CRNA KRONIKA

U Petrinji poginuo volonter koji je stradalima donirao vlastitu kamp kućicu

Apel svima koji planiraju pomagati u Petrinji: raditi s oprezom, koordinirano sa stručnim službama

  Objavljeno 03.01.2021
  Darija Kovačić

  U Petrinji je danas, oko 10 sati, za vrijeme radova, s krova pao muškarac koji je od zadobivenih ozljeda umro, a HTV javlja da je s područja Vrbovca, rođen 1963. godine, i došao je pomoći u potresu stradalim Petrinjcima.

  Jednoj obitelji stradalnika jučer je donirao vlastitu kamp kućicu, a danas je pokušao pomoći pri sanaciji krova. To se, nažalost, pokazalo kobnim.

  “Zvao me jučer, pitao jesam li na području Petrinje da se nađemo. Rekoh mu da dolazim sredinom tjedna. To je zadnje što smo se čuli, ne mogu vjerovati”, rekao je za Jutarnji njegov prijatelj.

  Kako javlja HTV-ov reporter Eugen Husak za Dnevnik u podne, valja uputiti apel svima koji planiraju pomagati u Petrinji: raditi s oprezom, koordinirano sa stručnim službama. One će im odrediti gdje su korisni, a gdje bi mogli predstavljati opasnost za sebe i druge.

  “Nemojte se neorganizirano penjati na krovove. Znam da je teško gledati svoju imovinu i muku, ali najteže je doći pred obitelj i reći da više nemaš najbližega. U toj pomoći možemo napraviti prestrašne štete, a s druge strane kad pogledamo da je čovjek izgubio život onda ne postoje riječi da umanjimo bol. I onda kako pred te ljude?” rekao je za HRT gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

  ” Cijelo vrijeme je padala jaka kiša, krovovi su mokri. Ljudi se penju na krovove, a i samim vatrogascima je teško na krovovima ostati miran i stabilan, a oni su profesionalci. I oni su imali lakše ozljede. Stoga, opreza nikad dosta”, poručio je HRT-ov reporter.

  (Hina)

  Foto: arhiva

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Nakon zadnjeg potresa policija nikoga ne pušta u središte Petrinje

  Jučerašnji potres oštetio nekoliko objekata, stanovnike natjerao u šatore

  Jučer u 18,01 sati seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres magnitude 5,0 po Richteru s epicentrom kod Više…

  Urušile se dvije kuće u Glini

  Novi jaki potres kod Petrinje, bio je 5.0 po Richteru

  Novi jaki potres osjetio se u 18:01 sati na području središnje Hrvatske. Trajao je destak sekundi, javlja Index. EMSC je Više…

  Potres je osjetio u široj okolici, naveli su iz Seizmološke službe RH

  Tlo i dalje podrhtava: Jutros još jedan potres

  Seizmološka služba RH zabilježila je u četvrtak u 9,15 sati prilično jak potres magnitude 3.9 prema Richteru, s epicentrom 10 Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Ova je nordijska zemlja postala vodeća u praćenju mutacija koronavirusa jer je većinu pozitivnih testova provela analizom sekvenciranja genoma.

  Danska otkrila 256 slučajeva novog soja koronavirusa

  Dvojica muškaraca zatečena su jučer na na graničnom prijelazu Slavonski Brod

  Dvojica državljana BiH pokušala ući u RH krivotvorenim testovima na Covid-19

  Nakon zadnjeg potresa policija nikoga ne pušta u središte Petrinje

  Jučerašnji potres oštetio nekoliko objekata, stanovnike natjerao u šatore