ŽIVOT

U šest osječkih obrazovnih ustanova počinje provedba građanskog odgoja i obrazovanja

Kako je istaknula Gamoš, projekt provodi grad Osijek u suradnji s partnerima - Nansen, VCOS, Breza i Dokkica

Objavljeno 10.10.2018
Alan Srčnik

U ponedjeljak, 15. listopada na području Osijeka u šest obrazovnih ustanova počinje se provoditi projekt “Osijek to GOO – Građanski odgoj i obrazovanje kao izvannastavna aktivnost”, najavila je u utorak na konferenciji za novinare osječka dogradonačelnica Žana Gamoš – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

Kako je istaknula Gamoš, projekt provodi grad Osijek u suradnji s partnerima – Nansen dijalog centrom, Volonterskim centrom iz Osijeka te udrugama “Breza” i “Dokkica” u pet osnovnih škola, a šesta obrazovna ustanova koja sudjeluje u projektu je Centar za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark” koji pohađaju djeca s teškoćama u razvoju.

Po njezinim riječima, u projektu sudjeluju učenici petih i šestih razreda, a u Centru za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark” učenici sedmih i osmih razreda.

Kako je objasnila voditeljica programa u osječkome Volonterskom centru Nikoleta Poljak, edukaciju za provedbu te izvannastavne aktivnosti prošlo je 20 nastavnika iz 11 osnovnih škola, a obuhvaćala je teme važne za aktivno sudjelovanje mladih Osječana i šire zajednice u društvenom životu.

Dodala je kako je namjera taj projekt provoditi i iduće godine te da se ove školske godine u šest ustanova koje su projektu za pohađanje građanskog odgoja i obrazovanja kao izvannastavne aktivnosti kroz sat tjedne nastave prijavilo stotinjak učenika.

Na pitanje novinara zašto je edukacija provedena u 11 obrazovnih ustanova, a u projektu je njih šest, Gamoš je odgovorila kako je riječ o prvoj godini provedbe GOO-a. “To je pilot-projekt u kojem ćemo najkvalitetnije rezultate dobiti ako se ta izvannastavna aktivnost provodi u pet do šest škola”, dodala je.

Ostale škole koje su sudjelovale u edukaciji primjenjivat će stečeno znanje kroz sat razredne nastave ili kroz druge predmete u kojima ga mogu iskoristiti, rekla je Gamoš.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Razgovaralo se o aktualnoj suradnji s mađarskom zajednicom u Osijeku kao i dosadašnjim zajedničkim projektima Osijeka s prijateljskim mađarskim gradovima

Novoimenovani mađarski veleposlanik i generalni konzul na sastanku sa Žanom Gamoš

Novoimenovani veleposlanik Republike Mađarske u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Csaba Demcsák te novoimenovani generalni konzul Republike Mađarske János Sándor Fuzik Više…

Novak: "Nadam se da bi sljedeći tjedan mogli krenuti punom parom"

Iz Dokkice se nadaju skorom nastavku uobičajenih aktivnosti s djecom

Dječji kreativni centar Dokkica, nastavio je u petak ciklusom “11-ica u Dokkici”, podcastu u kojem se putem Facebooka predstavila Senata Više…

Roditelji od 11. svibnja slobodno mogu nastaviti koristiti usluge Dječjeg vrtića Osijek

Odluka gradonačelnika Ivana Vrkića o besplatnim vrtićima i dalje na snazi

Velika je pomutnja nastala u vezi rada i usluga koje pruža Dječji vrtić Osijek, a građani su ostali zbunjeni. Ako Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ukupan broj ozdravljenih je 2.059, što je osam novoozdravljenih u 24 sata

Stožer: Nema novih novooboljelih, u Zagrebu umrla još jedna osoba

Razgovaralo se o aktualnoj suradnji s mađarskom zajednicom u Osijeku kao i dosadašnjim zajedničkim projektima Osijeka s prijateljskim mađarskim gradovima

Novoimenovani mađarski veleposlanik i generalni konzul na sastanku sa Žanom Gamoš

Boris Piližota: "Odlazak sa sjednice u ovom je ekonomskom i političkom trenutku iznimno neodgovorno ponašanje"

Dio oporbe zbog neprihvaćenog prijedloga napustio sjednicu Gradskoga vijeća