GOSPODARSTVO

U Slavoniji postoje i optimistične priče! Antunovac – položen kamen temeljac za izgradnju Poduzetničkog inkubatora

Projekt je vrijedan više od 21 milijun kuna. U inkubatoru predviđena 21 postojeća i 12 novoosnovana tvrtka, te dvije poduzetničke potporne institucije

  Objavljeno 06.07.2018
  Antonela Verković

  U Gospodarskoj zoni Antunovac, kod Osijeka, u petak je položen kamen temeljac za izgradnju Poduzetničkog inkubatora i akceleratora.

  Projekt je vrijedan više od 21 milijun kuna, od čega je 93 posto sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj. Očekuje se da će radovi završiti do svibnja iduće godine.

  Pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac ocijenila je kako taj projekt pokazuje da u Slavoniji postoje i optimistične priče, jer postoje ljudi koji oko sebe stvaraju uspješan tim za realizaciju projekata.

  Najavila je kako će Ministarstvo nastojati učiniti jednostavnijim i fleksibilnijim postupke za prijavu na EU fondove. Također, pokušati će osigurati što više financijskih sredstava koja će ići izravno poduzetnicima.

  GOSPODARSKA ZONA ANTUNOVAC – PROGNOZA ZA INKUBATOR

  Očekujemo da će u inkubatoru biti 21 postojeća tvrtka i 12 novoosnovanih te dvije poduzetničke potporne institucije. One će poduzetnicima pomagati u njihovom razvoju kao i prijavama na natječaje EU fondova, rekla je direktorica antunovačke Agencije za održivi razvoj Nataša Tramišak.

  Župan Ivan Anušić ocijenio je da takvi infrastrukturni projekti čine gospodarstvo jačim i bolje pripremljenim za europske fondove, a posebice je značajan za općinu Antunovac, s obzirom da je riječ o maloj općini sa skromnim proračunom.

  (Hina)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Na osječkoj tržnici je predstavljen projekt ''Domaća hrana za domaće ljude'' kojim će se razviti web aplikacija s ciljem doniranja hrane potrebitima.

  Osijek može biti prvi hrvatski grad koji ne baca hranu! Slažete li se?

  Na osječkoj Tržnici (u prolazu) u sklopu Zelenog četvrtka početkom u 9.00 sati održala se konferencija za medije na kojoj Više…

  Analiza je pokazala kako potencijalni klijenti pristupaju tvrtkama koje djeluju u BIOS-u baš putem BIOS-ove  web stranice - vele u BIOS-u

  Stanar Bamboolab izradio BIOS-u novu web stranicu …

  Nova inačica web stranice dostupna je na poveznici www.inkubator.hr od rujna ove godine. Naime, BIOS ima novu web stranicu, a koju Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Osjećamo prepun Podrumčić, posebno u subotu i nedjelju! Jer, pred nama su koncert i Pub kviz! A btw ... danas se mijenjaju piva na 'tap-u' :)

  Podrumčić update: Danas pivska srijeda! U subotu koncert- Deda i gosti! U nedjelju – Pub kviz!!!

  Radna mjesta koja su trenutno u ponudi po odabiru stručnjaka sa specijaliziranog portala za traženje poslova ...

  Tko kaže da posla nema?! Što kažete na posao u Zvečevu? Mmm! Ili pak predviđanje rizika na putovanjima?

  Sajam je okupio nevjerojatan broj djece, ali i starijih, zainteresiranih za tehnološke i tehničke novotarije, a prolazeći silan broj različitih radionica ...

  FOTO: Zaključen TehniCOOLum – Posljednjeg dana stigli i Motomrazovi