ŽIVOT

U “Rijeci ljubavi” vriska, svađa i naguravanje – Pozvana i policija

Međunarodni dan borbe protiv siromaštva obilježen podjelom paketa života obiteljima u socijalnoj potrebi

Objavljeno 18.10.2019
Ivona Amidžić

Na veliku radost danas je jedan od burnih, radosnih i izuzetno veselih dana jer je humanitarna udruga “Rijeka ljubavi” uz velike napore, ljubav i odricanje uspjela složiti slatko-slane paketiće za mališane Rijeke ljubavi, a isto tako i 800 “paketa života” za obitelji u socijalnoj potrebi.

Danas je bio prvi dan podjele i bez obzira na hladnoću već u jutarnjim satima stvorio se poveći red majki s djecom, trudnica, invalida, a najviše umirovljenika koji su strpljivo čekali na podjelu “paketa života”.

Bio je to pozamašni, od oko 200 obitelji u socijalnoj potrebi (preko 800 članova) i oko 150 djece, red ljudi koji su primili svoj slatko-slani paket.

“Dječica su s radošću zahvaljivala našim dragim dobročiniteljima anonimnom donatoru E.K. iz Zagreba, Velpro-centru d.o.o., Konzumu s njegovih 9 poslovnica, SPAR Hrvatska i svim ostalim dobročiniteljima koji su se uključili u humanitarni lanac dobrote”, kažu iz Rijeke ljubavi.

Na žalost pored radosti i donacija došlo je do naguravanja, gužve i svađe, a jedna baka je u svojoj agresiji i bijesu išamarala petogodišnjeg dječaka i noktom mu zarezala obraz. Bilo je tu vriske, cike, plača i nedopustivo je da se to događa bez nazočnosti policije. Iz Rijeke ljubavi su u već dva navrata molili i slali obavijesni poziv da bar netko od djelatnika policije prošeta, jer kod podjele dođe do naguravanja, svađe i sitnih incidenata, a uvijek uz veliki broj djece.

Ubrzo suuz pomoć volontera baku odvojili od djeteta koje je bilo u vidnom strahu, a preplašila su se i ostala djeca. Otac djeteta dojurio je izvan sebe, prijeteći i tražeći baku. Udruga je bila prisiljena pozvati policiju kako bi smirili korisnike i kako bi mogli nastaviti s podjelom “paketa života”.

“Pored podjele “paketa života” vozili smo danas, a nastavljamo i sutra, našim bolesnim i invalidnim korisnicima u njihove domove. Ovaj put njihove pakete obogatili smo mliječnim proizvodima, odrescima pred istekom roka trajanja i kruhom i krušnim pripravcima, tako da dva dana neće biti obiteljskog jutarnjeg doručka u Rijeci ljubavi. Podjela “paketa života” i podjela jutarnjeg doručka nastavlja se i dalje svakog radnog dana od 10.00 do 13.00 sati, dok zalihe traju. Pozivamo sve naše drage trgovačke lance, tvrtke s prehrambenim proizvodima i higijenskim potrepštinama da nam doniraju, da se povežu u jedan humanitarni lanac dobrote kako bi poboljšali kvalitetu života svih naših građana”, komentiraju iz udruge.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske pokrenula je projekt pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova"

PU osječko-baranjska sa skoro dvije tone čepova pomaže kupnji skupih lijekova

Danas, 16. lipnja, s početkom u 12,00 sati, u dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske, tvrtki Drava International Osijek predani su prikupljeni Više…

Policija i dalje intenzivo provodi aktivnosti usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja  

Uvjeti na cestama i savjeti sudionicima za vikend i uoči sljedećeg tjedna

Tijekom vikenda i početkom narednog tjedna najavljene su promjenljive vremenske prilike sa sunčanim razdobljima, ali povremeno i s kišom. U Više…

Usmjereni su na prevenciju kriminaliteta i drugih oblika asocijalnih ponašanja, s naglaskom na prevenciju zlouporabe sredstava ovisnosti – alkohola, droga, kocke i ovisnosti o društvenim mrežama

Vizuali preventivno-edukativnih materijala na Trgu Lavoslava Ružičke

Novi vizuali preventivno-edukativnih materijala nastalih u suradnji Grada Osijeka i Policijske uprave Osječko-baranjske predstavljeni su na Trgu Lavoslava Ružičke, ispred Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"Morat ćemo se na to naučiti jer novi dokazi govore da maske značajno smanjuju prijenos virusa"

Od danas obavezne maske u trgovinama – Bubaš pojasnila koliko ih često trebamo mijenjati

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 3.722 osobe zaražene novim koronavirusom

Nacionalni stožer objavio nove podatke: Danas još 50 slučajeva zaraze koronavirusom

124 pacijenta su na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru tri pacijenta - Jedna je osoba preminula

Brojke eksplodirale: 140 novih slučajeva zaraze u zadnja 24 sata – Od ponedjeljka obavezne maske