SPORT

U Sloveniji održan skakački miting, uvjerljiva pobjeda Horvata

Naš skakač s motkom, Ivan Horvat, osvojio je prvo mjesto skočivši 5,45 m

    Objavljeno 31.01.2020
    Ivona Amidžić

    U Sloveniji se održao dvoranski skakački miting “Poldijev memorijal” u Brežicama. Naš skakač s motkom, Ivan Horvat, osvojio je prvo mjesto skočivši 5,45 m.

    Dojmove i tijek samoga natjecanja ekskluzivno prenosimo od strane našeg Ivana, s kojim smo razgovarali neposredno nakon natjecanja:

    “Bilo je prijavljeno čak 16 skakača, a na skoku ih se pojavilo 14. Stoga smo nas dvojica, zbog početnih visina, uspjeli dogovoriti s organizatorima 2-3 probna skoka nakon visine 4,60 m što nam je omogućilo da se počnemo zagrijavati nešto kasnije, no svejedno sam na prvi skok na natjecanju čekao preko sat i pol, što je bilo naporno jer nije lako ostati zagrijan s velikim pauzama. Uspješno sam odradio skokove na 5,05 (početna visina), zatim 5,30 i 5,45 m. Tu smo se zaustavili jer više nije bilo one svježine, onog ‘baruta’ poslije silnog čekanja i zagrijavanja.”

    Na upit kako se osjeća nakon natjecanja (“uhvatili” smo ga na prepad dok još nije stigao do hotela) odgovara da se osjeća odlično jer je odradio dobar posao, a najavio nam je da uskoro u Zagrebu planira odraditi još jedan dobar posao – uloviti normu za Prvenstvo Europe koja iznosi 5,60 m.

    IVAN HORVAT- zmagovalec Poldijevega memoriala v Brežicah z rezultatom 545cm. Drugo mesto je osvojil Peter Gričar Vintar…

    Objavljuje Atletski klub BrežiceČetvrtak, 30. siječnja 2020.

    foto: facebook (screenshot)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Svjetski kup u skoku s motkom okupit će elitne atletičare od kojih su brojni aktualni državni prvaci, osvajači medalja na europskim i svjetskim natjecanjima, sudionici Olimpijskih igara, ali i rekorderi država.

    Svjetski kup u skoku s motkom ovog tjedna u Osijeku – Memorijal Josip Gašparac

    Da se u gradu na Dravi događaju brojni veliki događaji nije tajna, a ovog tjedna imat ćemo priliku svjedočiti još Više…

    U ukupnom je poretku Hrvatska zauzela treće mjesto. Prva je bila Srbija, a druga reprezentacija Slovenije.

    Horvatu pobjeda na Tromeču u Beogradu

    U Beogradu je, u dvorani na Banjici, održan Susret reprezentacija Srbije, Hrvatske i Slovenije na kojem je nastupilo i petero Više…

    Brže od nje u povijesti ove discipline kada je riječ o istom dobnom uzrastu svojedobno trčala samo Francuskinja Cyrena Samba! Odlični su bili i Ivan Horvat i Rocco Martinović u skoku s motkom!

    Mia se ne zaustavlja s rekordima!

    Mia Wild ponovno je zablistala, ovaj puta na domaćem terenu, u dvorani Gradski. Naime, na Mitingu otvorenja sezone na zatvorenom prostoru Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu