoj županiji je u posljednja 24 sata od 211 testiranih deset osoba pozitivno na koronavirus, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Od deset novozaraženih, pet je s područja Ispostave Osijek Zavoda za javno zdravstvo, tri s područja Ispostave Đakovo te po jedna s područja ispostava Našice i Valpovo/Donji Miholjac, stoji u priopćenju.

U KBC-u Osijek su hospitalizirane dvije osobe više nego jučer, pa se na bolničkom liječenju sada nalazi 41 osoba oboljela od koronavirusne infekcije, od kojih je pet na respiratoru. Pod mjerema samoizolacije je 11 novih kontakata, pa je tak u samoizolaciji na području te županije 394 osobe.

Djelatnici policije su samoinicijativno provjeravali osobe u samoizolaciji i od 40 provjerenih osoba sve su zatečene na adresi stanovanja i nije utvrđeno niti jedno kršenje mjera samoizolacije. Nije bilo ni dojava građana o kršenju samoizolacije, izvijestio je Stožer civilne zaštite.

U slavonskim županijama 13 novozaraženih

U Osječko-baranjskoj županiji deset je novih slučajeva zaraze koronavirusom, u Vukovarsko-srijemskoj dvije su novooboljele osobe, u Brodsko-posavskoj jedna, izvijestili su stožeri civilne zaštite, prenosi Radio Osijek. U Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj u protekla 24 sata nema novozaraženih.

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano je 211 uzoraka. Deset je bilo pozitivnih, izvijestio je Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije. Pet je s područja Osijeka, tri iz Đakova te po jedna s područja Valpova i Donjeg Miholjca.

U KBC-u Osijek hospitalizirane su dvije osobe više nego jučer, pa se na bolničkom liječenju danas ukupno nalazi 41 osoba oboljela od COVID-a19, pet je na respiratoru.

11 novih kontakata je stavljeno u samoizolaciju. Ukupno se u samoizolaciji na području Osječko-baranjske županije nalaze 394 osobe. Policija je samoinicijativno provjeravala osobe u samoizolaciji i od 40 provjerenih osoba, sve su zatečene na adresi stanovanja. Nije bilo ni dojava građana o kršenju samoizolacije.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata na temelju analize 127 uzoraka otkrivene su dvije nove pozitivne osobe – jedna iz Šiškovaca i jedna iz Tordinaca. Dvije osobe su hospitalizirane, dok se 177 nalazi na kućnom liječenju. Od početka epidemije koronavirusa s područja županije 61 osoba je izliječena.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 650 osoba. Među zdravstvenim djelatnicima od jučer je dvoje zaraženih više – jedna medicinska sestra i jedan drugi zdravstveni radnik. Ukupno ih je osam. Povećan je i njihov broj u samoizolaciji. Do jučer ih je bilo 26, a sada ih je 47 (10 liječnika, 18 medicinskih sestara/tehničara, 15 drugih zdravstvenih radnika i 4 nezdravstvena radnika).

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije jedna je nova pozitivna osoba na virus SARS-CoV-2. Radi se o osobi koja je zaražena u drugoj županiji gdje se i nalazi, ali ima prebivalište na području Brodsko-posavske županije. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 148, dok je broj aktivnih slučajeva 56. Hospitalizirane su 2 osobe (jedna manje nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 278 osoba (10 osobe manje nego jučer).

U Požeško-slavonskoj županiji nema novozaraženih, a iz Stožera civilne zaštite javljaju kako se broj aktivnih slučajeva od jučer smanjio za pet – trenutno je koronavirusom zaraženo 37 osoba. Jedan je pacijent hospitaliziran, dok su ostali na kućnom liječenju. U samoizolaciji su 133 osobe. “Ukupno je testirano 3247 uzoraka. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba”, ističe se u izviješću Stožera civilne zaštite.

Novozaraženih nema ni na području Virovitičko-podravske županije. U posljednja 24 sata analizirani su uzorci 21 osobe, čime je broj testiranih na području te županije od početka epidemije narastao na 1.854, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite. Od početka pandemije na području Virovitičko-podravske županije 25 osoba je zaraženo korona virusom. Od toga, četrnaest ih je trenutno aktivno, desetero ih se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo

(Hina i Radio Osijek)

foto: screenshot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Poduzetnice i ostale nazočne žene uključene u poslovni svijet, na seminaru održanom u Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku, pozdravio je obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić. Uručio im je ruže te čestitao njihov Dan

Poduzetnički obzor special – Žene u poduzetništvu

Povodom Međunarodnog dana žena danas (8. ožujka 2024. godine) u organizaciji Upravnog odjela za gospodarstvo Osječko-baranjske županije održan je seminar Više…

Studenac će i ove godine nastaviti podržavati udruge koje donose pozitivne promjene i dobrobit u svojoj zajednici, a ukupno će u 2024. donirati 80 000 eura

Studenac otvorio sedmi krug prijava za dodjelu 20 000 eura neprofitnim organizacijama i udrugama iz Slavonije

Hrvatski lanac susjedskih dućana Studenac otvorio je sedmi krug prijava za donacije u sklopu svog društveno-odgovornog programa „Korak bliže zajednici“ Više…

Program je pun, a izložbena dvorana se postavlja pored nas. Stotinjak proizvođača vina i žestokih pića uz proizvođače hrane i slastica te tvrtke koje pružaju razne usluge u vinogradarstvu, vinarstvu, voćarstvu i poljoprivredi, kao i izlagači iz drugih povezanih sektora, garancija su da nas ponovno očekuje uzbudljiv sajam

Sve je spremno za dosad najveći i najsadržajniji WineOS

Sve je spremno za deveti WineOS koji nas očekuje predstojećeg vikenda u Gospodarskom centru Osječko – baranjske županije. U petak Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!