OSJEČANI

U subotu sadnja stabala na Jugu 2

Aktivnost sadnje provodi Udruga Kreaktiva iz Osijeka

Objavljeno 05.03.2021
Darija Kovačić

Udruga za razvoj zajednice Kreaktiva iz Osijeka, u subotu (6.3.2021.) u 9:00 sati provodi aktivnost sadnje 6 stabala na dvije lokacije u području Gradske četvrti Jug 2, Stonska (Igralište u Stonskoj) i Trpanjska ulica (Ispred vrtića Maslačak).

Sutrašnju sadnju stabala, napominju iz Udruge,  odobrio je Grad Osijek, pripremu tla odradila je nadležna radna jedinica Unikoma, dok će u samu sadnju stabala biti uključeni volonteri Udruge kao i stanovnici predmetnih ulica. Sadnju će nadgledati gđa Alka Turalija, profesorica s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka. Sadnice su donirane od strane udruge za zaštitu okoliša “Zasadi stablo, ne budi panj!” u sklopu istoimene kampanje koja se trenutno provodi na području cijele Republike Hrvatske.

“Aktivnost se provodi u sklopu dvogodišnjeg projekta KREAFIRE financiranog iz programa Erasmus+ (aktivnost KA2) tijekom kojeg smo obrazovali mlade ljude iz Osijeka i okolice te mlade iz mjesta Pecsvarad kako osmisliti, planirati, provesti i evaluirati male lokalne inicijative. Ovo je tek prva u nizu aktivnosti planiranih za ovu godinu”, rekla je dr.sc. Sanela Ravlić, predsjednica Udruge.

Foto: unsplash

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Građani Osijeka (i njihovi gosti) u siječnju imaju termine za besplatno klizanje na Sokolu što uključuje besplatan ulazak te najam klizaljki

Na klizanje besplatno svake subote u siječnju!

Grad Osijek u suradnji s Klizalištem Sokol Centar, a na inicijativu gradonačelnika Ivana Radića, ponovno osigurava da tijekom siječnja 2023. Više…

Kao završnicu programa "Osijeku s potpisom - Hrvati iz Vojvodine" u HNK Osijek održan je glazbeno - plesni koncert gostiju iz Vojvodine...

Radić: Oni su jamstvo očuvanja hrvatskog identiteta!

U petak se po prvi puta održao Dana Hrvata iz Vojvodine kroz čitav dan održala su se razna predavanja, izložbe, Više…

Pogledajte kako je iz zraka izgledao fenomenalan vatromet na kulminaciji petodnevne proslave Dana Gradske četvrti Jug 2!

(VIDEO) Ovako je izgledalo iz zraka: Spektakularna proslava Dana Gradske četvrti Jug 2!

“Ovako je sinoć izgledala proslava iz zraka. Bravo Jugovci!” napisali su iz Gradske četvrti Jug 2 zadovoljno uz video koji Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?

Šetnja obiluje zanimljivostima za koje sigurno niste znali te pokojim iznenađenjem (op.a. pandur Mirko u lovu na vesele prolaznike).

Nova storytelling tura osječkom Tvrđom

"Šumska kraljica" je prva opera za djecu na svijetu skladana da je u cijelosti izvode djeca!

Dječja opera Šumska kraljica ponovno u Osijeku