SPORT

U Rijeci održana državna završnica Telemach Dana sporta – OBŽ ima zlato!

Globalni problem nedovoljne fizičke aktivnosti djece dodatno je uzeo maha uslijed pandemije pa je danas više nego ikada prije djecu i mlade potrebno poticati na bavljenje sportom

  Objavljeno 06.08.2022
  Petar Tauković

  Studentsko naselje Trsat bilo je domaćin državne završnice od 1. do 6. kolovoza.

  U sklopu državne završnice Telemach Dana sporta, djeca u godištima 2013. i mlađi i 2011. i mlađi, ovih su se dana u Rijeci natjecala u graničaru i atletici i borila za titulu državnih prvaka.

  750 sudionika državne završnice sudjelovalo je u sportskim natjecanjima, uz osiguran smještaj i prijevoz HŽ putničkog prijevoza, u potpunosti besplatno.

  Državni prvaci u graničaru su ekipe Vatreni zmajčeki iz Preloga i Gromovi iz Petrinje.

  Osječko-baranjska županija ima zlato u atletici

  Kod trkača najbrži su bili Ella Sever (Koprivnica), Jakov Bezak (Virovitica), Lana Barišić (Osijek) i Patrik Tošić (Zagreb).

  Lana je glatko pobijedila konkurenciju u godištu 2011. i mlađe.

  Medalje su im dodijelili  Izabela Barišić Savjetnica za programe sporta, Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, Tomilsav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih i Ana Milićević, direktorica marketinga Telemach Hrvatska koja je za sve dobitnike donijela i vrijedne nagrade: Lenovo tablete i Huawei pametne narukvice.

  ‘’Sjajno je bilo vidjet ovu atmosferu i energiju kod mladih koji se natječu i koji navijaju. Telemach je zaista ponosan sponzor ove manifestacije kojom potičemo sportske vrijednosti, fair play, druženje  i rekreaciju,  što  nam je osobito bilo važno nakon 2 pandemijske godine’’ istaknula je gospođa Milićević.

  Pobjednici u graničaru plasirali su se na Međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih, zajedno s tri prvoplasirana atletičara i atletičarke, koja će se održati od 16. do 20. kolovoza u Splitu.

  Iako se Igre bave amaterskim sportom, sva natjecanja organiziraju se na profesionalnoj razini. ‘’Djeca itekako ozbiljno shvaćaju ovo natjecanje. To se pogotovo odnosi na onu djecu koja se ne bave sportskim aktivnostima. Za njih je ovo svjetsko prvenstvo. Predstavljanje svoje škole je jedinstvena prilika da se pojaviš na ovakvom nacionalnom natjecanju’’ istaknuo je Ivica Herceg, voditelj ekipe iz Velike Gorice.

  Telemach Dan sporta su sportsko-edukativna događanja koja su ove godine održana u 26 gradova u svim županijama i okupila 31.000 sudionika. Koncipiran je na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

  Globalni problem nedovoljne fizičke aktivnosti djece dodatno je uzeo maha uslijed pandemije pa je danas više nego ikada prije djecu i mlade potrebno poticati na bavljenje sportom. Osim dobrobiti za njihovo fizičko zdravlje, kretanje i aktivan način života pridonose boljem mentalnom zdravlju i izgradnji društvenih vještina pa smo u Telemachu ponosni što smo drugu godinu za redom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi poručili su nam iz Telemacha Hrvatska.

  Graničar je najbolji primjer inkluzije koju Plazma Sportske igre mladih propagiraju jer dječaci i djevojčice igraju u miješanim timovima i na taj način jačaju svijest o ravnopravnosti kroz igru i zabavu.

  Edukaciju o važnosti pravilnog ponašanja u prometu u svim gradovima održali smo u sklopu svakog Telemach Dana sporta. Ministarsvo unutarnjih poslova dugogodišnji je partner Plazma Sportskih igara mladih i zajedno provode edukativne programe nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Edukacija djece o pravilnom ponašanju u prometu daje našim najmlađima uvid sigurno ponašanje u prometu.

  Nastavak državne završnice Plazma Sportskih igara mladih održava se u Splitu. Nakon Coca-Cola Cupa u nogometu, Tommy turnira u malom nogometu i Hrvatska pošta Cup u tenisu, ovog vikenda su na redu bila natjecanja u šahu i stolnom tenisu, nakon čega slijede još Kinder turnir u košarci i HEP turnir u rukometu.

  Plazma Sportske igre mladih najveća su sportska amaterska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova.

  Veliki završetak sezone uslijedit će 19. kolovoza na Rivi u Splitu svečanom ceremonijom zatvaranja 26. plazma Sportskih igara mladih s početkom u 20 sati. Uz mnogobrojne goste iz svijeta sporta, politike i gospodarstva, Splićane i njihove goste očekuje zabavni program i veliki koncert Luke Nižetića.

   

   

   

   

   

   

   

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Velik je to uspjeh za nju, ali i za Atletski klub "Slavonija-Žito" koji svake godine bilježi značajne međunarodne uspjehe, kao i pozive u Hrvatsku atletsku reprezentaciju

  Mia Wild ZLATNA na Europskom olimpijskom festivalu mladih

  Mia Wild ne prestaje nizati uspjehe: upravo se, zajedno s trenerom Sašom Šešumom i ostatkom Reprezentacije, nalazi na Europskom olimpijskom Više…

  Najuspješniji pojedinac bio je (već tradicionalni) državni prvak u skoku s motkom, Ivan Horvat, a uspješna je bila i viceprvakinja Sara Aščić

  [Atletika] Prvenstvo Hrvatske za seniore – Ivan Horvat prvak Hrvatske

  Proteklog je vikenda (25.-26.6.2022. g.) u Karlovcu održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke. Atletičari Atletskog kluba “Slavonija-Žito” u Više…

  Apsolutnu prevlast u redovima motkaša preuzeli su upravo Osječani s čak dvije osvojene medalje u toj disciplini: titulom prvaka države okitio se Rocco Martinović

  Pet medalja na prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore Rocco Martinović prvak Hrvatske

  Proteklog je vikenda (4.-5.6.2022.) u Karlovcu održano dvodnevno Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i mlađe juniorke. O kvaliteti mladih Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Turnir koji nosi ime osječke sportske legende Vlade Liovića održava se danas i sutra 13. kolovoza u organizaciji NK Olimpije.

  NK Olimpija organizira 16. memorijalni nogometni turnir Vlado Liović

  Izvrsni osječki gimnastičari Aurel Benović i Robert Seligman u ponedjeljak 15. kolovoza kreću u München na Europsko prvenstvo...

  Benović i Seligman: „Spremni smo dati sve od sebe za europsko postolje“

  Turnir koji je iz zabave pokrenula grupa studenata iz Belišća davne 2013. godine doživjeo je svoje jubilarno 10. izdanje.

  Najpoznatiji amaterski vaterpolo turnir vraća se u jubilarnom 10. izdanju!