CRNA KRONIKA

U Petrinji poginuo volonter koji je stradalima donirao vlastitu kamp kućicu

Apel svima koji planiraju pomagati u Petrinji: raditi s oprezom, koordinirano sa stručnim službama

    Objavljeno 03.01.2021
    Darija Kovačić

    U Petrinji je danas, oko 10 sati, za vrijeme radova, s krova pao muškarac koji je od zadobivenih ozljeda umro, a HTV javlja da je s područja Vrbovca, rođen 1963. godine, i došao je pomoći u potresu stradalim Petrinjcima.

    Jednoj obitelji stradalnika jučer je donirao vlastitu kamp kućicu, a danas je pokušao pomoći pri sanaciji krova. To se, nažalost, pokazalo kobnim.

    “Zvao me jučer, pitao jesam li na području Petrinje da se nađemo. Rekoh mu da dolazim sredinom tjedna. To je zadnje što smo se čuli, ne mogu vjerovati”, rekao je za Jutarnji njegov prijatelj.

    Kako javlja HTV-ov reporter Eugen Husak za Dnevnik u podne, valja uputiti apel svima koji planiraju pomagati u Petrinji: raditi s oprezom, koordinirano sa stručnim službama. One će im odrediti gdje su korisni, a gdje bi mogli predstavljati opasnost za sebe i druge.

    “Nemojte se neorganizirano penjati na krovove. Znam da je teško gledati svoju imovinu i muku, ali najteže je doći pred obitelj i reći da više nemaš najbližega. U toj pomoći možemo napraviti prestrašne štete, a s druge strane kad pogledamo da je čovjek izgubio život onda ne postoje riječi da umanjimo bol. I onda kako pred te ljude?” rekao je za HRT gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

    ” Cijelo vrijeme je padala jaka kiša, krovovi su mokri. Ljudi se penju na krovove, a i samim vatrogascima je teško na krovovima ostati miran i stabilan, a oni su profesionalci. I oni su imali lakše ozljede. Stoga, opreza nikad dosta”, poručio je HRT-ov reporter.

    (Hina)

    Foto: arhiva

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Dvadesetpetogodišnjak, strani državljanin je pao sa skele s visine 8 metara

    Pao s visine od osam metara, inspektorat zatvorio gradilište

    Na gradilištu u Kolodvorskoj ulici u Osijeku jučer je popodne 25-godišnji djelatnik tvrtke, inače strani državljanin, prilikom izvođenja radova na Više…

    Vozeći u alkoholiziranom stanju s 3,16 promila alkohola u organizmu, 34-godišnjak je zaradio kaznu do 2650 eura ili 60 dana u zatvoru i ode vozačka...

    Upravljao automobilom s 3,16 promila alkohola u organizmu

    U razdoblju od 06. do 08. siječnja 2023. godine na području PU osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 30 vozača Više…

    Iz osječko-baranjske policije u srijedu su objavili da su oko 20 sati zaustavili vozačicu nakon što je u razmaku od tek nekoliko minuta izazvala dvije nesreće s materijalnom štetom

    Pijana 45-godišnja Osječanka u nekoliko minuta sudjelovala u dvije prometne nesreće!

    U nekoliko minuta pijana 45-godišnja vozačica s 1.7 alkoholnih promila sudjelovala je u dvije prometne nesreće u utorak navečer na Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Nepoznati počinitelj je 60-godišnjoj djelatnici pravne osobe na službeni mobitel poslao poruku upozorenja da paket ne može biti isporučen jer nedostaje neki od podataka, nakon čega je ona u dostavljenu poveznicu unijela bankovne podatke tvrtke!?

    Tvrtka oštećena za gotovo 3.500 eura

    72-godišnjak je kod sebe imao pravi arsenal exploziva, streljiva, dijelova za pravljenje bombi...

    Osječaninu oduzeta hrpa eksploziva, oružja, streljiva koje je nelegalno posjedovao

    Stupila je u kontakt s nepoznatom osobom s ciljem povrata izgubljenog novca te joj ustupila svoje osobne podatke i broj mobitela, skinuo joj je 10 500 eura!!

    60-godišnjakinja Prevarena putem Interneta