SPORT

U ožujku dva sportska spektakla u Osijeku jedan pored drugog: Hoće li se promijeniti termini?

Osijek - Hajduk i Hrvatska - Nizozemska. Nedjelja, 12. ožujka, u popodnevnim satima u Gradskom vrtu i dvorani Gradski vrt

    Objavljeno 23.02.2023
    Matija Ivanković

    Ne događa se baš često da se u Osijeku dva vrhunska sportska događaja igraju praktički u isto vrijeme i to na istom mjestu, kao što bi to, prema zasad utvrđenim terminima, trebao biti slučaj u nedjelju 12. ožujka. Naime, danas je Hrvatski rukometni savez objavio da će se utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo, Hrvatska – Nizozemska, igrati u nedjelju 12. ožujka s početkom u 17:15 u dvorani Gradski vrt, piše gol.hr.

    Tik pored te dvorane nalazi se stadion Gradski vrt na kojem Osijek još uvijek, prije preseljenja na Pampas, igra svoje domaće utakmice. U sklopu 25. kola HNL-a Osječani će, prema ranije objavljenom rasporedu na službenoj stranici lige, u nedjelju 12. ožujka s početkom u 17:30 ugostiti Hajduk.

    Nogomet i rukomet u koliziji

    Nema sumnje da će ta nogometna utakmica privući dosta gledatelja na tribine. Ukoliko ne bude nekakvih nebuloznih ograničenja po pitanju kupnje ulaznice, za očekivati je lijepu posjetu na stadionu.

    No, isto tako, očekuje se i puna dvorana Gradski vrt na premijeri novog izbornika Gorana Perkovca, u važnoj utakmici za osvježenu hrvatsku rukometnu reprezentaciju koja će juriti pobjedu nad Nizozemskom kako bi osvojila prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini.

    Dakle, u razmaku od 15 minuta, praktički na istom mjestu, jer je dvorana “naslonjena” na stadion, trebale bi se odigrati te dvije utakmice.

    Do toga je ostalo još 20 dana pa ima dovoljno vremena za nekakav dogovor odnosno pomicanje termina jednog od ovih dvaju utakmica kako bi Osječani i svi ostali Slavonci mogli u jednom danu otići na dva sportska spektakla.

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Nakon važne pobjede nad Sesvetama osječke rukometašice ponovno su u lovu na dva boda pomoću kojih bi bile bliže ovogodišnjem cilju

    Rukometašice Osijeka u lovu na važna dva boda

    U nedjelju je na rasporedu 21. kolo Prve hrvatske lige za žene u kojem Pume dočekuju ekipu Zamet iz Rijeke. Više…

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    U subotu je odigrano 20. kolo Prve hrvatske lige za žene u kojem je ekipa Osijeka na domaćem terenu svladala Više…

    Svjetski kup u skoku s motkom okupit će elitne atletičare od kojih su brojni aktualni državni prvaci, osvajači medalja na europskim i svjetskim natjecanjima, sudionici Olimpijskih igara, ali i rekorderi država.

    Svjetski kup u skoku s motkom ovog tjedna u Osijeku – Memorijal Josip Gašparac

    Da se u gradu na Dravi događaju brojni veliki događaji nije tajna, a ovog tjedna imat ćemo priliku svjedočiti još Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.