CRNA KRONIKA

U protekla 24 sata evidentirano sedam kaznenih djela na području Osječko-baranjske županije

Na području PU osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirano je sedam kaznenih djela od kojih izdvajamo: jedno kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama i jedno kazneno djelo omogućavanja trošenja droga

    Objavljeno 20.03.2020
    Mirela Belaj

    Na području PU osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirano je sedam kaznenih djela od kojih izdvajamo: jedno kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama i jedno kazneno djelo omogućavanja trošenja droga.

    NEOVLAŠTENA PROIZVODNJA I PROMET DROGAMA

    Provedeno je kriminalističko istraživanje nad dva 22-godišnjaka iz Čepina i Tenje te 21-godišnjaka iz Osijeka.

    Jučer, 19. ožujka oko 12 sati, u Ulici Mije Kišpatića, u Osijeku prilikom uoćavanja policijskih službenika 22-godišnjak iz Čepina, odbacio je PVC paketić sa sadržajem nalik na drogu tipa amfetamin speed, težine više od 100 grama, što je uz potvrdu i oduzeto.

    Istoga dana u poslijepodnevnim satima obavljena je pretraga doma i drugih prostora kod 22-godišnjaka iz Čepina. Prilikom pretrage policijski službenici su pronašli i uz potvrdu oduzeli više od 13 grama amfetamin-speeda, više od 80 grama marihuane te nekoliko digitalnih preciznih vaga, metalne drobilice, više od 20 sjemenki konoplje i nekoliko desetaka tisuća kuna.

    Mladić je uhićen zbog postojanja osnove sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ te zbog kaznenog djela „Omogućavanja trošenja droga“. Dok su 22-godišnjak iz Tenje i 21-godišnjak iz Osijeka počinili prekršaj „Zakona o suzbijanju zlouporabe droga“

    Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.

    GRAĐANI PRONAŠLI RUČNU BOMBU

    Jučer, 19. ožujka, oko 9 sati, na njivi u blizini mjesta Čepin, djelatnici OPG-a pronašli su jednu improviziranu ručnu bombu.

    Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu iz razloga sigurnosti na mjestu pronalaska bombu je uništio.

    POLICIJA UHVATILA KRADLJIVCE

    Završeno je kriminalističko istraživanje nad dvije osobe te se sumnja da je 36-godišnjakinja i 41-godišnjak iz Podgorača počinili kazneno djelo „Teška krađa“.

    U noći sa 12. na 13. rujna 2019.godine, u ulici Nikole Tesle, u Črnkovcima počinitelji su provalili u tvrtku odakle su iz teretnog vozila i radnog stroja ukrali akumulatore i oko sto litara goriva. Potom su provalili u drugu tvrtku iz koje su ukrali trimer.

    U vremenu od 6. do 9. ožujka 2020.godine, u Beničancima, iz prostora tvrtke 36-godišnjakinja i 41-godišnjak iz Podgorača ukrali su nekoliko komada radijatora raznih dimenzija, akumulatora te iz radnog stroja više od sto litara goriva.

    Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće.

    UKRAO PIJESAK

    Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 56-godišnji hrvatski državljanin iz Bistrinaca počinio kazneno djelo “Krađa“.

    U vremenu od 25. do 26. veljače, u blizini mjesta Bistrinci, gdje tvrtka obavlja radove na tlačnom vodu ukrao je oko 15 kubičnih metara pijeska. Tvrtki je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

    Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće.

    PROMETNE NESREĆE NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba smrtno stradala, ostale četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

    Tri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka te po jedna na području Belog Manastira i Donjeg Miholjca.

    PROMETNA NESREĆA S POGINULOM OSOBOM

    Jučer, 19. ožujka oko 11 sati u Osijeku, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 49-godišnji hrvatski državljanin iz Čepina.

    Do prometne nesreće je došlo na način da se 49-godišnjak kretao ulicom Martina Divalta te dolaskom do raskrižja koja spaja Vukovarsku cestu i D2, vozač je nastavio kretanje i sletio u odvodni kanal. Tom prilikom udario je u betonski rubni dio mosta nakon čega se prevrnuo na krov.

    Vozač je na mjestu događaja preminuo, te je mrtvo tijelo prevezeno u Klinički bolnički centar Osijek, na Odjel patologije.

    OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU

    Na području PU osječko – baranjske policijski službenici 19. ožujka zaustavili su dva vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

    Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 2 sata u Bilju, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 69-godišnji hrvatski državljanin iz Bilja, koji je upravljao osobnim automobilom, te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,74 grama po kilogramu. Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

    Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

    Nepoznati počinitelj je 5. ožujka stupio u kontakt s 55-godišnjakom, kojeg je lažnim prikazivanjem činjenica oko ulaganja doveo u zabludu Više…

    U Osijeku su nedavno zamijećene dvije nepoznate ženske osobe kako traže pomoć od građana u novcu za osnivanje međunarodnog centra koji osniva nepostojeća ''Nacionalna udruga za gluhe i tjelesno potlačene ljude i siromašnu djecu''

    Prijevare na kućnom pragu – savjeti građanima

    U Osijeku su nedavno zamijećene dvije nepoznate ženske osobe kako traže pomoć od građana u novcu za osnivanje međunarodnog centra Više…

    U jednoj prometnoj nesreći četiri osobe zadobile su lake tjelesne ozlijede dok je u devet prometnih nesreća nastala materijalna šteta.

    Tijekom protekla 24 sata deset prometnih nesreća

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći četiri osobe Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

    Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

    Poradi zarade u trgovanju s dionicama nepoznatoj osobi je u više navrata putem Interneta uplatio gotovo 10.000 eura i na taj način je umjesto zarade novac izgubio.

    Sedamdesetjednogodišnjak prevaren za gotovo 10.000 eura

    Od siline udara vozač koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom na mjestu događaja smrtno je stradao.

    U prometnoj nesreći u Čepinu smrtno je stradao 44-godišnji vozač osobnog automobila