KULTURA

U ožujku 4 nove predstave u kinu Urania

U novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stižu i 3 nova filmska naslova. Ožujak i početak travnja u kino Urania donose 4 nove stand up komedije!

Objavljeno 14.02.2024
Matija Ivanković

Ožujak i početak travnja u kino Urania donose 4 nove stand up komedije!

Najnoviji stand up show jednog od začetnika stand up scene na Balkanu Neše BridžisaPlaylist“ na rasporedu je u utorak 5.3. u 20:00 h u kinu Urania. Neša nas vodi na nezaboravno glazbeno-scensko putovanje preplićući operne arije, klasične melodije i tamburaške ritmove s dozom intenzivnih dead metal tonova. Ovaj neobičan spektakl obuhvaća živopisne imitacije poznatih ličnosti otkrivajući nam Nešin jedinstveni pogled na našu glazbenu scenu.

Ivica Lazaneo je drugi od 3 samostalna gostovanja SplickeScene u kinu Urania u Osijeku. Veseli brački stand-up komičar nam stiže u četvrtak 21.3. u 19:00 h, a izvest će svoj prvi solo show „Šta ti misliš sa svojim životom?“. To je rečenica kojom drugi sugeriraju da tvoji dosadašnji izbori i nisu baš bili promišljeni. No ono što je u jednom trenutku izgledalo kao loša odluka kasnije često postane dobra priča i jedinstveno iskustvo.

U ponedjeljak 25.3. u 20:00 h u idemo na „Roditeljski sastanak“ – četvrti one man show Tina Sedlara. Najbolje da pustimo samog Tina da najavi svoj event: „Dragi ljudi iz Osijeka i okolice, prvi put solo dolazim kod vas i to sa svojim najnovijim stand-up showom, a istovremeno najživotnijim i naiksrenijim. Namijenjen je za sve generacije. Dan je ponedjeljak – pa da nam tjedan započne smijehom.“ U slučaju nemogućnosti dolaska, napišite ispričnicu, inače se dobije neopravdani.

Svi znate za Ivana Šarića, no zasigurno niste znali da se on stand up komedijom bavi od 2006. godine. Njegov stil mješavina je opservacijskog i apstraktnog humora primjenjiva na širokoj paleti tema, od muško-ženskih odnosa, života u Dalmaciji i regionalnih tema, pa sve do sarkastičnog pogleda na sebe. Šarić po prvi put dolazi u kino Urania sa svojim stand up show-om „Best of 1984-2023“ u ponedjeljak 8.4. u 19:00 h.

U novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stižu i 3 nova filmska naslova.

Nakon pretpremijerne projekcije uz reggae party, Bob Marley: One Love stiže na redovne projekcije. Prvi put predstavljen na filmu, otkrijte tajnu Bob Marleyjeve (Kingsley Ben-Adir) iznimne snage koja dolazi iz ljubavi i jedinstva.

Nevjerojatno potresna i hipnotička priča o gubitku i ljubavi (i svemu između), inspirirana je istoimenim romanom eminentnog japanskog autora Taichija Yamade. Ne propustite pogledati film Stranci, koji je unatoč svim predviđanjima ostao bez nominacija za Oscara.

Utrka za slavu: Audi protiv Lancije je istinita priča koja prikazuje intenzivnu bitku između dvaju automobilskih divova tijekom Svjetskog prvenstva u reliju 1983. godine. Koji je pobijedio?

Ne propustite pogledati ni sinkronizirane avanture Škola čarobnih životinja 2 i Lassie 2: Nova Pustolovina, biografski glazbeni regionalni hit Nedelja o omiljenom pjevaču Džeju Ramadanovskom, domaću 18+ dramu Igora Mirkovića Slatka Simona te And the Oscar Goes To filmove Prošli životi, Anatomija pada i Zona interesa.

Glasaj za prestižnu europsku filmsku nagradu LUX Audience Award i osvoji putovanje u Europski parlament na dodjelu nagrade. Glasati  možeš putem LINKA.

Iskaži svoju ljubav prema europskom filmu – GLEDAJ i OCIJENI filmove te OSVOJI nagradu:

  1. 20,000 VRSTA PČELA (Estibaliz Urresola Solaguren)
  2. PALO LIŠĆE (Aki Kaurismäki)
  3. ON THE ADAMANT (Nicolas Philibert)
  4. SMOKE SAUNA SISTERHOOD (Anna Hints)
  5. THE TEACHERS’ LOUNGE (Ilker Çatak)

Ovaj program zajedničkim snagama promiču Europski parlament, LUX nagrada publike, Kreativna Europa – MEDIA program, Europska komisija, Europska filmska akademija i Europa Cinemas.

Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Komičari SplickeScene nastavljaju sa gostovanjima u Osijeku, a prvo od tri samostalna gostovanja u narednim mjesecima pripalo je Anti Traviziju koji u Kinu Urania u četvrtak 22.2. u 19:00 h izvodi svoj prvi solo show „Nit’ ora nit’ kopa“.

Nakon 7 sezona, predstava „Stara Škola Kreka – Iz Tame u Svjetlo“ i dalje puni kazališne dvorane. Hrvatska glazbena i TV zvijezda Marin Ivanović – Stole ne namjerava stati te priprema veliku proljetnu turneju u kojoj se nalazi i Osijek po drugi put i to u utorak 27.2. od 19:00 h u kinu Urania. „Moja priča nije gluma jer ja nisam glumac i ne želim im parirati, ali itekako mogu vjerodostojno prenijeti poruku, koja je iskrena i dolazi iz dubine mojega srca.“

ULAZNICE su u prodaji na blagajni kina Urania:

ponedjeljak do srijeda u vremenu od 12:00- 21:00 sati, četvrtak i petak od 16:30 do 21:00 sati, a vikendom od od 10:30-12:00 sati i od 16:30-21:00 sati.

Za ostale informacije možete kontaktirati:

➡ 031 205 501 – Uprava (pon-pet od 9:00-17:00 sati)
➡ 031 205 507 – Blagajna kina (svaki dan od 17:30:-21:30 sati)
➡ inbox poruka na Facebooku ili Instagramu kina Urania.

Program Kina Urania 15.2.-21.2.2024 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova