SPORT

U Sokol centru održano Državno prvenstvo školskih sportskih društava u gimnastici

U osječkom Sokol centru nastupilo je 30 natjecateljskih skupina – 28 osnovnih škola s područja 16 županija – ukupno 160 učenika i učenica

  Objavljeno 21.02.2020
  Lana Matić

  U organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza, održano je Državno prvenstvo školskih sportskih društava u gimnastici. U osječkom Sokol centru nastupilo je 30 natjecateljskih skupina – 28 osnovnih škola s područja 16 županija – ukupno 160 učenika i učenica.

  Osječki Sokol centar najsuvremenije je gimnastičko središte i sportski objekt u regiji, nastao kroz partnerstvo Grada Osijeka i tvrtke Žito. Centar obuhvaća zgradu Sokolskoga doma izgrađenu 1928. te interpoliranu nadogradnju s ukupnom površinom od 2.400 m² i kao takav zasigurno daje dodatni motiv sudionicima Državnog prvenstva da se ustrajno nastave gombati unutar zahtjevnog gimnastičkog sporta.

  Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš podcrtala je činjenicu, da je Osijek kolijevka nacionalnog sporta, budući da je baš u Gradu na Dravi 1784. utemeljena prva hrvatska sportska udruga uopće. Gimnastika uz strjeljaštvo u Osijeku – dodala je Gamoš – ima najbogatiju organiziranu tradiciju, s obzirom da je 19. kolovoza 1865. osnovano Prvo gombalačko društvo koje se smatra trećom sportskom udrugom u Hrvatskoj, nakon strjeljačkih u Osijeku i Zagrebu.

  Uistinu mi je drago vidjeti i pozdraviti vas uime grada domaćina, uime gradonačelnika Ivana Vrkića i u svoje osobno u ovoj, najmodernijoj sportskoj dvorani Lijepe Naše, ali i šire regije. Najljepša poruka koja se veže uz djecu, mladež i sport – ispisana je danas na vašim majicama: „Danas fair play igram, sutra fair play živim“. U našem gradu tijekom godine više od 4 tisuće sportašica i sportaša sudjeluje u školskim sportskim sekcijama i natjecanjima. Svima vama koji ste došli iz Lijepe Naše, iz drugih županija, držim palčeve i želim srdačnu dobrodošlicu. – kazala je u prigodnom obraćanju zamjenica gradonačelnika.

  Predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin čestitao je i zahvalio Hrvatskom školskom sportskom savezu na organizaciji Državnoga prvenstva te Gimnastičkom društvu Osijek Žito, što je prihvatilo biti domaćin nacionalnog natjecanja osnovnoškolaca u gimnastici koju je svojedobno i sam trenirao.  Jučer je naš poznati gimnastičar Robert Seligman ušao u finale Svjetskog kupa u Melbournu pa mu ovom prilikom želim puno uspjeha, a isto tako da među vama bude puno novih Seligmana i da postižete izvrsne uspjehe. – rekao je Vulin.

  Natjecatelj iz Školskog športskog društva Sjever pročitao je prisegu uime svih učenika natjecatelja:
  Svečano prisežemo da ćemo se pošteno i sportski odnositi prema svim sudionicima natjecanja i da ćemo svojim ponašanjem na i izvan sportskog igrališta, dostojno predstavljati svoju školu, svoj grad i svoju županiju.

  Nikola Perković, predsjednik Hrvatskog školskog športskog saveza zahvalio je svima koji su omogućili održavanje Državnoga prvenstva školskih sportskih društava u gimnastici i najavio da će još brojniji ponovno doći u Osijek sljedeće godine.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  „Smatrali smo da nije nužno krenuti s radom odmah prvi dan kada su mjere zabrane rada ukinute nego smo uzeli dodatno vrijeme kako bi svim našim članovima proslijedili detaljne upute i novi raspored treninga"

  Krenuli treninzi u Sokol centru – Svi su jedva dočekali!

  Svjetska pandemija virusa COVID-19 iz temelja je promijenila svakodnevni život gotovo cijelog svijeta, a iznimka tome nisu ni Osječani. Sada Više…

  "Najveća je sreća imati iznadprosječne Osječane koji svoju ljubav prema sportu i ljubav prema kvalitetnijem životu u Osijeku žive 24 sata na dan"

  Novouređeno nogometno igralište i prateći objekt SC „Ante Gotovina“

  Predsjednik NK Metalac Boro Ivković i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, danas su u Gradskoj četvrti Jug II – obišli i Više…

  "Grad Osijek omogućio nam je korištenje prijevoza, a mi smo na najbolji način to opravdali donošenjem zlatnih odličja"

  Potpora Grada Osijeka za uspjehe Športske udruge slijepih „Svjetlost“

  Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš posjetila je slijepe i slabovidne sportaše, članove Športske udruge slijepih „Svjetlost“ te im uručila simboličnu nagradu Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Računajući i štafete, u Osijek su donijeli ukupno 19 medalja: dvije zlatne, devet srebrnih i osam brončanih

  (FOTO) Pregršt medalja na Prvenstvu Hrvatske za mlađe i starije kadete

  "Naša je momčad osvojila 10 od ukupno 12 mogućih bodova u četiri prvenstvene utakmice nastavka sezone u HNL-u"

  Osijek najučinkovitija momčad u ovom razdoblju nastavka HNL-a

  Tijekom četiri smjene kroz kamp prođe ukupno oko 200 djece podijeljene u skupine...

  Ljetni sportski kamp “Srednjika 2020.” i treću godinu s nama!