GOSPODARSTVO

U Slavoniji postoje i optimistične priče! Antunovac – položen kamen temeljac za izgradnju Poduzetničkog inkubatora

Projekt je vrijedan više od 21 milijun kuna. U inkubatoru predviđena 21 postojeća i 12 novoosnovana tvrtka, te dvije poduzetničke potporne institucije

  Objavljeno 06.07.2018
  Antonela Verković

  U Gospodarskoj zoni Antunovac, kod Osijeka, u petak je položen kamen temeljac za izgradnju Poduzetničkog inkubatora i akceleratora.

  Projekt je vrijedan više od 21 milijun kuna, od čega je 93 posto sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj. Očekuje se da će radovi završiti do svibnja iduće godine.

  Pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac ocijenila je kako taj projekt pokazuje da u Slavoniji postoje i optimistične priče, jer postoje ljudi koji oko sebe stvaraju uspješan tim za realizaciju projekata.

  Najavila je kako će Ministarstvo nastojati učiniti jednostavnijim i fleksibilnijim postupke za prijavu na EU fondove. Također, pokušati će osigurati što više financijskih sredstava koja će ići izravno poduzetnicima.

  GOSPODARSKA ZONA ANTUNOVAC – PROGNOZA ZA INKUBATOR

  Očekujemo da će u inkubatoru biti 21 postojeća tvrtka i 12 novoosnovanih te dvije poduzetničke potporne institucije. One će poduzetnicima pomagati u njihovom razvoju kao i prijavama na natječaje EU fondova, rekla je direktorica antunovačke Agencije za održivi razvoj Nataša Tramišak.

  Župan Ivan Anušić ocijenio je da takvi infrastrukturni projekti čine gospodarstvo jačim i bolje pripremljenim za europske fondove, a posebice je značajan za općinu Antunovac, s obzirom da je riječ o maloj općini sa skromnim proračunom.

  (Hina)

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Utakmica je na rasporedu u 17 sati. Pojurite po sve što vam eventualno treba. Jer ...

  Na Uskrs i Božić možda nešto i kupite, ali sutra – NE!? Svi skraćuju radno vrijeme!

  Ova neformalna radionica je namijenjena mladima od 18 do 30 godina, koji žele saznati više o Europskoj volonterskoj službi (EVS-u)

  Informativna radionica „ EVS Volonterske priče“

  Svega 40 minuta poslije poletjet će nazad za Köln (Bonn), u 00:05

  Osijek – Köln: Eurowings danas slijeće na osječki aerodrom u 23:25