ŽIVOT

U šest osječkih obrazovnih ustanova počinje provedba građanskog odgoja i obrazovanja

Kako je istaknula Gamoš, projekt provodi grad Osijek u suradnji s partnerima - Nansen, VCOS, Breza i Dokkica

Objavljeno 10.10.2018
Alan Srčnik

U ponedjeljak, 15. listopada na području Osijeka u šest obrazovnih ustanova počinje se provoditi projekt “Osijek to GOO – Građanski odgoj i obrazovanje kao izvannastavna aktivnost”, najavila je u utorak na konferenciji za novinare osječka dogradonačelnica Žana Gamoš – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

Kako je istaknula Gamoš, projekt provodi grad Osijek u suradnji s partnerima – Nansen dijalog centrom, Volonterskim centrom iz Osijeka te udrugama “Breza” i “Dokkica” u pet osnovnih škola, a šesta obrazovna ustanova koja sudjeluje u projektu je Centar za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark” koji pohađaju djeca s teškoćama u razvoju.

Po njezinim riječima, u projektu sudjeluju učenici petih i šestih razreda, a u Centru za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark” učenici sedmih i osmih razreda.

Kako je objasnila voditeljica programa u osječkome Volonterskom centru Nikoleta Poljak, edukaciju za provedbu te izvannastavne aktivnosti prošlo je 20 nastavnika iz 11 osnovnih škola, a obuhvaćala je teme važne za aktivno sudjelovanje mladih Osječana i šire zajednice u društvenom životu.

Dodala je kako je namjera taj projekt provoditi i iduće godine te da se ove školske godine u šest ustanova koje su projektu za pohađanje građanskog odgoja i obrazovanja kao izvannastavne aktivnosti kroz sat tjedne nastave prijavilo stotinjak učenika.

Na pitanje novinara zašto je edukacija provedena u 11 obrazovnih ustanova, a u projektu je njih šest, Gamoš je odgovorila kako je riječ o prvoj godini provedbe GOO-a. “To je pilot-projekt u kojem ćemo najkvalitetnije rezultate dobiti ako se ta izvannastavna aktivnost provodi u pet do šest škola”, dodala je.

Ostale škole koje su sudjelovale u edukaciji primjenjivat će stečeno znanje kroz sat razredne nastave ili kroz druge predmete u kojima ga mogu iskoristiti, rekla je Gamoš.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Zemlja bez granica ove je godine okupila velik broj djece, mladih i roditelja koji su tijekom šest dana bezgranične priče uživali u više od 30 programa :)

Završila Zemlja bez granica

Tjedan dana kreativnosti, mašte i stvaralaštva pretvorilo je Perivoj kralja Tomislava u mjesto na kojemu svatko želi biti. Zemlja bez Više…

Zemlja bez granica: Ovogodišnji Vremeplov vodi te u maštovite kutke dječjeg svijeta

Zaviri u program Zemlje bez granica

Još sitno brojimo dane do najzanimljivijeg obiteljskog festivala u regiji – Zemlje bez granica. Ovogodišnje izdanje festivala donosi maštovit program Više…

Grafiterski dvojac – Armando El-Hag Hassan i Nenad Krahulec oslikat će jedan od zidova kod dobro poznatog OLT-a ... :)

Novi grafit Zemlje bez granica

Udruga za rad s mladima Breza i Udruga Hip-Hop Osijek i ove godine pripremaju zanimljive aktivnosti koje najavljuju najveći obiteljski Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Iako je prošlo skoro dva mjeseca, Turistička zajednica primila je samo jednu ponudu za organizaciju ovog događanja

Ove godine ništa od Adventa u Tvrđi?

Ponovno pad temperature...

Vrijeme danas: Pretežno oblačno s kišom

Ujutro u unutrašnjosti uz slab mraz, a mjestimice moguće i maglu

Danas sunčano u Osijeku, ali bitno hladnije nego prethodnih tjedana