ŽIVOT

U “Rijeci ljubavi” vriska, svađa i naguravanje – Pozvana i policija

Međunarodni dan borbe protiv siromaštva obilježen podjelom paketa života obiteljima u socijalnoj potrebi

Objavljeno 18.10.2019
Ivona Amidžić

Na veliku radost danas je jedan od burnih, radosnih i izuzetno veselih dana jer je humanitarna udruga “Rijeka ljubavi” uz velike napore, ljubav i odricanje uspjela složiti slatko-slane paketiće za mališane Rijeke ljubavi, a isto tako i 800 “paketa života” za obitelji u socijalnoj potrebi.

Danas je bio prvi dan podjele i bez obzira na hladnoću već u jutarnjim satima stvorio se poveći red majki s djecom, trudnica, invalida, a najviše umirovljenika koji su strpljivo čekali na podjelu “paketa života”.

Bio je to pozamašni, od oko 200 obitelji u socijalnoj potrebi (preko 800 članova) i oko 150 djece, red ljudi koji su primili svoj slatko-slani paket.

“Dječica su s radošću zahvaljivala našim dragim dobročiniteljima anonimnom donatoru E.K. iz Zagreba, Velpro-centru d.o.o., Konzumu s njegovih 9 poslovnica, SPAR Hrvatska i svim ostalim dobročiniteljima koji su se uključili u humanitarni lanac dobrote”, kažu iz Rijeke ljubavi.

Na žalost pored radosti i donacija došlo je do naguravanja, gužve i svađe, a jedna baka je u svojoj agresiji i bijesu išamarala petogodišnjeg dječaka i noktom mu zarezala obraz. Bilo je tu vriske, cike, plača i nedopustivo je da se to događa bez nazočnosti policije. Iz Rijeke ljubavi su u već dva navrata molili i slali obavijesni poziv da bar netko od djelatnika policije prošeta, jer kod podjele dođe do naguravanja, svađe i sitnih incidenata, a uvijek uz veliki broj djece.

Ubrzo suuz pomoć volontera baku odvojili od djeteta koje je bilo u vidnom strahu, a preplašila su se i ostala djeca. Otac djeteta dojurio je izvan sebe, prijeteći i tražeći baku. Udruga je bila prisiljena pozvati policiju kako bi smirili korisnike i kako bi mogli nastaviti s podjelom “paketa života”.

“Pored podjele “paketa života” vozili smo danas, a nastavljamo i sutra, našim bolesnim i invalidnim korisnicima u njihove domove. Ovaj put njihove pakete obogatili smo mliječnim proizvodima, odrescima pred istekom roka trajanja i kruhom i krušnim pripravcima, tako da dva dana neće biti obiteljskog jutarnjeg doručka u Rijeci ljubavi. Podjela “paketa života” i podjela jutarnjeg doručka nastavlja se i dalje svakog radnog dana od 10.00 do 13.00 sati, dok zalihe traju. Pozivamo sve naše drage trgovačke lance, tvrtke s prehrambenim proizvodima i higijenskim potrepštinama da nam doniraju, da se povežu u jedan humanitarni lanac dobrote kako bi poboljšali kvalitetu života svih naših građana”, komentiraju iz udruge.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Nemojte umjesto edukativnog letka "pokupiti" kaznu!

Obilježavanje „Martinja“ i pojačani nadzor prometa

Kao i svake godine, povodom narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“, koji se obilježava 11. studenog, očekuje se povećani broj sudionika Više…

Izbjegnite zaustavljanje i kazne od 300 kuna...

MUP: Od 1. studenoga obvezna vožnja s upaljenim svjetlima

Ministarstvo unutarnjih poslova u ponedjeljak je izvijestilo kako je, u skladu sa zimskim računanjem vremena, od 1. studenoga do 31. ožujka Više…

Podjela široke palete igračaka i slatko-slanih paketa djeci "Rijeke ljubavi"

Međunarodni dan djeteta u “Rijeci ljubavi”

Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ s veseljem i radošću poziva dječicu na podjelu široke lepeze dječjih igračaka koju će si djeca Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Premijer Plenković ispred Vlade RH potpisao Nacionalni energetski i klimatski plan s Darth Vaderom

(FOTO) Plan Vlade: Bušenjem Jadrana protiv klimatskih promjena!

"Sve vas pozivamo da zajedno učimo, širimo spoznaje i podižemo svjesnost o upalnim bolestima crijeva"

Simpozij udruge ColonOs „Naša misija je remisija”